Skinny Ceasar Salad

Ingredienten

Lunch / Diner 2 Personen
250 gram Kipfilet
2 krops Babygem
2 Eieren
Handvol Parmezaanse kaas
Halve Avocado
(kip) kruiden naar keuze
Ansjovis
Olijfolie of boter om in te bakken
Dressing
2 el Skyr of kwark
1 el Olijfolie extra vierge
Halve Knoflookteen geperst
1 el Witte wijnazijn
1 tl Grove mosterd

Bereidingswijze

Lean & mean, deze skinny ceasar salad. Je kúnt 'm natuurlijk maken met een volle dressing op basis van mayo. Héérlijk! Wij maakten 'm met skyr. Ook heel lekker (ook een tip bij gezonde tonijnsalade, maar dat is weer heel iets anders). En we hebben er een avocado aan toegevoegd. Niet per se onderdeel van een officiele ceasar, maar we hebben daarentegen de croutons weggelaten ;-)

Skinny Ceasar Salad bereiding 

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Meng alle ingredienten voor de dressing door elkaar tot een gladde dressing en zet aan de kant. Maak vervolgens de baby gems schoon en verdeel over 2 borden. Kook vervolgens de eitjes naar keuze en zet aan de kant. Kruid de kipfilet, bak kort aan op hoog vuur en gaar langzaam verder. 

Leg even aan de kant. Dep de ansjovis, snijd de avocado en voeg beide toe aan de babygem Meng de dressing erdoor, snijd de kipfilet aan plakken en leg bovenop de salade. Eitje erbij, peper, zout en klaar ben je. Easy Peasy dus en de kracht van eenvoud, als je het ons vraagt.

Je zóu eventueel nog een lente uitje toe kunnen voegen, maar hoeft natuurlijk niet.

Sowieso een light lunch of diner en en oprecht heel lekker!

ENJOY!