Wagyu beef ribs met BBQ koffie rub

Bereidingswijze

Ready voor één de makkelijkste stukken vlees om te garen op de BBQ? Beef ribs lijken soms best intimiderend, maar het enige wat jij nodig hebt is geduld en een beetje liefde.

Onlangs heb ik Wagyu short ribs gebruikt van The Butchery and I was blown away! Wat een bijzondere en orgasmic experience was het. Het gesmolten Wagyu vet, de peppery bark, de juices die langs mijn handen naar beneden gleden…. Wow.
 
Ik wikkel zelf graag mijn beef ribs in butcher paper. Dat is een stug en dik papier die de sappen binnenhouden van het vlees maar zorgen dat de bark ook mooi blijft. Aluminiumfolie word ook wel eens gebruikt maar folie ademt niet, en dit is ten nadele voor jouw bark en het stoomt het vlees meer.

Bereidingswijze Beef ribs

Steek de BBQ of oven aan op 125C. Verwijder de toplaag vet en vlies wat bovenop het vlees zit. Maak een mix van 50/50 zout en peper en voeg hier 1 eetlepel gemalen koffie en knoflookpoeder aan toe. Koffie en beef gaat waanzinnig samen. Bedek je ribs volledig in jouw koffie rub. Plaats de ribs op de BBQ of oven en laat deze ongeveer 6 uur garen, spray ze en hou ze vochtig elke twee uur. Dit helpt namelijk met een smoke ring creëren als je de ribs op een BBQ of smoker aan het garen bent. Het vlees zal langzaam terug trekken, de botten worden meer zichtbaar en er begint een bark te vormen.

Wikkel de ribs strak in met butcher paper. Op dit moment zal de kerntemperatuur van de ribs rond de 80C zijn. Plaats de ribs terug op de BBQ of oven en gaar nog zoon twee uur verder of totdat de interne temperatuur zo'n 98C is. Wanneer je de thermometer in het vlees prikt moet het aanvoelen als boter. Wikkel een handdoek om jouw ribs heen, inclusief de butcher paper en laat minimaal 30 min staan. Zo kan het vlees rusten en dat is gigantisch belangrijk. We gaan niet uren lang een mooi stuk vlees garen en dan verpesten met de laatste handeling natuurlijk!

De geur die je tegemoetkomt is overweldigend lekker maar blijf volhouden, don’t touch.

Pas na een half uur rusten kunnen de ribs aangesneden worden. Door de butcher paper is jouw mooie bark behouden en het vlees gigantisch juicy.

Sommige zeggen brisket, maar persoonlijk vind ik dit toch wel echt The King of Texas BBQ.

ENJOY!
Bekijk short ribs assortiment >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept