Nieuw hier? Join ons loyaliteitsprogramma The ButcheryClub, ontvang 4 gratis USA Black Angus burgers én spaar automatisch voor gratis producten.
*Geldig op bestellingen v.a. €75
Door je in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.
The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne
gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier
automatisch mee in.
Het mooiste aan BBQ vind ik is de connectie terug naar de oertijd. Het koken van grote stukken vlees boven het vuur.
En NIKS is cooler dan een dino rib. Uiteraard is het niet echt een T-Rex rib, het is van een rund. Maar blijft nog altijd behoorlijk imponerend. Het komt van de plate rib, of evt van een grote short rib. En dat is wat ik voor dit recept gebruikt heb.
Bereiding Dino Ribs
Steek de BBQ of smoker aan en behoud een temperatuur van 130C.
Verwijder het overtollige vet bovenop de dino ribs. Zo blijft de rub beter plakken op het vlees.
Onderop de ribben zit een vlies, laat deze zitten. Zo vallen de ribs minder makkelijk uit elkaar.
Smeer de ribs in met de mosterd en bedek de ribs volledig in de SPG rub. (Salt, Pepper, Garlic)
Plaats op de BBQ of smoker voor zoon 6 uur of totdat de ribs een kern temperatuur van 96C hebben bereikt en voelen als boter.
Besproei de ribs 50/50 whiskey en water en ik gebruik whiskey pellets voor extra smaak.
Laat de ribs afgedekt een uur rusten en snij dan open. Als je het goed gedaan hebt dan heb je een prachtige smoke ring, vet dat juist gereduceerd is en een stuk vlees wat veel mensen “brisket on a stick” noemen.