4 bone holiday ribeye roast

Ambacht online vind je bij The Butchery. Elke holiday roast is immers door de handen gegaan van onze Meesterslager die ‘m zorgvuldig getrimd en op maat gesneden heeft. Vervolgens is de roast vacuum verpakt en op een speciale manier ingevroren. Flashfrozen noemen ze dat ook wel.

sort-ascending
4 bone holiday ribeye roast Holiday ribeye roast Black Angus USA
check-circle Vanavond in huis
255,99

1 Product(en)

Wat is 4 bone holiday roast?

De naam zegt ’t eigenlijk al, een 4 bone holiday roast zet je vooral op tafel bij een feestelijke gelegenheid. ’t Is immers ook geen stuk vlees wat je bij de dagelijkse dis opdient. Het makkelijks is om de 4 bone holiday roast te vergelijken met een cote de boeuf. ’t Is immers een cote de boeuf aan het stuk, met meerdere botten dus!

Wanneer bereid je 4 bone holiday roast?

Meestal wordt een 4 bone holiday roast met een feestelijke gelegenheid op tafel gezet, maar mocht je ‘m gewoon in ’t weekend als Sunday roast willen bereiden, laat je dan vooral niet door de naam tegenhouden. Hij doet ’t immers als een Sunday roast ook heel goed. Indrukwekkend om te serveren en door de mooie marmering in het vlees supermals.

Zit er bot in een holiday roast?

In een holiday roast hoeft niet per definitie een bot te zitten. In een 4-bone holiday roast zit, vanzelfsprekend, wel bot. Zoals de naam al zegt heeft de 4-bone holiday roast 4 botten. Zo’n roast met 4 botten is echt een indrukwekkend stuk vlees, wat echt waanzinnig is om te serveren. Dus ideaal als je echt een keer indruk wilt maken op je gasten.

Moet het bot erin blijven bij het bereiden van de holiday roast?

Uiteraard moet niks, maar mocht je liever een roast bereiden zonder bot, zou je een kijkje kunnen nemen bij de ribeye roast. Hier zit immers geen bot meer aan en de marmering is zeer vergelijkbaar met de 4 bone holiday roast. We raden dan ook sterk aan om het bot te laten zitten tijdens de bereiding. Bot geeft immers smaak af tijdens de bereiding, heeft een showelement voor op tafel en kan je gemakkelijk verwijderen na bereiding.

Hoe bereid je 4 bone holiday roast?

Als eerste kies je voor een kwalitatief goed stuk vlees, met het vlees van The Butchery zit je sowieso goed. Daarna kies je voor een bereidingstechniek. Wil je ‘m graag op de BBQ bereiden? Of juist niet? Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld low&slow, reversed sear of sous vide. Hou voor een 4 bone holiday roast een kerntemperatuur aan van 54 graden voor een medium rare resultaat. Oh en ga je ‘m bereiden op de BBQ en heb je een gietijzeren rooster? Vooral gebruiken, want dan krijg je zekers een heerlijke krokante korst. Zorg er wel voor dat dat gietijzeren rooster gloedjeheet is voordat je ’t vlees erop legt.

Liever medium? Ga dan voor een kerntemperatuur van 57 graden.

Recept voor 4 bone holiday roast

Oke, we hebben nóg geen recept online staan specifiek voor de 4 bone holiday roast, maar aangezien prime rib roast erg vergelijkbaar is, kan je met een 4 bone holiday roast ook heel goed ’t recept voor de smoked prime rib roast met kruidenboter volgen. Je hebt er eigenlijk verder helemaal niet zoveel meer voor nodig, behalve de ingredienten voor de ‘kruidenboter’.  Het recept vind je hier!

Wat voor wijn bij 4 bone holiday roast?

Zo’n imposant stuk vlees op tafel vraagt natuurlijk ook om een mooie wijn. Ga met een 4 bone holiday roast voor een wijn met voldoende taninnes. Deze gaat immers de strijd aan met de vetten in het vlees, waardoor de smaak écht in balans komt. Kijk bijvoorbeeld naar een mooie Syrah, Malbec, Primitivo of een stevige Rioja. Je krijgt geen spijt, beloven we je!

Kan de 4 bone holiday roast op de BBQ?

Het antwoord op deze vraag is vooral afhankelijk van wat voor BBQ je in je tuin hebt staan, want bereiding op de BBQ is perfect voor deze mooie roast! Aangezien ’t om best wel een groot stuk vlees gaat, moet je BBQ wel groot genoeg zijn. Daarnaast is het ook belangrijk, mits je ‘m helemaal op de BBQ wilt bereiden, je indirect kan BBQ’en. Je wilt ‘m het liefst immers op 120 graden naar de juiste kerntemperatuur garen voordat je ‘m afgrillt (reverse sear).

Online 4 bone holiday roast kopen

Een 4 bone holiday roast vind je doorgaans niet bij de slager om de hoek. Hoe fijn is ’t dan dat je zo’n mooie roast online kan bestellen? Je kiest online precies ’t gewicht uit wat je wilt hebben. Alles wat je online kan kiezen hebben we ook op voorraad in onze slagerij. En als je dan toch al aan ’t bestellen bent, vergeet geen pondje gehakt, huisgemaakte burgers of aantal kipfilets te bestellen. Ideaal om wat in de vriezer op voorraad te hebben immers!

Quickfrozen geleverd

Al het vlees wat je bij The Butchery bestelt wordt quickfrozen bij je thuis geleverd. Hoe dat precies in z’n werk gaat? Vertellen we je graag meer over! Om het vlees zo ‘vers’ mogelijk bij je te krijgen, gaat het na binnenkomst, in technische delen, bij ons gelijk naar de productie. Hier gaan onze gecertificeerde slagers direct met het mooiste vlees aan de slag om bijvoorbeeld de steaks of roasts op maat te snijden en de vliesjes etc eraf te snijden. Zo hoef je er thuis helemaal niks meer aan te doen, en kan de steak of roast (na ’t ontdooien natuurlijk) direct in de pan/op de BBQ! Vervolgens wordt het vlees zorgvuldig in vacuum verpakt en voorzien van een productlabel met handige informatie zoals bijvoorbeeld de tht en de productnaam. Ten slotte wordt het vlees op een speciale manier ingevroren. Doordat we het vlees op een speciale manier invriezen, blijven de voedingswaarden behouden en heb je dus te maken met een heel gering kwaliteitsverlies. Minder kwaliteitsverlies zelfs dan wanneer het een aantal dagen bij de slager om de hoek in de toonbank ligt..

Je ontvangt je vlees dus quickfrozen. Heb je ’t binnen enkele dagen nodig? Leg het vlees dan in de koelkast zodat het rustig kan ontdooien. Anders kan ’t gewoon de vriezer thuis in!

Online 4 bone holiday roast bestellen

Wist je al dat als je je bestelling online plaatst, je de 4 bone holiday roast supersnel in huis kan hebben? In Nederland en Belgisch Vlaanderen hebben we namelijk SameDayDelivery in samenwerking met Trunkrs! Dat betekent dat wanneer je voor 11 uur ’s ochtends besteld, het rond 11 uur aan de koerier meegegeven wordt en tussen 17:00 en 22:30 uur bij je thuisgeleverd wordt! Dezelfde avond dus.. Overigens heb je, als dat je niet zo goed uitkomt, in de check-out altijd de optie om een andere datum te kiezen. In Nederland hebben we daarnaast trouwens ook nog de optie voor levering overdag. Dan gaat je bestelling mee met onze dagkoerier Leen Menken, waarbij je levering middels geconditioneerd transport geleverd wordt. Bij beide koeriers krijg je sowieso een track&trace, zodat je precies weet wanneer je klaar moet zitten om je bestelling in ontvangst te nemen. Oh, hou er wel rekening mee dat het vlees diepgevroren geleverd wordt, heeft voor gebruik dus nog even de tijd nodig om goed te ontdooien.

 

Meest gekocht
Rib eye Black Angus USA Prime Rib eye Black Angus USDA Prime
check-circle Vanavond in huis
18,89
Steak Seasoning
check-circle Vanavond in huis
5,99
gepaneerde schnitzel livar Gepaneerde schnitzel LIVAR
check-circle Vanavond in huis
5,99
Laden...