Tomahawk Prime Black Angus USA

Past deze steak bij jou?

Beantwoord een paar vragen en we helpen jou binnen één minuut de beste steak te vinden.

Tomahawk, ik houd ervan! Ik vind het alleen al een prachtig stuk vlees om naar te kijken. Lekker butch, met een joekel van een bot er nog aan. En de smaak van een grain-fed USA Black Angus Tomahawk Steak is nauwelijks te evenaren. Ik heb een steakhouse tour door Amerika gedaan en geloof mij, Tomahawk is er orde van de dag. Amerikanen poetsen eenvoudig met z’n tweeën een kilo van dit vlees weg. No side dishes, just plain meat. Tsja….

Bert-Jan Lantinga

Tomahawk van USA Prime Black Angus heeft een wat korter bot dan de gemiddelde tomahawk... Echter wordt de smaak daar absoluut niet minder van!

Wat is een Tomahawk steak?

Tomahawk dankt zijn naam aan het lange stuk bot dat uitsteekt (Een Tomahawk is eigenlijk een indiaanse strijdbijl). Een imposant stuk vlees voor de echte carnivoor. Het is als het ware een rib eye met een handvat (een bot van minimaal 12 cm). Nadat het bot is ontdaan van vet en vlees (gefrenched), blijft een puur stuk übersmaakvol vlees over. Het vlees is op z’n minst twee centimeter dik en het leuke is: deze stukken vlees zijn er om te delen. Er is altijd wel iemand aan tafel die het bot wil afkluiven. Wat een feest om op de BBQ zo’n joekel van een stuk vlees te bereiden. Lastig? Niet echt. Wat je nodig hebt is geduld en een goede kernthermometer! 

Grain Fed USA Black Angus

Deze Tomahawk Steak komt van grain fed USA Black Angus rund, één van de meest smaakvolle vleesrassen ter wereld. De koeien grazen op uitgestrekte weiden in Amerika en worden de laatste 100 dagen afgemest met natuurlijk graan. Dat zorgt ervoor dat het vlees lekker vet en goed dooraderd is. Een stoere Tomahawk van USA Black Angus is voor carnivoren dan ook de Hummer onder de vleessoorten.

TOMAHAWK PRIME BLACK ANGUS ONLINE BESTELLEN?

Bij The Butchery bestel je deze tomahawk eenvoudig online. Onze Meesterslagers snijden elk stuk met de hand en trimmen het netjes af voor een perfecte verhouding tussen vlees en vet. Het vlees wordt quickfrozen en vacuümverpakt geleverd, zodat het onderweg in topconditie blijft. Bestel je vóór 11.00 uur, dan wordt je bestelling dezelfde avond nog bezorgd in Nederland en België. Liever op een ander moment? Je kiest gewoon wat jou het beste uitkomt.

Tomahawk is een stoere steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Tomahawk low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 45 minuten

Reversed sear tomahawk (garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

Bereiding Tomahawk Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor Tomahawk

Rare: 52C in 3 uur
Medium: 54C in 3 uur
Medium/Rare: 56C in 3 uur

 

 

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 944.68
Energie (kcal) 226
Vet (g) 15.8
Verzadigd vet (g) 7.7
Koolhydraten (g) 0
Suikers (g) 0
Vezels (g) 0
Eiwitten (g) 20.9
Zout (g) 0.08

Tomahawk Prime Black Angus USA

Tomahawk / Cowboysteak van Noord-Amerikaans Black Angus PRIME.

check-circle Morgen in huis

+ Smaakmakers

+ 3,99 | 100 gram kruidenboter Toscana
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met rozemarijn
+ 3,99 | 100 gram Butchery's seasalt flakes
+ 10,50 | 354 gram Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade

+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)

+ 35,99 | 2x kreeftenstaart Canada [125 gram per stuk]
+ 5,99 | 4x Gratintaartje broccoli creamcheese [100 gram per stuk]
+ 9,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Mobile Image

Tomahawk, ik houd ervan! Ik vind het alleen al een prachtig stuk vlees om naar te kijken. Lekker butch, met een joekel van een bot er nog aan. En de smaak van een grain-fed USA Black Angus Tomahawk Steak is nauwelijks te evenaren. Ik heb een steakhouse tour door Amerika gedaan en geloof mij, Tomahawk is er orde van de dag. Amerikanen poetsen eenvoudig met z’n tweeën een kilo van dit vlees weg. No side dishes, just plain meat. Tsja….

Bert-Jan Lantinga

Tomahawk / Cowboysteak van Noord-Amerikaans Black Angus PRIME.

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Cattle Drive BBQ Dry Rub -strooibus 306g
14,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
9,95
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
9,95
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
10,50
check-circle Morgen in huis
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
13,49
check-circle Morgen in huis
Seasalt flakes
3,99
check-circle Morgen in huis

Altijd handig bij steaks

Aanmaakblokjes
17,95
check-circle Morgen in huis
Bge Houtskool Dutch Bge Houtskool Dutch
18,95
check-circle Morgen in huis
Smoking Chunks Oak Keij
9,95
check-circle Morgen in huis
Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm
15,99
check-circle Morgen in huis

Bijpassende recepten

Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Meest gekocht
Iberico braadworst chorizo
check-circle Morgen in huis
10,99
Loaded Texas Brisket Loaded Texas Brisket
check-circle Morgen in huis
12,99
Pulled pork LIVAR kant-en-klaar Pulled pork LIVAR kant-en-klaar
check-circle Morgen in huis
14,99