Tomahawk Dry Aged Rubia Gallega

Past deze steak bij jou?

Beantwoord een paar vragen en we helpen jou binnen één minuut de beste steak te vinden.

Tomahawk Dry Aged Rubia Gallega

De Tomahawk Dry Aged van Rubia Gallega is een waar spektakelstuk voor de liefhebber van karaktervol vlees. Dit indrukwekkende ribstuk met lang bot maakt niet alleen indruk qua uiterlijk, maar vooral ook qua smaak. Dankzij de rijping volgens het dry aged-proces ontwikkelt dit vlees een intens diepe, nootachtige smaak en een boterzachte structuur. Combineer dat met het unieke karakter van het Rubia Gallega-rund en je hebt een stuk vlees dat je gegarandeerd bijblijft. Perfect voor op de BBQ of in een zware gietijzeren pan, als je het één keer geproefd hebt, wil je niets anders meer.

Wat is een Tomahawk steak?

De Tomahawk steak is in essentie een ribeye aan het bot, maar dan met een extra lang uitgefreesd ribstuk eraan vast. Het doet denken aan een klassieke tomahawk-bijl, vandaar de naam. Door het vlees aan het bot te laten, behoudt het extra veel smaak en sappigheid tijdens het bereiden. Een Tomahawk is grof van draad, rijk van smaak en bij uitstek geschikt om te grillen op hoge temperatuur. Wanneer dit stuk vlees bovendien dry aged is, wordt het nóg spannender, het rijpingsproces zorgt ervoor dat vocht verdampt en de natuurlijke enzymen het spierweefsel langzaam afbreken, waardoor de smaak intenser en de structuur malser wordt dan ooit.

Rubia Gallega uit Galicië

Rubia Gallega is een zeldzaam runderras uit het noorden van Spanje, meer bepaald uit de groene, ruige regio Galicië. Hier leven de dieren in vrijheid en voeden zich met gras, knollen en wilde kruiden. Anders dan bij de meeste runderrassen worden Rubia Gallega-runderen pas na twee tot soms wel zeven jaar geslacht. Dat geeft het vlees de tijd om te rijpen in smaak en structuur, met als resultaat een diepe, kruidige smaak en een prachtige vetmarmering die zorgt voor malsheid en sappigheid. De Tomahawk van dit ras is dan ook niet zomaar vlees, maar een culinaire ervaring van topniveau.

Tomahawk Dry Aged Rubia Gallega online bestellen?

Tomahawk Dry Aged van Rubia Gallega is eenvoudig online te bestellen bij premium slager The Butchery. Bestel vóór 11.00 uur en je hebt het dezelfde avond nog in huis in Nederland en België, met gratis verzending vanaf €60. Wij leveren het vlees quickfrozen en vacuümverpakt zodat het perfect op temperatuur en van topkwaliteit aankomt. Jij kiest zelf het moment van bezorgen, makkelijk, snel en altijd gegarandeerd topvlees op tafel

Tomahawk is een stoere steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Tomahawk low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 45 minuten

Reversed sear tomahawk (garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

Bereiding Tomahawk Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor Tomahawk

Rare: 52C in 3 uur
Medium: 54C in 3 uur
Medium/Rare: 56C in 3 uur

 

 

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 806.74
Energie (kcal) 193
Vet (g) 12.1
Verzadigd vet (g) 5.9
Koolhydraten (g) 0
Suikers (g) 0
Vezels (g) 0
Eiwitten (g) 21.1
Zout (g) 0.08

Tomahawk Dry Aged Rubia Gallega

Een imposante dry aged Tomahawk van Rubia Gallega rund, met diepe, kruidige smaak en boterzachte structuur. Perfect voor de grill en geliefd bij chefs wereldwijd.

check-circle Morgen in huis

+ Smaakmakers

+ 3,99 | 100 gram kruidenboter Toscana
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met Tijm
+ 3,99 | 100 gram Butchery's seasalt flakes
+ 10,50 | 354 gram Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade

+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)

+ 39,99 | 2x kreeftenstaart Canada [125 gram per stuk]
+ 5,99 | 4x Gratintaartje broccoli creamcheese [100 gram per stuk]
+ 7,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Een imposante dry aged Tomahawk van Rubia Gallega rund, met diepe, kruidige smaak en boterzachte structuur. Perfect voor de grill en geliefd bij chefs wereldwijd.

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Cattle Drive BBQ Dry Rub -strooibus 306g
14,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
9,95
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
9,95
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
10,50
check-circle Morgen in huis
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
13,49
check-circle Morgen in huis
Seasalt flakes
3,99
check-circle Morgen in huis

Altijd handig bij steaks

Bge Houtskool Dutch Bge Houtskool Dutch
18,95
check-circle Morgen in huis
Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm
15,99
check-circle Morgen in huis
Aanmaakblokjes
17,95
check-circle Morgen in huis
Smoking Chunks Oak Keij
9,95
check-circle Morgen in huis

Bijpassende recepten

Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Meest gekocht
Ribeye Black Angus USA PRIME
check-circle Morgen in huis
43,99
Kreeftstaart Canada Kreeftenstaart Canada
check-circle Morgen in huis
39,99
Black Angus burger - cheddar/jalapeno Black Angus burger - cheddar/jalapeno
check-circle Morgen in huis
4,99