Reverse sear Tomahawk met cowboy butter
Een dikke en mooie steak, zoals deze tomahawk wil je natuurlijk niet verkeerd bereiden. Niks teleurstellender dan een stoere steak die doorgeslagen is. De reversed sear methode is een mooie manier om dat te voorkomen. Roy van @bbqjunkienl maakte deze Tomahawk reversed sear klaar en serveerde 'm met een homemade cowboy butter.
Samenvatting bereiding
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 1 uur en 15 minuten
Rusttijd: 15 minuten
Bereiding reversed sear Tomahawk
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 100 graden. Haal de Tomahawk Steak uit de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees vervolgens rondom met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.
Is de BBQ op temperatuur? Steek dan de probe van je kernthermometer in het midden van het vlees en leg de tomahawk op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar het vlees tot een kern van 46 graden.
Is de kern van 46 graden bereikt? Haal de steak dan even van de BBQ en laat het rusten terwijl je de BBQ gereed maakt om te grillen bij een temperatuur van ongeveer 230 graden. Heb je een gietijzeren rooster? Dan kun je dit op de BBQ leggen voor het afgrillen van de tomahawk steak.
Is de BBQ weer op temperatuur? Leg de steak dan op het rooster en gril het 2 minuten per kant af voor een mooie korst op het vlees. Als het goed is heeft de steak dan een kern van 52 graden. Haal de tomahawk steak nu weer van de BBQ en laat nog eens 10 minuten rusten.
Smelt ondertussen de boter in de magnetron en meng deze met de overige ingrediënten voor de cowboy butter. Snijd het vlees nu langs het bot af en snijd de tomahawk steak vervolgens in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Leg alles mooi op een plank, bestrooi met nog wat grof zeezout en maak af met wat van de cowboy butter. Serveer de Tomahawk Steak vervolgens direct, samen met de resterende cowboy butter.
ENJOY