Beenham en Schweine haxe

Beenham en Schweine haxe

Puur ambacht online.  Bij The Butchery vind je beenhammetjes en schweine haxe van varkensrassen die een fijn leven hebben gehad. Vinden we belangrijk! Elke beenham is door de handen gegaan van onze slagers en alvast bewerkt: Voorgegaard of gepekeld. Scheelt je immers weer tijd met de bereiding!

... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

3 Items

per pagina
Oplopend sorteren
  1. Honey Glazed X-Mas Ham LIVAR
    Honey glazed partyham LIVAR
  2. Varkensschouder met been Iberico
Bekijken als Grid List

3 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is beenham?

Beenham wordt gesneden van het achterste deel van het varken, meestal uit het bovenbeen. Beenham staat bekend om zijn sappige textuur, rijke smaakprofiel en pronkt op menig tafel tijdens de feestdagen. De Honey Glazed partyham die je hier kan vinden, is inmiddels al ontdaan van het been, is voorgegaard en met een waanzinnige honingmarinade ingesmeerd. Hoeft thuis dus alleen nog maar even een uurtje in de oven op 160 graden. Ook de rauwe partyham is inmiddels al ontdaan van z’n been, lekker makkelijk met aansnijden dus!  

Wat is schweine haxe?

De schweine haxe wordt gesneden uit het bovenste deel van de varkenspoot gesneden. Superlekker, mits goed gegaard. Het is klaar zodra het makkelijk loslaat van t bot en dat kan een tijdje duren. Schweine haxe vraagt dus om een relatief lange bereidingstijd. Het wachten wordt overigens wel beloond, echt een aanrader!

Is er een andere benaming voor schweine haxe?

Yes. Er is een andere benaming voor Schweine Haxe. ’t Wordt namelijk ook wel varkensschenkel of eisbein genoemd. Eisbein is een typisch Duitse of specifieker nog, een Berlijnse delicatesse. Het wordt traditiegetrouw geserveerd op een bedje van zuurkool. In het oudste restaurant van Berlijn ‘Zur Letzten Instanz’ worden er wel tot 80 stuks per dag geserveerd.

Beenham in de oven

Beenham wordt ’t vaakst in de oven klaargemaakt, niet zo gek. Je hebt er immers amper omkijken naar en je kan je dus bijna volledig richten op de bijgerechten terwijl de oven het werk doet. Ideaal! Hoewel je sowieso met de rauwe variant de kerntemperatuur gebruikt om te checken of het resultaat goed is, kan je als richttijd 10 minuten per 100 gram aanhouden (oventemperatuur: 170 graden of hete lucht 160).

Onze honey glazed partyham, gemarineerd met honing en bruine suiker hebben onze slagers al vakkundig klaargemaakt. Deze hoef je dus alleen nog even in de oven af te bakken. Een uurtje op 160 graden en de ham is ready-to-eat! Onze chef Ruben maakte een film over de bereiding voor de honey glazed partyham, die zie je hieronder!

Beenham van de BBQ

Beenham kan dus prima in de oven. En als iets prima in de oven kan, kan het, jawel, ook prima op de BBQ! Creëer voor het garen op de BBQ een indirecte zone en hou dezelfde richttijd en temperatuur aan als voor de oven, 10 minuten per 100 gram dus. En ook hier ’t advies: gebruik een kernthermometer! Bij een kerntemperatuur van 65 graden is je ham klaar..

Kerntemperatuur beenham

Vooral bij een rauwe beenham, raden we altijd aan om gebruik te maken van een kernthermometer. Meten is immers weten en hoe vervelend als de ham er aan de buitenkant perfect uitziet, terwijl hij van binnen nog niet gaar is. Dus maak altijd gebruik van een kernthermometer bij het bereiden van een beenham. Als de beenham een kerntemperatuur bereikt heeft van 65 graden, is hij klaar!

Recept schweine haxe

En we hebben uiteraard een mooi recept voor je van schweine haxe van de BBQ. Inclusief het pekelen, het low&slow garen en het afgrillen. Vinden we immers lekker, zo’n mooi krokant zwoerd. Omdat ’t een recept inclusief pekelen is, moet je wel rekening houden met een lange voorbereidingstijd. Idealiter neemt het pekelen namelijk tot 3 dagen in beslag. Je wordt overigens ruimschoots beloond voor de lange ‘bereiding’, want je zet echt wat fantastisch op tafel. Wel eens lekker als afwisseling tussen de spareribs en steaks door.. Het recept check je hier!

Beenham met kerst

Beenham met kerst, een populaire klassieker die we elk jaar in populariteit zien toenemen. Helemaal niet gek, ’t is immers relatief makkelijk om te bereiden. In de oven en je hebt er geen omkijken meer naar. Nouja, er af en toe naar kijken is wel zo fijn natuurlijk. Heb je in ieder geval genoeg tijd voor de bijgerechten en dan kan je ’t zo gek maken als je zelf wilt! Een bijkomend voordeel van beenham met kerst is dat het een gerecht is dat iedereen wel lust, van jong tot oud. Qua bijgerechten zou je kunnen denken aan pomme duchesse, stoofpeertjes, haricots verts in spek, witlof gratin en nog een mooi aardappelgerecht.

Beenham kopen online

Een beenham eet je bij voorkeur van rassen die een mooi leven gehad hebben. Dan zit je bij The Butchery sowieso goed. Onze beenhammetjes, zoals de honey glazed partyham en de gepekelde partyham zijn beide van het LIVAR-varken, dieren die een bijzonder goed leven hebben gehad. En je koopt beenham dus makkelijk online! Je klikt ‘m zo in je mandje en kan via een beveiligde omgeving afrekenen. Daarnaast kan je in de check-out ook gemakkelijk een leverdag aangeven. Handig voor je planning!

Beenham & schweine haxe quickfrozen geleverd

Bestel je een beenham of schweine haxe bij online slager The Butchery, dan wordt je bestelling bevroren geleverd. Bevroren? Yes! Zo kunnen we namelijk het vlees zo vers mogelijk houden. Wij zijn immers de eerste die het vlees invriezen en dat doen we ook op een speciale manier. In een hele korte tijd, 10x sneller dan de standaard vriezer, waardoor alle voedingsstoffen en mineralen behouden en de smaak en structuur intact blijven. Oh, we bezorgen trouwens ook via geconditioneerd transport voor daglevering, dus komt ’t mooi bevroren aan! Kies je voor avondlevering? Dan zorgen we dat je vlees goed ingepakt wordt in een isolatiezak met een flinke schep droogijs erbij. Komt het sowieso bevroren bij je aan!

Schweine haxe online bestellen

Schweine haxe online bestellen is een fluitje van een cent. Even bedenken met hoeveel mensen je ervan wilt eten, je eet ongeveer met 2 a 3 mensen van 1 schweine haxe, en je gooit ‘m in je mandje. Vervolgens vul je je mandje aan met bijvoorbeeld vriezervullers zoals speklapjes, kipdijfilet of een pondje gehakt. Of onze huisgemaakte burgers of braadworsten natuurlijk, dat is altijd fijn om op voorraad te hebben! Verzenden is namelijk gratis vanaf 60 euro! Dat is dan mooi meegenomen. Oh, bestel je voor 11u? Dan heb je je bestelling dezelfde avond nog in huis. Op werkdagen. Je kan natuurlijk ook voor daglevering kiezen. Kies je leverdag en levermoment in de check-out!