Dat een AI taalmodel informatie en dan met name het gevoel van ambacht kan overnemen, vinden wij nog niet zo geloofwaardig. Wij vinden ons ambacht bovendien veel te leuk om uit handen te geven aan een virtuele robot.

Daarnaast duikt het Artificial Intelligence model terug in het verleden (en dan met name vóór 2021) in plaats van trends van de toekomst. En tóch wordt het model dagelijks slimmer en het is soms angstaanjagend hóe. Wij deden een kleine test en typten enkel en alleen BBQ trends in. Binnen een minuut werden onderstaande BBQ trends ons voorgeschoteld. Wat denken jullie? Zin of onzin? Wij zijn zo zo benieuwd. 

 1. Plantaardige BBQ

  Naarmate steeds meer mensen vegetarische of veganistische levensstijlen omarmen, zijn plantaardige BBQ-opties steeds populairder geworden. BBQ-liefhebbers experimenteren met het grillen van groenten, tofu, tempeh, seitan en plantaardige burgers en worstjes. Deze opties bieden een gezonder en duurzamer alternatief voor traditioneel vlees op de BBQ.
 2. Wereldse smaken

  BBQ is niet langer beperkt tot traditionele Amerikaanse smaken. Koks verkennen een verscheidenheid aan wereldse smaken en verwerken ze in hun BBQ-gerechten. Van Koreaanse korte ribbetjes tot Jamaicaanse jerk-kip, er is een groeiende waardering voor diverse en internationale BBQ-smaken.
 3. Fusie-BBQ

  Fusion-keuken blijft de wereld van BBQ beïnvloeden. Het combineren van verschillende culinaire tradities, zoals Aziatische en Latijns-Amerikaanse smaken, is een populaire trend geworden. Denk aan Koreaanse barbecue-taco's of gerookt rundvlees met teriyaki-glace.
 4. Ambachtelijke BBQ-sauzen en rubs 

  BBQ-sauzen en rubs zijn altijd een essentieel onderdeel geweest van de barbecue-ervaring, maar er is steeds meer interesse in ambachtelijke en handgemaakte versies. Zelfgemaakte en kleine partijen sauzen en rubs gemaakt met unieke ingrediënten en smaakprofielen winnen aan populariteit onder BBQ-liefhebbers.
 5. Low & Slow garen

  Traditionele lalow & slow methoden, zoals roken en langzaam roosteren, blijven populair. Deze methoden resulteren in mals en smaakvol vlees dat smelt in de mond. Mensen investeren in hoogwaardige rokers, grills en andere apparatuur om de perfecte langzaam en laag gegaarde BBQ te bereiken.
 6. BBQ als sociale ervaring

  BBQ is altijd een sociale activiteit geweest, en de trend om barbecue te gebruiken als een manier om familie en vrienden samen te brengen, blijft groeien. Achtertuin-BBQ-feesten, cookouts en wedstrijden brengen mensen samen om te genieten van goed eten en goed gezelschap.
 7. Innovaties in buiten koken

  Vooruitgang in buiten koken technologie heeft geleid tot innovatieve BBQ-apparatuur en accessoires. Van pelletgrills en kamado BBQ’s tot Bluetooth-thermometers en slimme grilling-apps, er is een breed scala aan tools beschikbaar om de BBQ-ervaring te verbeteren.

 8. Gezondheidsbewuste BBQ

  Met een toenemende focus op gezondheid en welzijn passen veel BBQ-liefhebbers gezondere kooktechnieken toe. Het grillen van mager vlees, het toevoegen van meer groenten aan BBQ-gerechten en het gebruik van marinades en rubs met minder suiker en natrium zijn enkele voorbeelden van.

Aldus chatGPT dus… Wat denk jullie ervan? De juiste richting of klinklare onzin? 

Hoe dan ook; over smaak valt niet te twisten. Zien doet eten, dus neus vooral even rond in ons brede assortiment van BBQ vlees!

Bekijk BBQ Vlees >

En mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe BBQ / Accessoires / Complete BBQ Experience? Sinds kort hebben we een heuse BBQ Shop, waar je werkelijk alles vindt op het gebied van accessoires & Big Green Egg, Ofyr en Homefires Braai.

Naar BBQ Shop >