In Amerika vieren ze elke 18 september Cheeseburger Day. De dag van de cheeseburger dus. Aangezien we gek zijn op alle soorten en maten burgers met verschillende smaken, vieren we deze dag graag met de Amerikanen mee.. Wat is immers lekkerder dan een goeie cheeseburger..?

Hoe de cheeseburger ontstaan is..

De geschiedenis van de cheeseburger gaat terug naar het jaar 1924. In Californië bestond in die tijd een broodjeszaak ‘The Rite Spot’, gevestigd in Pasadena. Lionel Sternberger werkte hier onder toeziend oog van zijn vader, tevens eigenaar van de zaak. Op een dag besloot Lionel een plakje kaas op een hamburger te doen en was positief verrast door het resultaat. Hij liet het direct aan zijn vader proeven die het ook lekker vond. Het concept cheeseburger was geboren.

 

Hoewel het verhaal gaat dat de cheeseburger door Lionel in 1924 in Californië bedacht was, werd de eerste echte cheeseburger (met als naam cheeseburger) pas in 1934 op de markt gebracht door Kealin’s restaurant in Louisville, Kentucky. Vervolgens kwam de cheeseburger ook op de markt in Colerado in 1935 bij drive-in Humpty Dumpty. Meerdere Amerikanen hebben de eer opgeëist voor de uitvinding van de beroemde burger. Overigens is het niet helemaal duidelijk wie nou echt dé uitvinder was van de cheeseburger..


Cheeseburgerday in Amerika

Als je de bronnen mag geloven is cheeseburgerdag in Amerika real. Waar je aan kan denken is dat er door het hele land acties gelden die betrekking hebben op Cheeseburgers. Je kan hierbij denken aan gratis cheeseburgers, met de voorwaarde 1 per klant of voor de eerste 10.000 klanten of gratis frietjes bij de aankoop bij een cheeseburger.


Cheeseburger maken

Je kan natuurlijk even naar de snackbar voor een snelle cheeseburger, maar met zoveel burgers in ons assortiment vinden we ’t veel leuker om ‘m zelf te bouwen. Is immers ook nog eens veel lekkerder nietwaar? De hoofdingrediënten van een cheeseburger zijn uiteraard hamburger en kaas. Leg ’t op een broodje, vul aan met je favoriete ingrediënten, serveer met (zoete aardappel-)frietjes en je hebt een fantastisch gerecht op tafel..

Inspiratie nodig voor écht fijne cheeseburger recepten? Snappen we. Onze pitmasters hebben een aantal pareltjes met ons gedeeld, die we met liefde met jullie delen. Een kleine greep uit onze recepten:

Cheeseburgerdag

Wagyu burgers met truffelmayo, emmentaler en gekarameliseerde ui van BBQ junkie

Onze Wagyu burgers wel eens geprobeerd? Is een blend van Australisch en Japans Wagyu. Superzacht en mals. Vooral niet te ver doorbakken, want dan bak je dat heerlijke vet weg. Dat vet is immers de smaakdrager van het vlees. De burgers hebben weinig nodig, maar verandering van spijs doet eten, dus maakte BBQ Junkie Wagyu burgers met truffelmayonaise, Emmentaler en gekarameliseerde uien. Aanrader!

Ga naar recept >


Double Dutch Cheeseburger
van Jeremy BlackGoldSmokeHouse

De gedachte achter dit recept is ‘je kunt nooit genoeg kaas hebben’ en dat heeft Jeremy met dit recept ook wel bewezen. Een perfecte cheeseburger. Vinden wij dan hè.. Gemaakt met onze burgers old amsterdam&mosterd met extra plakken oude kaas.. Enne de gekarameliseerde uien maken ’t écht af. Aanrader dus als je nog een goed recept voor de 18e zoekt..

Ga naar recept >


Big Fat Beefburger
van Ruud van Rudilicious_Kitchen

Op zoek naar een caloriebom? Search no more! Oke, zonder grappen: deze burger is niet megagezond, maar af en toe mag je een cheatday inplannen. Dit broodje burger is bijzonder goed gevuld met de lekkerste toppings. Oh, je kan voor onze classic burgers gaan, maar mocht je je helemaal uit willen leven, kies dan vooral een smaakje zoals bijvoorbeeld cheddar&jalapeno..

Ga naar recept >


Wagyu Smash burger
van Jeremy BlackGoldSmokeHouse

Dit recept bewijst maar weer dat je ook prima een cheeseburger kan maken van een smash burger.. In dit recept gemaakt met wagyu burgers, maar je kan ook prima kiezen voor Black Angus of Rubia Gallega.. Dikke aanrader als je van een lekker korstje op je burger houdt..

Ga naar recept >


Burgers voor cheeseburgers

Cheeseburgers kan je maken van alle burgers uit ons assortiment. Een cheeseburger is immers niet meer dan een hamburger met een plakje kaas op het vlees. Hoe lekker je cheeseburger wordt, heb je dus zelf in de hand, want je kiest immers zelf je burger, soort kaas en de rest van de toppingen. Met de burgers uit ons assortiment zit je in ieder geval sowieso goed. Onze slagers zijn namelijk gek op foodpairing, dus de keuze is reuze. Ga je voor een classic, cheddar jalapeno of een gorgonzola veenbes burger?

Bestel je op maandag t/m vrijdag voor 11u? Dan heb je je bestelling ’s avonds nog in huis! In de check-out kan je zelf je leverdag kiezen. We verzenden gratis vanaf €75,-

Bekijk burgers