Braadworst LIVAR - cheddar/walnoot

Braadworst LIVAR cheddar walnoot
De braadworst LIVAR cheddar walnoot combineert het beste van twee werelden: goed varkensvlees en een subtiele toevoeging van kaas en noten. Het vlees van het Limburgse kloostervarken wordt gemengd met blokjes cheddar en stukjes walnoot. Dat geeft de worst een lichte romigheid en een warme, volle smaak. Een bijzondere variant op de klassieke braadworst, geschikt voor wie eens iets anders wil zonder poespas.
Wat is een braadworst?
Een braadworst wordt gemaakt van gemalen varkensvlees dat op smaak is gebracht met zout, peper en kruiden. De worst blijft stevig tijdens het bakken en behoudt zijn vleessmaak. Door de toevoeging van cheddar en walnoot krijgt deze variant iets zachts en nootachtigs, zonder dat het te uitgesproken wordt. De worst is ideaal voor in de pan of op de grill en past net zo goed bij een eenvoudige maaltijd als bij een borrel.
LIVAR
LIVAR staat voor het Limburgse kloostervarken. De dieren groeien op onder toezicht van de monniken van Abdij Lilbosch en leven in alle rust op kleine boerderijen. Ze eten granen van eigen bodem en hebben de ruimte om te wroeten en buiten te lopen. Deze manier van houden zorgt voor vlees met een herkenbare, volle smaak en een mooie vetverdeling. LIVAR is het enige Nederlandse varkensvlees met drie sterren van de Dierenbescherming – een erkenning voor kwaliteit en respect voor het dier.
Braadworst LIVAR cheddar walnoot online bestellen?
Voor het bestellen van deze braadworst ben je bij The Butchery aan het juiste adres. De worsten worden vers gemaakt en direct ingevroren om de kwaliteit te behouden. Bestel vóór 11 uur en je ontvangt ze dezelfde avond nog in Nederland en België. Liever een ander moment? Dat kies je zelf. De worsten worden flash frozen en vacuüm verpakt geleverd, zodat smaak en structuur behouden blijven tot het moment van bereiden.
Hoe bak je een braadworst?
Een braadworst is eenvoudig te bereiden, om en om in een braadpan. Even wellen in water kan voorkomen dat de saucijs knapt, maar die gewoonte lijkt een soort van ouderwets. Uiteraard draai je een saucijs met een tang en niet door er met een vork in te prikken. Dan verliest het vlees zijn vocht en dat is zonde. Braadworstjes doen het natuurlijk ook super op de BBQ of gril!
In het kort
Grillen/BBQ: Zo'n 8 minuten op 180 - 200 graden of een hete grillpan [tussendoor omdraaien]
Bakken: 10 minuten zacht braden in olie, roomboter of ghee [tussendoor omdraaien]
Sous vide: 1 uur op 65C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.
Ingredienten
varkensvlees, kaas (LACTOSE, MELK), WALNOTEN (NOTEN), aardappelzetmeel, dextrose, foelie, gepasteuriseerde melk (LACTOSE), kardemom, kleurstof: E160a, microbieel stremsel, nootmuskaat, witte peper, zetmeel, zout, zuursel, antioxidant: E300, voedingszuur: E330Voedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 997 |
| Energie (kcal) | 239 |
| Vet (g) | 17.7 |
| Verzadigd vet (g) | 6.8 |
| Koolhydraten (g) | 1.2 |
| Suikers (g) | 0.3 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 18.7 |
| Zout (g) | 1.59 |
Braadworst LIVAR - cheddar/walnoot
+ Broodjes (kies gewenste aantal in checkout)
+ Toppings & musthaves
- Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
-
Reviews
Braadworst LIVAR cheddar walnoot
De braadworst LIVAR cheddar walnoot combineert het beste van twee werelden: goed varkensvlees en een subtiele toevoeging van kaas en noten. Het vlees van het Limburgse kloostervarken wordt gemengd met blokjes cheddar en stukjes walnoot. Dat geeft de worst een lichte romigheid en een warme, volle smaak. Een bijzondere variant op de klassieke braadworst, geschikt voor wie eens iets anders wil zonder poespas.
Wat is een braadworst?
Een braadworst wordt gemaakt van gemalen varkensvlees dat op smaak is gebracht met zout, peper en kruiden. De worst blijft stevig tijdens het bakken en behoudt zijn vleessmaak. Door de toevoeging van cheddar en walnoot krijgt deze variant iets zachts en nootachtigs, zonder dat het te uitgesproken wordt. De worst is ideaal voor in de pan of op de grill en past net zo goed bij een eenvoudige maaltijd als bij een borrel.
LIVAR
LIVAR staat voor het Limburgse kloostervarken. De dieren groeien op onder toezicht van de monniken van Abdij Lilbosch en leven in alle rust op kleine boerderijen. Ze eten granen van eigen bodem en hebben de ruimte om te wroeten en buiten te lopen. Deze manier van houden zorgt voor vlees met een herkenbare, volle smaak en een mooie vetverdeling. LIVAR is het enige Nederlandse varkensvlees met drie sterren van de Dierenbescherming – een erkenning voor kwaliteit en respect voor het dier.
Braadworst LIVAR cheddar walnoot online bestellen?
Voor het bestellen van deze braadworst ben je bij The Butchery aan het juiste adres. De worsten worden vers gemaakt en direct ingevroren om de kwaliteit te behouden. Bestel vóór 11 uur en je ontvangt ze dezelfde avond nog in Nederland en België. Liever een ander moment? Dat kies je zelf. De worsten worden flash frozen en vacuüm verpakt geleverd, zodat smaak en structuur behouden blijven tot het moment van bereiden.
Hoe bak je een braadworst?
Een braadworst is eenvoudig te bereiden, om en om in een braadpan. Even wellen in water kan voorkomen dat de saucijs knapt, maar die gewoonte lijkt een soort van ouderwets. Uiteraard draai je een saucijs met een tang en niet door er met een vork in te prikken. Dan verliest het vlees zijn vocht en dat is zonde. Braadworstjes doen het natuurlijk ook super op de BBQ of gril!
In het kort
Grillen/BBQ: Zo'n 8 minuten op 180 - 200 graden of een hete grillpan [tussendoor omdraaien]
Bakken: 10 minuten zacht braden in olie, roomboter of ghee [tussendoor omdraaien]
Sous vide: 1 uur op 65C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.
Ingredienten
varkensvlees, kaas (LACTOSE, MELK), WALNOTEN (NOTEN), aardappelzetmeel, dextrose, foelie, gepasteuriseerde melk (LACTOSE), kardemom, kleurstof: E160a, microbieel stremsel, nootmuskaat, witte peper, zetmeel, zout, zuursel, antioxidant: E300, voedingszuur: E330Voedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 997 |
| Energie (kcal) | 239 |
| Vet (g) | 17.7 |
| Verzadigd vet (g) | 6.8 |
| Koolhydraten (g) | 1.2 |
| Suikers (g) | 0.3 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 18.7 |
| Zout (g) | 1.59 |