Saucijzenbroodjes met braadworst

Ingredienten

4 tot 8 broodjes
2 Braadworst naar keuze
1 Groot vel verse bladerdeeg
Parmezaanse kaas
Ei
Sojasaus
Chili
Paneermeel
Fleur de Sel zout 

Bereidingswijze

Ahh saucijzenbroodjes... In Brabant en België hebben we het welbekende worstenbroodje, maar in de rest van het land is het saucijzenbroodje eigenlijk bekender. De naam doet vermoeden dat er daadwerkelijk een saucijs (worst) in het broodje zit, maar in werkelijkheid is het de vulling van een saucijs. Dus dan kun je maar beter zorgen dat je een fijne vulling hebt...

Saucijzenbroodjes in diverse smaken

Voor dit saucijzenbroodje heb ik [Rudilicious] de vulling gebruikt van een Butchery braadworst. Daar zit zeker iets tussen, want er zijn meer dan dan 15 verschillende smaakcombinaties, allemaal uit eigen worstmakerij. Je kunt natuurlijk je favoriete bratwurst hiervoor gebruiken. Mijn keuze ging naar de worstjes met zongedroogde tomaat en Parmigiano, om de broodjes een beetje een Italiaanse smaak mee te geven. Maar cheddar/jalapeno of Old Amsterdam zouden bijvoorbeeld ook een hele mooie smaken zijn. Leef je uit! Met de braadworstjes naar smaak, zet je zonder moeite een heel fijn ontbijt, lunch of snack op tafel.  

Zelf saucijzenbroodjes maken

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het bladerdeeg uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen. Dit zorgt ervoor dat je bladerdeeg niet zal scheuren/breken bij het uitrollen.
  • Knip de worsten open en doe de vulling in een kom.
  • Voeg bij de vulling 2 eetlepels sojasaus toe, 4 eetlepels paneermeel, extra parmezaanse kaas naar smaak en fijngesneden chili naar smaak. Meng vervolgens met de handen door elkaar tot er een glad gehakt ontstaat.
  • Rol het bladerdeeg vel uit
  • Maak van het gehakt 4 lange worsten en verdeel ze over de helft van het bladerdeeg.
  • Pak nu de andere helft van het bladerdeeg en leg deze nu over het bladerdeeg met worsten heen. Duw een beetje aan tussen de worsten in.
  • Snijd met een scherp mes de broodjes los en duw de zijkanten nu goed aan met een vork, zodat het bladerdeeg niet zomaar los komt van elkaar. 
  • Je hebt nu 4 lange saucijzenbroodjes, hier kan je nu ook 8 kleine van maken door ze door het midden te snijden.
  • Kluts het ei en bestrijk de broodjes hiermee.
  • Rasp parmezaanse kaas over de broodjes en wees vooral niet te zuinig.
  • Bestrooi de saucijzenbroodjes tot slot nog met een beetje fleur de sel.
  • Doe de saucijzenbroodjes in de voorverwamde oven van 200 graden en wacht tot ze mooi goudbruin zijn, dit duurt tussen de 15 en 20 minuten.
  • De broodjes zijn klaar! Eet smakelijk!

ENJOY!