Iberico braadworst black pepper
Iberico braadworst wordt ook wel Criollo genoemd. Heerlijk sappige braadworstjes met een knapperig korstje en een karakteristieke smaak.
Iberico cerdo
Het Spaanse Ibérico varken is misschien één van de meest hoogwaardige scharrelrassen ter wereld en dat komt onder andere vanwege de kilo's eikeltjes die de dieren wegwerken in de herfst. Ibérico varkens zijn klein van stuk, maar kunnen maar zo 170 kilo wegen. Dat betekent dat de dieren hoog in vet zitten, voornamelijk intramusculair (tussen de spieren), wat betekent dat het vlees heerlijk smeuig en smaakvol blijft. Vet is immers de smaakdrager van vlees! Deze Iberico worst is dan ook oprecht een eigenzinnig worstje wat je vást nog niet heel vaak geproefd hebt!
Hoe bak je een braadworst?
Een braadworst is eenvoudig te bereiden, om en om in een braadpan. Even wellen in water kan voorkomen dat de saucijs knapt, maar die gewoonte lijkt een soort van ouderwets. Uiteraard draai je een saucijs met een tang en niet door er met een vork in te prikken. Dan verliest het vlees zijn vocht en dat is zonde. Braadworstjes doen het natuurlijk ook super op de BBQ of gril!
In het kort
Grillen/BBQ: Zo'n 8 minuten op 180 - 200 graden of een hete grillpan [tussendoor omdraaien]
Bakken: 10 minuten zacht braden in olie, roomboter of ghee [tussendoor omdraaien]
Sous vide: 1 uur op 65C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.
Ingrediënten
varkensvlees 97%, specerij 2% [zout, aardappelzetmeel, dextrose, witte peper, nootmuskaat, foelie, antioxidant: E300, kardemom, voedingszuur: E330], zwarte peperVoedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 935.14 |
Energie (kcal) | 223.72 |
Vet (g) | 16.59 |
Verzadigd vet (g) | 6.65 |
Koolhydraten (g) | 0.73 |
Suikers (g) | 0.24 |
Vezels (g) | 0.13 |
Eiwitten (g) | 17.76 |
Zout (g) | 1.64 |
Iberico braadworst black pepper
Iberico braadworst black pepper
Iberico braadworst black pepper
Iberico braadworst black pepper
Schrijf een review
Iberico braadworst black pepper
- Vanavond in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
Iberico braadworst wordt ook wel Criollo genoemd. Heerlijk sappige braadworstjes met een knapperig korstje en een karakteristieke smaak.
Iberico cerdo
Het Spaanse Ibérico varken is misschien één van de meest hoogwaardige scharrelrassen ter wereld en dat komt onder andere vanwege de kilo's eikeltjes die de dieren wegwerken in de herfst. Ibérico varkens zijn klein van stuk, maar kunnen maar zo 170 kilo wegen. Dat betekent dat de dieren hoog in vet zitten, voornamelijk intramusculair (tussen de spieren), wat betekent dat het vlees heerlijk smeuig en smaakvol blijft. Vet is immers de smaakdrager van vlees! Deze Iberico worst is dan ook oprecht een eigenzinnig worstje wat je vást nog niet heel vaak geproefd hebt!
Hoe bak je een braadworst?
Een braadworst is eenvoudig te bereiden, om en om in een braadpan. Even wellen in water kan voorkomen dat de saucijs knapt, maar die gewoonte lijkt een soort van ouderwets. Uiteraard draai je een saucijs met een tang en niet door er met een vork in te prikken. Dan verliest het vlees zijn vocht en dat is zonde. Braadworstjes doen het natuurlijk ook super op de BBQ of gril!
In het kort
Grillen/BBQ: Zo'n 8 minuten op 180 - 200 graden of een hete grillpan [tussendoor omdraaien]
Bakken: 10 minuten zacht braden in olie, roomboter of ghee [tussendoor omdraaien]
Sous vide: 1 uur op 65C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.
Ingrediënten
varkensvlees 97%, specerij 2% [zout, aardappelzetmeel, dextrose, witte peper, nootmuskaat, foelie, antioxidant: E300, kardemom, voedingszuur: E330], zwarte peperVoedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 935.14 |
Energie (kcal) | 223.72 |
Vet (g) | 16.59 |
Verzadigd vet (g) | 6.65 |
Koolhydraten (g) | 0.73 |
Suikers (g) | 0.24 |
Vezels (g) | 0.13 |
Eiwitten (g) | 17.76 |
Zout (g) | 1.64 |