Kalfsmuis (veal roast)

Kalfsmuis (veal roast)

De kalfsmuis komt uit de bovenbil van het kalf. Het vlees heeft een stevige structuur en blijft heel bij het garen. Een klassiek stuk dat vaak wordt gebruikt voor roasts of stoofgerechten.

Wat is een kalfsmuis?

De muis ligt in de bovenbil, dicht bij de heup. Het is een egaal stuk zonder pezen of vet. Tijdens het garen wordt het langzaam mals en behoudt het zijn vorm. De kalfsmuis kan in zijn geheel worden gebraden of na bereiding in plakken worden gesneden.

Kalfsmuis online bestellen?

Bestellen is eenvoudig. Plaats je bestelling 's ochtends en je hebt het dezelfde avond in huis (in Nederland en België). Je kiest zelf het moment van bezorging. De kalfsmuis wordt flash frozen en vacuüm verpakt geleverd, zodat de kwaliteit behouden blijft tot het moment van bereiden.

Kalfsmuis is een prachtige, klassieke roast die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Kalfsmuis low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur

Reversed sear Kalfsmuis (garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

Bereiding kalfsmuis Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde stick voor kalfsmuis

Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur

 

 

Ingredienten

kalfsvlees

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 426
Energie (kcal) 102
Vet (g) 1.8
Verzadigd vet (g) 0.9
Koolhydraten (g) 0.0
Suikers (g) 0.0
Vezels (g) 0.0
Eiwitten (g) 21.4
Zout (g) 0.15

Kalfsmuis (veal roast)

Deze kalfsmuis is een stuk vlees uit de bovenbil met een stevige structuur en milde smaak. Geschikt om te braden of langzaam te garen in de oven.

check-circle Morgen in huis

+ Smaakmakers

+ 3,99 | Kruidenboter Toscana [100 gram]
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met sjalot
+ 4,99 | 200 gram black pepper saus
+ 4,79 | 100 gram Butchery's steak seasoning
+ 10,50 | 354 gram Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
+ 11,19 | Wagyu Beef Tallow Kagoshima JAP A5

+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)

+ 39,99 | 10x Argentijnse rode garnalenspies [80 gram per stuk]
+ 4,99 | 200 gram bospaddenstoelen jagersaus
+ 5,99 | 4x Gratintaartje broccoli creamcheese [100 gram per stuk]
+ 9,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Deze kalfsmuis is een stuk vlees uit de bovenbil met een stevige structuur en milde smaak. Geschikt om te braden of langzaam te garen in de oven.
Product label

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Cattle Drive BBQ Dry Rub -strooibus 306g
14,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
9,95
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
9,95
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
10,50
check-circle Morgen in huis
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
13,49
check-circle Morgen in huis
Seasalt flakes
Normale prijs 3,99 3,19
check-circle Morgen in huis
Steak Seasoning
Normale prijs 5,99 4,79
check-circle Morgen in huis

Altijd handig bij steaks

Bge Houtskool Dutch Bge Houtskool Dutch
18,95
check-circle Morgen in huis
Smoking Chunks Oak Keij
9,95
check-circle Morgen in huis
Grill Team casserole
4,45
check-circle Morgen in huis
Smoking Chunks Beech Keij
9,95
check-circle Morgen in huis

Bijpassende recepten

Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Voor 10.00 uur besteld, morgen in huis Geleverd tussen 17.00 - 22.30 (ma-vr) 100% tevredenheidsgarantie
Meest gekocht
Kruidenboter Cafe de Paris Kruidenboter Cafe de Paris
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 4,99 3,99
Loaded Texas Brisket Loaded Texas Brisket
check-circle Morgen in huis
12,99
Groentesoep
check-circle Morgen in huis
4,99
Laden...