Tournedos Aberdeen Angus

Heerlijke Ossenhaas van Aberdeen Angus uit Uruguay. Zuid-Amerikaans rundvlees op z'n best!

Lees meer
Pas Tournedos Aberdeen Angus aan

* Verplichte velden

Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!
  • Kies zelf je leverdag
  • Dag- of avondlevering
  • Gratis verzending v.a. € 75
Anderen bekeken ook

Productinformatie

Wat is een haasbiefstuk?

Haasbiefstuk, tenderloin, ossenhaas, filet mignon... geef het beestje een naam. Het gaat allemaal om het zelfde stukje supermals vlees uit de lende van het rund (dus ja, ook ossenhaas komt gewoon van een koe). Sterker nog: het is het meest malse vlees van het rund! Haasbiefstuk bevat vrijwel geen vet of bindweefsel en is daardoor superfijn van draad en boterzacht.  

For the record: Tournedos is overigens altijd haasbiefstuk, maar haasbiefstuk is niet altijd tournedos. Tournedos is namelijk de center cut van de haasbiefstuk. 


Bereidingswijze

Tournedos bakken stap voor stap

  1. Haal de tournedos minstens een uur van tevoren uit de koelkast en uit de verpakking zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
  2. Dep de tournedos droog met keukenpapier en maal er naar smaak peper en zout overheen.
  3. Zet een pan op het vuur met een scheutje olie (of een flinke klont roomboter).
  4. Leg de tournedos in de pan zodra de olie warm is en bak ‘m ongeveer 1 minuut per centimeter per kant. Is je tournedos 2cm dik? Bak ‘m dan 2 minuten per kant. Wil je graag op kerntemperatuur bakken? Hou dan de volgende kerntemperaturen aan: rood 48 graden, medium rood 50 graden, medium 52 graden en doorbakken 56 graden.
  5. Wikkel de tournedos in aluminiumfolie en laat vijf minuten rusten.

TIP: Bak je op gas? Houd dan de biefstuk goed in beweging. Op inductie kan je ‘m beter, op het draaien na, met rust laten.


Ingredienten

100% rundvlees

Butcher's Notes

Hoewel ik liefhebber ben van gemarmerd vlees en stiekem ook van randjes vet, vind ik een haasbiefstuk op z'n tijd echt een traktatie. Het heeft iets minder smaak dan bijvoorbeeld rib eye of entrecote, maar de structuur is zo lekker zacht... Heerlijk op z'n tijd!


Wat vind je van dit product?