Pluma Iberico Bellota

Hier word je als slager gewoon dolgelukkig van. Omdat Ibérico veel intramusculair vet bevat, is het vlees zo supersmeuig dat je nooit meer anders wilt. Al is het natuurlijk geen goed idee om elke dag Iberico te eten. Dit vlees bewaar je gewoon voor gelegenheden...
Bert-Jan Lantinga
Pluma Iberico Bellota
De Pluma Iberico Bellota is een van de meest geliefde delen van het Iberico varken, en dat is niet voor niets. Dit bijzonder malse en sappige stuk vlees ligt net boven de schouder, in de nek en rugzone van het varken, en heeft de vorm van een veertje, vandaar ook de naam ‘pluma’. Wat deze cut zo speciaal maakt is de rijke marmering, die tijdens het bereiden langzaam smelt en zorgt voor een volle, bijna romige smaak. Dankzij de fijne structuur en nootachtige aroma’s is het een favoriet onder chefs en thuiskoks. Even grillen of bakken op hoge temperatuur, en je hebt een meesterlijk stuk vlees op tafel, met minimale moeite en maximale beleving.
Wat is Pluma?
Pluma betekent veer en is eigenlijk een ‘pluimvormig’ stukje varkensvlees dat zich boven de spiering en de lage rib bevindt. Het deel net achter de nek. Dit supermalse deel wordt eigenlijk alleen in Spanje versneden en vergt oprecht goede kennis en vaardigheden. Exclusief vlees van een exclusief varken! De pluma bevat nauwelijks pezen en is mooi gemarmerd wat zorgt voor een spectaculaire smaak. Een must-try voor fijnproevers!
Pluma Iberico
Het Ibérico varken is een afstammeling van de oude mediterrane varkens en zijn te herkennen aan hun zwarte hoeven. Ibérico varkens zijn in vergelijking met andere varkens relatief klein van stuk, maar wél een stuk zwaarder. Een gemiddeld Ibérico varken tikt al snel de 170 (!) kilo aan. Vooral in de herfst, als de eikels van de bomen vallen, groeien de varkens in record tempo. Juist die eikels geven Iberico die karakteristieke kruidige smaak. Iberico varkens hebben veel intramusculair vet (vet tussen de spieren), wat ervoor zorgt dat het vlees bijna smelt in je mond. Echt een feestje!
Pluma Iberico Bellota online bestellen?
Pluma Iberico Bellota bestel je eenvoudig online bij The Butchery. Elk stuk wordt met de hand getrimd door onze Meesterslagers en daarna vacuüm verpakt en direct quickfrozen voor maximale versheid. Plaats je bestelling vóór 11.00 uur en je ontvangt het dezelfde avond nog aan huis in Nederland en België. Liever een ander moment? Ook dat is mogelijk. Gratis verzending vanaf €60. Zo haal je moeiteloos de beste kwaliteit Iberico in huis.
Ingredienten
varkensvleesVoedingswaarde
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 865.26 |
Energie (kcal) | 207.00 |
Vet (g) | 14.70 |
Verzadigd vet (g) | 5.90 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 18.60 |
Zout (g) | 0.08 |
Pluma Iberico Bellota
+ Smaakmakers
+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)
- Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt

Hier word je als slager gewoon dolgelukkig van. Omdat Ibérico veel intramusculair vet bevat, is het vlees zo supersmeuig dat je nooit meer anders wilt. Al is het natuurlijk geen goed idee om elke dag Iberico te eten. Dit vlees bewaar je gewoon voor gelegenheden...
Bert-Jan Lantinga
-
Productinformatie
-
Voedingswaarde
-
Reviews
Hier word je als slager gewoon dolgelukkig van. Omdat Ibérico veel intramusculair vet bevat, is het vlees zo supersmeuig dat je nooit meer anders wilt. Al is het natuurlijk geen goed idee om elke dag Iberico te eten. Dit vlees bewaar je gewoon voor gelegenheden...
Bert-Jan Lantinga
Pluma Iberico Bellota
De Pluma Iberico Bellota is een van de meest geliefde delen van het Iberico varken, en dat is niet voor niets. Dit bijzonder malse en sappige stuk vlees ligt net boven de schouder, in de nek en rugzone van het varken, en heeft de vorm van een veertje, vandaar ook de naam ‘pluma’. Wat deze cut zo speciaal maakt is de rijke marmering, die tijdens het bereiden langzaam smelt en zorgt voor een volle, bijna romige smaak. Dankzij de fijne structuur en nootachtige aroma’s is het een favoriet onder chefs en thuiskoks. Even grillen of bakken op hoge temperatuur, en je hebt een meesterlijk stuk vlees op tafel, met minimale moeite en maximale beleving.
Wat is Pluma?
Pluma betekent veer en is eigenlijk een ‘pluimvormig’ stukje varkensvlees dat zich boven de spiering en de lage rib bevindt. Het deel net achter de nek. Dit supermalse deel wordt eigenlijk alleen in Spanje versneden en vergt oprecht goede kennis en vaardigheden. Exclusief vlees van een exclusief varken! De pluma bevat nauwelijks pezen en is mooi gemarmerd wat zorgt voor een spectaculaire smaak. Een must-try voor fijnproevers!
Pluma Iberico
Het Ibérico varken is een afstammeling van de oude mediterrane varkens en zijn te herkennen aan hun zwarte hoeven. Ibérico varkens zijn in vergelijking met andere varkens relatief klein van stuk, maar wél een stuk zwaarder. Een gemiddeld Ibérico varken tikt al snel de 170 (!) kilo aan. Vooral in de herfst, als de eikels van de bomen vallen, groeien de varkens in record tempo. Juist die eikels geven Iberico die karakteristieke kruidige smaak. Iberico varkens hebben veel intramusculair vet (vet tussen de spieren), wat ervoor zorgt dat het vlees bijna smelt in je mond. Echt een feestje!
Pluma Iberico Bellota online bestellen?
Pluma Iberico Bellota bestel je eenvoudig online bij The Butchery. Elk stuk wordt met de hand getrimd door onze Meesterslagers en daarna vacuüm verpakt en direct quickfrozen voor maximale versheid. Plaats je bestelling vóór 11.00 uur en je ontvangt het dezelfde avond nog aan huis in Nederland en België. Liever een ander moment? Ook dat is mogelijk. Gratis verzending vanaf €60. Zo haal je moeiteloos de beste kwaliteit Iberico in huis.
Ingredienten
varkensvleesVoedingswaarde
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 865.26 |
Energie (kcal) | 207.00 |
Vet (g) | 14.70 |
Verzadigd vet (g) | 5.90 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 18.60 |
Zout (g) | 0.08 |
