SPAARPUNTEN AL INGELEVERD?  | Lees Meer

Pork steaks van procureur

Bereidingswijze

In Amerika is er een dame van 86 genaamd “Tootsie”, bekend van het beroemde Snow’s BBQ. Haar specialiteit is pork steak. Die pork steaks maakt ze van de nek van het varken, ook wel bekend als procureur. 
 
Tootsie werkt met niks anders dan houtskool, zout en peper. Er is niet eens een thermostaat, alles gaat op gevoel!
Dit MOEST ik [Jeremy] natuurlijk namaken, en nu kan jij dat ook. Overigens heb ik de pork steaks afgelakt met BBQ saus, maar dat is een kwestie van smaak. Ik hou nu eenmaal van een mooie shine!
 

Bereidingswijze pork steaks 

pork steaks

  • Waarschijnlijk denk je , “jeetje dat zijn weinig ingrediënten” maar good BBQ is eigenlijk ook erg simpel.
  • Van een 3kg stuk procureur kun je 5-7 mooie dikke steaks uithalen. Het moeten redelijk dikke steaks worden, want deze zullen krimpen tijdens het kookproces.
  • Bedek de steaks in zout en peper voor de echte originele BBQ smaak, ik ben zelf gegaan voor de honey rub van Meatchurch.
  • Plaats de steaks op de BBQ met directe hitte, en behoud een temperatuur van ongeveer 130C. Zo warm heeft Tootsie ze ook en dit heeft een goede reden. Een te lage temperatuur zal niet het vet en bindweefsel afbreken.
  • Gaar de pork steaks voor ongeveer 3 uur. Of totdat een kerntemperatuur bereikt is van 75C.
  • Wikkel in folie en gaar door tot een interne temperatuur van 83C is bereikt. Tijdens het inwikkelen kan je dus net als ik wat BBQ saus toevoegen als je van een sticky eind resultaat houdt. Ik wel!
  • Laat de pakketten zeker een uur rusten
  • Nu zijn je pork steaks mals, smokey en vol van smaak. Supereasy en superlekker.
ENJOY!
Bekijk alle procureur >>
Recepten