Iberico procureur
5 stars - based on 4 reviews

Wat is procureur?

Procureur, ook wel bekend als varkensnek of schouderkarbonade zonder bot, is een populair en veelzijdig stuk vlees dat steeds meer wordt gewaardeerd door vleesliefhebbers. Het vlees komt uit de nek en schouder van het varken en staat bekend om zijn marmering en smaak. Deze mooie vetdooradering zorgt ervoor dat procureur - zéker deze Iberico procureur - mals en sappig blijft, zelfs na langdurige bereiding. Hierdoor is het bij uitstek geschikt voor verschillende kooktechnieken, zoals braden, roosteren en langzaam garen. Het vlees wordt vaak gebruikt om pulled pork van te maken, maar je maakt er óók heerlijke braadstukken of pork steaks van. Supersmaakvol varkensvlees dus! 

Iberico procureur van Ibérico certificado

Deze procureur komt van het befaamde Spaanse varkensras Ibérico certificado. Dit premium varkensvlees komt uit het zuidwesten van Spanje en wordt door onze Meesterslagers ambachtelijk getrimd en versneden, altijd met zorg voor de authentieke kwaliteit.  Het Iberico varken staat wereldwijd bekend als een van de meest smaakvolle scharrelrassen, en dat is niet zonder reden. De varkens leven vrij in de natuur en eten een puur dieet van gras, kruiden, wortels en soms olijven. In de droge zomermaanden krijgen ze aanvullend graan, maar het echte verschil ontstaat in de herfst. Wanneer de eikels (bellota’s) van oude kurk- en steeneiken vallen, beginnen de varkens hier intens van te eten. De eikels geven het vlees zijn kenmerkende, nootachtige smaak.

Tijdens dit seizoen eten Iberico-varkens kilo's eikels per dag, wat hen in korte tijd doet groeien tot wel 160-180 kilo. De varkens hebben een compacte lichaamsbouw en een hoge concentratie vet, vooral intramusculair (tussen de spieren), wat voor een gelijkmatige verdeling door het vlees zorgt. Dit geeft deze Iberico procureur zijn sappige, kruidige en rijke smaak, met vetten die grotendeels enkelvoudig en meervoudig onverzadigd zijn en boordevol voedingsstoffen zitten. Al deze eigenschappen maken Iberico procureur tot een ware smaaksensatie.

Iberico procureur recept

Zoals gezegd maak je met Iberico procureur de mooiste recepten. De marmering leent zich perfect voor low & slow bereiding en van dit vlees maak je waanzinnige pulled pork. Maar je maakt ook heerlijke pork steaks van dit vlees. Op onze recepten pagina vind je diverse procureur recepten, waaronder:

Kortom: met Iberico procureur kun je alle kanten op.

Iberico procureur bestellen

Iberico procureur bestel je supersnel en makkelijk online bij The Butchery. Het vlees is triple trimmed door onze Meesterslagers en vervolgens supervers in vacuüm de shockfreezer in gegaan. Dat betekent dat de Iberico procureur binnen het uur is ingevroren met optimaal kwaliteitsbehoud. Bestellen gaat heel eenvoudig en de leverdag kies je zelf. Vooruitbestellen kan dus ook en als je voor 11.00 bestelt, kun je zelfs kiezen voor levering op dezelfde dag. Kortom: makkelijk en snel en je ontvangt je vlees bevroren, dus kan eventueel ook zo de vriezer in. 

 

 

 

Procureur bereiden: tips en technieken

Er zijn verschillende manieren om procureur te bereiden, afhankelijk van je voorkeur en het gewenste resultaat:

  • Slow cooking: Door procureur langzaam te garen, bijvoorbeeld in een oven op lage temperatuur of in een slowcooker, breken de vetten en vezels langzaam af. Dit zorgt voor een boterzacht resultaat. Slow cooking is vooral populair voor pulled pork, waarbij het vlees zo mals wordt dat het gemakkelijk uit elkaar valt.

  • Grillen en roosteren: Procureur kan ook direct op de BBQ worden bereid. Door het vlees op een lage temperatuur te grillen, blijft het sappig en vol van smaak. Voor een krokante buitenkant kun je het vlees eerst kort dichtschroeien op een hoge temperatuur en daarna op een lagere temperatuur verder garen.

  • Braden: Voor een meer traditionele bereiding kan procureur worden gebraden in de oven, eventueel met kruiden zoals tijm, rozemarijn en knoflook. Een goede braadtijd en lage temperatuur zorgen ervoor dat het vlees lekker mals blijft.

Geen inspiratie? Op de receptenpagina vind je allerlei mooie opties waaronder:

ENJOY!

 

Ingredienten

varkensvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 1203.84
Energie (kcal) 288.00
Vet (g) 25.40
Verzadigd vet (g) 10.20
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 14.90
Zout (g) 0.08
Geweldig stuk vlees. Lekkere carnitas mee gemaakt.
Review door |
On-ge-loofelijk.

Het vlees was zo zacht dat het gewoon wegsmelt op de tong.
Bij de lokale slagers nooit zo'n lekker stuk vlees gekocht. Absolute top.
Review door |
Geweldige kwaliteit! Zeer lekkere Pulled Porc gemaakt met dit stuk vlees.
Review door |
star star star star star
Heerlijk!
Review door |

Schrijf een review

Schrijf een review. Log in of maak een account.

Iberico procureur
5 stars - based on 4 reviews

1 ReviewBekijken
Iberico Procureur van Ibérico Certificado, triple trimmed door onze Meesterslagers. Procureur van de allerbeste kwaliteit! 

check-circle Delivery on 'Maandag'
  • check-circle check-circle Delivery on 'Maandag' of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Starting at € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt

Low & Slow seasonings

SBR Original
check-circle Delivery on 'Maandag'
4,95
SBR Honey
check-circle Delivery on 'Maandag'
4,95
Blues Hog Raspberry Chipotle Sauce
check-circle Delivery on 'Maandag'
17,99
Blues Hog Champions Blend Sauce
check-circle Delivery on 'Maandag'
14,99
Croix Valley Southwest Barbecue Booster -strooibus 170g
check-circle Delivery on 'Maandag'
9,95
Croix Valley All Meat BBQ Dry Rub
check-circle Delivery on 'Maandag'
14,50
Croix Valley Kansas City BBQ Dry Rub
check-circle Delivery on 'Maandag'
14,50
Croix Valley Private Stock BBQ Sauce -fles 354g
check-circle Delivery on 'Maandag'
10,50

Altijd handig voor low & slow

Smoking Chunks Beech Keij
check-circle Delivery on 'Maandag'
9,95
Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on 'Maandag'
15,99
Bge Houtskool Dutch
check-circle Delivery on 'Maandag'
18,95
Aanmaakblokjes
check-circle Delivery on 'Maandag'
11,40
Big Green Egg houtskool puur
check-circle Delivery on 'Maandag'
37,50

Bijpassende recepten

Broodje Indonesische Pulled Pork (a la BBQ Junkie)

Pulled Pork [de snelle versie van 'maar' 4 uur]

Pulled Pork Eggs Benedict

Pork steaks van procureur

Pulled pork met kimchi coleslaw

Pulled pork met kimchi coleslaw

Pulled Pork Pancakes

Meest gekocht
Culinaire Jus Rode wijn
check-circle Delivery on 'Maandag'
5,99
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
check-circle Delivery on 'Maandag'
3,99
Rookworst met old Amsterdam & mosterd LIVAR Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on 'Maandag'
4,99