The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.
Ribkarbonade LIVAR
Ribkarbonade LIVAR. Oftewel een prachtige kotelet van Limburgs Kloostervarken!
Productinformatie
Ribkarbonade LIVAR. Oftewel een prachtige kotelet van Limburgs Kloostervarken!
Wat is een ribkarbonade?
Karbonade is misschien wel het meest gegeten varkensvlees van Nederland. Het vlees komt van de gehele rug, ook wel de karbonadestreng genoemd. Ribkarbonade Livar komt uit het midden van die karbonadestreng en wordt ook wel kotelet genoemd. Het is tamelijk mager en stevig vlees, maar toch mals, mede dankzij een mooi vetrandje. En ribkarbonade Livar is een klasse apart!
Ribkarbonade Livar
The Butchery is official dealer van LIVAR en dat is best iets om trots op te zijn. LIVAR heeft namelijk als enige varkensvleesconcept 3* beter leven toegekend gekregen van de Dierenbescherming en het vlees heeft dan ook oprecht een karakteristieke smaak.
Smaak als beloning voor goede zorg
LIVAR vlees is doorregen met vet en laat vet nu net de smaakdrager van vlees zijn. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waardoor het vlees mals en sappig blijft. Met ribkarbonade Livar zit je dus zeker snor! LIVAR kloostervarkens doen zeker niet onder aan de beste scharrelvarkens in Spanje of Italie. Het vlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk en dat is de smaak als beloning voor goede zorg. Proef het zelf maar!
Voedingswaarde van rauwe ribkarbonade LIVAR per 100 gram
Energie (kJ) | 629 | Koolhydraten (milligram) | 0 |
Energie (kcal) | 150 | Vitamine B1 (milligram) | 0,72 |
Eiwit (gram) | 22,6 | Vitamine B6 (milligram) | 0,59 |
Vet (gram) | 6,6 | Vitamine B12 (microgram) | 0,31 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 2,6 | Vitamine D (microgram) | 0,1 |
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 2,9 | Ijzer (milligram) | 0,4 |
Meervoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 0,6 | Zink (milligram) | 1,76 |
Transvetzuren (gram) | 0 | Natrium (milligram) | 52 |
Cholesterol (milligram) | 33,8 |
Bereidingswijze
Hoe bereid je een ribkarbonade?
Schroei de ribkarbonades aan beide kanten dicht in een hete koekenpan, Zet vervolgens het vuur lager en laat – afhankelijk van de dikte – zo’n 10 minuten doorgaren. Tip: snijd het vetrandje op een paar plaatsen iets in om te voorkomen dat de karbo krom trekt.
Wil je een culinaire twist aan je karbo geven? In onderstaande video laat chef Ruben Meijboom in een notendop zien hoe je dat doet. Aanrader!
Ingredienten
Butcher's Notes
Een karbo op z’n tijd, ik houd ervan! En een ribkarbonade Livar is heel smaakvol en sappig.