Ribkarbonade LIVAR

Ribkarbonade LIVAR. Oftewel een prachtige kotelet van Limburgs Kloostervarken!

Lees meer
Pas Ribkarbonade LIVAR aan

* Verplichte velden

Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!
  • Kies zelf je leverdag
  • Dag- of avondlevering
  • Gratis verzending v.a. € 75
Anderen bekeken ook

Productinformatie

Wat is een ribkarbonade?

Karbonade is misschien wel het meest gegeten varkensvlees van Nederland. Het vlees komt van de gehele rug, ook wel de karbonadestreng genoemd. Ribkarbonade Livar komt uit het midden van die karbonadestreng en wordt ook wel kotelet genoemd. Het is tamelijk mager en stevig vlees, maar toch mals, mede dankzij een mooi vetrandje. En ribkarbonade Livar is een klasse apart! 

Ribkarbonade Livar

The Butchery is official dealer van LIVAR en dat is best iets om trots op te zijn. LIVAR heeft namelijk als enige varkensvleesconcept 3* beter leven toegekend gekregen van de Dierenbescherming en het vlees heeft dan ook oprecht een karakteristieke smaak. 

Smaak als beloning voor goede zorg

LIVAR vlees is doorregen met vet en laat vet nu net de smaakdrager van vlees zijn. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waardoor het vlees mals en sappig blijft. Met ribkarbonade Livar zit je dus zeker snor! LIVAR kloostervarkens doen zeker niet onder aan de beste scharrelvarkens in Spanje of Italie. Het vlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk en dat is de smaak als beloning voor goede zorg. Proef het zelf maar!

Voedingswaarde van rauwe ribkarbonade LIVAR per 100 gram

Energie (kJ)
629
Koolhydraten (milligram)
0
Energie (kcal)
150
Vitamine B1 (milligram)
0,72
Eiwit (gram)
22,6
Vitamine B6 (milligram)
0,59
Vet (gram)
6,6
Vitamine B12 (microgram)
0,31
Verzadigde vetzuren (gram)
2,6
Vitamine D (microgram)
0,1
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)
2,9
Ijzer (milligram)
0,4
Meervoudig onverzadigde vetzuren (gram)
0,6
Zink (milligram)
1,76
Transvetzuren (gram)
0
Natrium (milligram)
52
Cholesterol (milligram)
33,8

Bereidingswijze

Hoe bereid je een ribkarbonade?

Schroei de ribkarbonades aan beide kanten dicht in een hete koekenpan, Zet vervolgens het vuur lager en laat – afhankelijk van de dikte – zo’n 10 minuten doorgaren. Tip: snijd het vetrandje op een paar plaatsen iets in om te voorkomen dat de karbo krom trekt.

Wil je een culinaire twist aan je karbo geven? In onderstaande video laat chef Ruben Meijboom in een notendop zien hoe je dat doet. Aanrader!


Ingredienten

100% varkensvlees

Butcher's Notes

Een karbo op z’n tijd, ik houd ervan! En een ribkarbonade Livar is heel smaakvol en sappig. 


Wat vind je van dit product?