Rubia Gallega Cote de boeuf Dry Aged

Past deze steak bij jou?
Beantwoord een paar vragen en we helpen jou binnen één minuut de beste steak te vinden.
Cote de Boeuf, oftewel ribeye aan been. Wie vindt dat níet lekker? Nou ja. Heus wel mensen, die bijvoorbeeld liever voor magere steak gaan, maar steak lovers vinden dit lekker. Kán niet anders. Zeker van Rubia Gallega, want dat vind ik momenteel één van de mooiste runderrassen. Mooi gemarmerd en met een kruidige smaak. Zo lekker!
Bert-Jan Lantinga
Rubia Gallega Côte de Boeuf Dry Aged
Een indrukwekkend stuk vlees voor de echte liefhebber: de Rubia Gallega Côte de Boeuf Dry Aged is niet alleen groots in formaat, maar vooral groots in smaak. Dit robuuste stuk ribstuk is afkomstig van het beroemde Rubia Gallega rund uit Noordwest-Spanje en is bovendien extra bijzonder doordat het dry aged is. Het resultaat? Een rijke, diepe smaak die lang blijft hangen, een mooie vetstructuur die tijdens het bakken langzaam wegsmelt en een malsheid waar je stil van wordt. Of je ’m nu bereidt op de BBQ of in de pan, deze Côte de Boeuf zorgt gegarandeerd voor een wow-effect aan tafel.
Rubia Gallega Cote de Boeuf
Rubia Gallega Cote de Boeuf is oprecht wat je noemt een stoere steak van een stoer rund. Cote de Boeuf wordt ook wel ribsteak of Prime Rib genoemd en wordt door menig carnivoor als absolute favoriet gekroond. Deze cut is vergelijkbaar met ribeye, maar dan aan het been. Het vlees is mals en goed dooraderd (zéker van Rubia Gallega) met een randje vet. Cote de Boeuf zit aan de voorkant, tussen de hals en de dunne lende, waar weinig spiervorming is. Dat maakt dit vlees vetrer, fijn van structuur en boterzacht. Als je dan óók nog kies voor een 21 dagen dry aged Rubia Gallega Cote de Boeuf, dan móet je wel indruk maken. Echt een prachtig runderras.
Rubia Gallega vlees
Het Spaanse rundvlees Rubia Gallega staat bekend om de mooie marmering en een karakteristieke, kruidige smaak. Veel sterrenchefs lopen dan ook weg met dit mooie product. Rubia Gallega rund komt uit de streek Galicie en wordt pas na twee tot soms zelfs zeven jaar geslacht. Dat zorgt ervoor dat de smaak zich optimaal heeft kunnen ontwikkelen. Bovendien proef je het goede leven van het dier. Rubia Gallega entrecote is niet alleen supersmaakvol, maar ook prachtig dieprood van kleur: een lust voor het oog en een feest op tafel!
Rubia Gallega Côte de Boeuf online bestellen?
Rubia Gallega Côte de Boeuf is eenvoudig te bestellen bij premium slager The Butchery. Bestel vóór 11.00 uur en je hebt het dezelfde avond nog in huis in Nederland en België, met gratis verzending vanaf €60. Wij leveren het vlees quickfrozen en vacuümverpakt, zodat de kwaliteit perfect behouden blijft tijdens transport. Jij kiest zelf het bezorgmoment dat jou het beste uitkomt. Zo haal je zonder moeite topkwaliteit Spaans rundvlees in huis.
Cote de Boeuf is een stoere steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!
Cote de Boeuf low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 45 minuten
Reversed sear cote de boeuf (garen & afgrillen)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.
Bereiding cote de boeuf Sous Vide
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Instelwaarde sous vide stick voor cote de boeuf
Rare: 52C in 3 uur
Medium: 54C in 3 uur
Medium/Rare: 56C in 3 uur
Cote de Boeuf bereiden in het kort
- Cote de Boeuf op kamertemperatuur laten komen
- Leg de cote de Boeuf een uur in de oven of BBQ op 50C
- Dan lekker kruiden met favoriete rub of peper en zout
- 3 a 4 minuten aan elke kant goudbruin bakken op heet vuur
- Het been eraf snijden en nog 30sec per kant afgrillen
Ingredienten
rundvlees 100%Voedingswaarde
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 806.74 |
Energie (kcal) | 193 |
Vet (g) | 12.1 |
Verzadigd vet (g) | 5.9 |
Koolhydraten (g) | 0 |
Suikers (g) | 0 |
Vezels (g) | 0 |
Eiwitten (g) | 21.1 |
Zout (g) | 0.08 |
Rubia Gallega Cote de boeuf Dry Aged
+ Smaakmakers
+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)
- Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt

Cote de Boeuf, oftewel ribeye aan been. Wie vindt dat níet lekker? Nou ja. Heus wel mensen, die bijvoorbeeld liever voor magere steak gaan, maar steak lovers vinden dit lekker. Kán niet anders. Zeker van Rubia Gallega, want dat vind ik momenteel één van de mooiste runderrassen. Mooi gemarmerd en met een kruidige smaak. Zo lekker!
Bert-Jan Lantinga
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
-
Reviews
Cote de Boeuf, oftewel ribeye aan been. Wie vindt dat níet lekker? Nou ja. Heus wel mensen, die bijvoorbeeld liever voor magere steak gaan, maar steak lovers vinden dit lekker. Kán niet anders. Zeker van Rubia Gallega, want dat vind ik momenteel één van de mooiste runderrassen. Mooi gemarmerd en met een kruidige smaak. Zo lekker!
Bert-Jan Lantinga
Rubia Gallega Côte de Boeuf Dry Aged
Een indrukwekkend stuk vlees voor de echte liefhebber: de Rubia Gallega Côte de Boeuf Dry Aged is niet alleen groots in formaat, maar vooral groots in smaak. Dit robuuste stuk ribstuk is afkomstig van het beroemde Rubia Gallega rund uit Noordwest-Spanje en is bovendien extra bijzonder doordat het dry aged is. Het resultaat? Een rijke, diepe smaak die lang blijft hangen, een mooie vetstructuur die tijdens het bakken langzaam wegsmelt en een malsheid waar je stil van wordt. Of je ’m nu bereidt op de BBQ of in de pan, deze Côte de Boeuf zorgt gegarandeerd voor een wow-effect aan tafel.
Rubia Gallega Cote de Boeuf
Rubia Gallega Cote de Boeuf is oprecht wat je noemt een stoere steak van een stoer rund. Cote de Boeuf wordt ook wel ribsteak of Prime Rib genoemd en wordt door menig carnivoor als absolute favoriet gekroond. Deze cut is vergelijkbaar met ribeye, maar dan aan het been. Het vlees is mals en goed dooraderd (zéker van Rubia Gallega) met een randje vet. Cote de Boeuf zit aan de voorkant, tussen de hals en de dunne lende, waar weinig spiervorming is. Dat maakt dit vlees vetrer, fijn van structuur en boterzacht. Als je dan óók nog kies voor een 21 dagen dry aged Rubia Gallega Cote de Boeuf, dan móet je wel indruk maken. Echt een prachtig runderras.
Rubia Gallega vlees
Het Spaanse rundvlees Rubia Gallega staat bekend om de mooie marmering en een karakteristieke, kruidige smaak. Veel sterrenchefs lopen dan ook weg met dit mooie product. Rubia Gallega rund komt uit de streek Galicie en wordt pas na twee tot soms zelfs zeven jaar geslacht. Dat zorgt ervoor dat de smaak zich optimaal heeft kunnen ontwikkelen. Bovendien proef je het goede leven van het dier. Rubia Gallega entrecote is niet alleen supersmaakvol, maar ook prachtig dieprood van kleur: een lust voor het oog en een feest op tafel!
Rubia Gallega Côte de Boeuf online bestellen?
Rubia Gallega Côte de Boeuf is eenvoudig te bestellen bij premium slager The Butchery. Bestel vóór 11.00 uur en je hebt het dezelfde avond nog in huis in Nederland en België, met gratis verzending vanaf €60. Wij leveren het vlees quickfrozen en vacuümverpakt, zodat de kwaliteit perfect behouden blijft tijdens transport. Jij kiest zelf het bezorgmoment dat jou het beste uitkomt. Zo haal je zonder moeite topkwaliteit Spaans rundvlees in huis.
Cote de Boeuf is een stoere steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!
Cote de Boeuf low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 45 minuten
Reversed sear cote de boeuf (garen & afgrillen)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.
Bereiding cote de boeuf Sous Vide
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Instelwaarde sous vide stick voor cote de boeuf
Rare: 52C in 3 uur
Medium: 54C in 3 uur
Medium/Rare: 56C in 3 uur
Cote de Boeuf bereiden in het kort
- Cote de Boeuf op kamertemperatuur laten komen
- Leg de cote de Boeuf een uur in de oven of BBQ op 50C
- Dan lekker kruiden met favoriete rub of peper en zout
- 3 a 4 minuten aan elke kant goudbruin bakken op heet vuur
- Het been eraf snijden en nog 30sec per kant afgrillen
Ingredienten
rundvlees 100%Voedingswaarde
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 806.74 |
Energie (kcal) | 193 |
Vet (g) | 12.1 |
Verzadigd vet (g) | 5.9 |
Koolhydraten (g) | 0 |
Suikers (g) | 0 |
Vezels (g) | 0 |
Eiwitten (g) | 21.1 |
Zout (g) | 0.08 |