Rubia Gallega Ribeye Dry Aged

Rubia Gallega Ribeye, 21 dagen gerijpt Spaans rundvlees. Rubia Gallega is übermals, mede dankzij de mooie vetmarmering.

Lees meer
Land van Herkomst
Spanje
Opslagconditie
Diepvries / Quickfrozen
Beschikbaarheid
Niet op voorraad
Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!
  • Kies zelf je leverdag
  • Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
  • Gratis verzending v.a. € 75
Anderen bekeken ook

Productinformatie

Wat is een Rubia Gallega Ribeye?

Rubia Gallega ribeye wordt gesneden uit de fijne rib van het rund, die ligt in het verlengde van de dunne lende (entrecote). Ribeye is wat ronder van vorm dan de dunne lende en het vlees is doorregen met vet, dus lekker mals en sappig. Een populaire cut bij vleesliefhebbers dus! Een goede ribeye is namelijk botermals en vol van smaak, mede dankzij de hoge graad van marmering, oftewel intramusculair vet. Bovendien wordt ribeye gesneden uit een spier die door het rund nauwelijks wordt gebruikt. En ‘luie spieren’ zorgen nu eenmaal voor zacht en mals vlees.Deze Ribeye is bovendien ook nog eens 21 dagen gerijpt, dus ook medium gebakken blijft die malsheid en smaak van dit mooie vlees intact.

Waar de naam ribeye vandaan komt? Daar zijn verschillende theorieën over. De één zegt dat een rib eye steak haar naam dankt aan de ronde vorm van de spier waaruit het vlees gesneden wordt. Die vorm doet denken aan een oog. Anderen zeggen dat het stuk vlees wordt gesneden uit de ‘eye of the rib’. Klinkt eveneens logisch. En dan zijn er nog mensen die beweren dat het kleine stukje vet in het midden van een ribeye het stuk vlees op een oog laat lijken. Tja… you choose!

Rubia Gallega

Rubia Gallega wint snel terrein in Nederland en België en dat is natuurlijk niet voor niets. Dit Spaanse rundvleesras heeft een fantastische herkomst en een verfijnde karakteristieke smaak. Een duidelijk kenmerk van dit rundvlees is de subtiele marmering, oftewel: intramusculair vet. Dit vet tussen de spieren zorgt voor boterzacht vlees. In Gallic is het bovendien gebruikelijk om runderen pas na twee tot zeven jaar te slachten, waardoor de smaak van het vlees verder rijpt. De dieren kennen een vrij leven waarin ze zich ten goede doen aan enkel natuurlijk voer als gras, knollen en kruiden. Die herkomst proef je. Rubia Gallega rundvlees heeft een ietwat kruidige smaak en menig chef loopt dan ook weg met dit rundvlees. Steeds meer Spaanse boeren in de regio Gallicië richten zich dan ook op het fokken van dit populaire streekras. Zijn wij alleen maar blij om... Rubia Gallega Ribeye is een must try als je het ons vraagt!


Ingredienten

100% rundvlees

Butcher's Notes

Rubia Gallega is echt een prachtig ras met een verfijnde smaak en een toch al smaakvolle steak als ribeye komt dan helemaal goed uit de bus. Heerlijk!


Wat vind je van dit product?