Kalfsribeye

Past deze steak bij jou?
Beantwoord enkele vragen en ontdek binnen één minuut of dit jouw perfecte steak is.
Kalfsribeye
Kalfsribeye wordt gesneden uit de rib van het kalf. Het stuk lijkt op de ribeye van rund, maar heeft een mildere smaak en een fijnere structuur. Doordat er vet door het vlees heen zit, blijft het tijdens de bereiding mals en smaakvol. Het is een ribeye die niet zwaar is, maar toch genoeg karakter heeft om indruk te maken.
Wat is een ribeye?
Een ribeye komt uit de fijne rib van het dier. Deze snit staat bekend om de marmering: kleine adertjes vet die door het vlees lopen. Dat vet zorgt tijdens het bakken of grillen voor smaak en houdt het vlees zacht. Bij kalfsvlees is die marmering subtieler dan bij volwassen rund, waardoor de ribeye lichter van smaak blijft maar wel de juiste structuur heeft.
Kalfsribeye online bestellen?
Kalfsribeye bestel je eenvoudig online bij The Butchery. Onze slagers snijden het vlees zorgvuldig op maat en verpakken het direct. Daarna wordt het flash-frozen en vacuüm verpakt geleverd. Bestel je vóór 11.00 uur, dan heb je het dezelfde avond nog in huis. Past dat niet? Dan kies je een ander bezorgmoment dat beter uitkomt. Zo haal je kalfsribeye in huis die meteen klaar is voor de pan of grill.
- Haal de ribeye op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog.
- Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter of olijfolie en verse kruiden toe.
- Laat de pan goed heet worden, zodra de pan goed heet is, kan de steak in de pan.
- Bak de ribeye 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een ribeye van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
- Schep tijdens het bakken van de ribeye het vleesvocht en de verse kruiden over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
- Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
- Maak af met grof zeezout en peper en snijd haaks op de draad aan.
TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.
Ingredienten
kalfsvleesVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 426 |
| Energie (kcal) | 102 |
| Vet (g) | 1.8 |
| Verzadigd vet (g) | 0.9 |
| Koolhydraten (g) | 0.0 |
| Suikers (g) | 0.0 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 21.4 |
| Zout (g) | 0.15 |
Kalfsribeye
+ Smaakmakers
+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
- Haal de ribeye op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog.
- Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter of olijfolie en verse kruiden toe.
- Laat de pan goed heet worden, zodra de pan goed heet is, kan de steak in de pan.
- Bak de ribeye 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een ribeye van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
- Schep tijdens het bakken van de ribeye het vleesvocht en de verse kruiden over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
- Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
- Maak af met grof zeezout en peper en snijd haaks op de draad aan.
-
Voedingswaarde
-
Reviews
Kalfsribeye
Kalfsribeye wordt gesneden uit de rib van het kalf. Het stuk lijkt op de ribeye van rund, maar heeft een mildere smaak en een fijnere structuur. Doordat er vet door het vlees heen zit, blijft het tijdens de bereiding mals en smaakvol. Het is een ribeye die niet zwaar is, maar toch genoeg karakter heeft om indruk te maken.
Wat is een ribeye?
Een ribeye komt uit de fijne rib van het dier. Deze snit staat bekend om de marmering: kleine adertjes vet die door het vlees lopen. Dat vet zorgt tijdens het bakken of grillen voor smaak en houdt het vlees zacht. Bij kalfsvlees is die marmering subtieler dan bij volwassen rund, waardoor de ribeye lichter van smaak blijft maar wel de juiste structuur heeft.
Kalfsribeye online bestellen?
Kalfsribeye bestel je eenvoudig online bij The Butchery. Onze slagers snijden het vlees zorgvuldig op maat en verpakken het direct. Daarna wordt het flash-frozen en vacuüm verpakt geleverd. Bestel je vóór 11.00 uur, dan heb je het dezelfde avond nog in huis. Past dat niet? Dan kies je een ander bezorgmoment dat beter uitkomt. Zo haal je kalfsribeye in huis die meteen klaar is voor de pan of grill.
TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.
Ingredienten
kalfsvleesVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 426 |
| Energie (kcal) | 102 |
| Vet (g) | 1.8 |
| Verzadigd vet (g) | 0.9 |
| Koolhydraten (g) | 0.0 |
| Suikers (g) | 0.0 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 21.4 |
| Zout (g) | 0.15 |