Speklapjes met zwoerd LIVAR

Wat zijn speklapjes met zwoerd?

Supersmaakvolle speklapjes met zwoerd van LIVAR, ofwel het Limburgs Kloostervarken.  Speklapjes met zwoerd worden gesneden uit het buikspek van het varken. LIVAR vlees dankt zijn rijke smaak o.a. aan de goede herkomst van de varkens. Het zwoerd zorgt bovendien voor nog meer smaak. Perfect voor grill of BBQ! 

Speklapjes LIVAR 

The Butchery is official LIVAR dealer van LIVAR en daar zijn we uiteraard trots op. Wat een prachtproduct om mee te werken! LIVAR heeft als enige varkensvleesconcept 3* beter leven toegekend gekregen van de Dierenbescherming en dat is natuurlijk niet voor niets. De oorsprong van bontgekleurde LIVAR varkens ligt op Abdij Lilbosch in het Limburgse Echt. Daar worden de dieren liefdevol verzorgd door monniken en kunnen de varkens in de kloostertuinen wroeten en rollen in de modder én krijgen ze versgeteelde Limburgse granen gevoerd. Dat goede leven proef je.

Smaak als beloning voor goede zorg

Livar varkens scharrelen heus niet allemaal meer rond op Abdij Lilbosch, maar wél groeien ze allemaal op onder streng toezicht en bovendien werkt LIVAR constant aan het nog diervriendelijker maken van haar boerderijen. Smaak als beloning voor goede zorg luidt de slogan en wij durven met zekerheid te zeggen dat daar geen woord van gelogen is.

Ambachtelijk en authentiek vlees

Livar varkensvlees is een klasse apart. Het is doorregen met vet, dé smaakdrager van vlees. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waardoor het vlees mals en sappig blijft. Met Livar speklapjes zit je dus zeker goed! LIVAR kloostervarkens doen niet onder aan de beste scharrelvarkens in Spanje of Italie. 

Voedingswaarde van rauwe speklappen met zwoerd LIVAR per 100 gram

Energie (kJ) 1325 Koolhydraten (milligram) 0
Energie (kcal) 320 Vitamine B1 (milligram) 0,44
Eiwit (gram) 16,5 Vitamine B6 (milligram) 0,37
Vet (gram) 28,2 Vitamine B12 (microgram) 0,54
Verzadigde vetzuren (gram) 10,7 Vitamine D (microgram) 0,6
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) 12,4 IJzer (milligram) 0,5
Meervoudig onverzadigde vetzuren (gram) 3,4 Zink (milligram) 1,81
Transvetzuren (gram) 0,1 Natrium (milligram) 64
Cholesterol (milligram) 50,4

Hoe bak je speklappen?

Kruid de speklappen met peper en zout of met speklapkruiden. Bak de speklappen op hoog vuur in een ruime hoeveelheid boter mooi bruin aan beide zijden. Zet vervolgens het vuur lager en bak de speklappen nog voor 7 tot 10 minuten om en om.

Schrijf een review

Schrijf een review. Log in of maak een account.

Speklapjes met zwoerd LIVAR

Schrijf een review
Speklapjes met zwoerd van LIVAR, Limburgs Kloostervarken. 

check-circle Morgen in huis
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 75,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt