Cote de Boeuf (bone in ribeye)

Cote de Boeuf (bone in ribeye)

Puur ambacht online. Bij The Butchery vind je Cote de Boeufs van de mooiste premium runderrassen. Elke cote de boeuf is door de handen van onze Meesterslagers gegaan, waardoor de kwaliteit gewaarborgd is. De steaks worden eerst getrimd, vervolgens individueel verpakt, gelabeld en binnen het uur op een speciale manier ingevroren. Zo blijven de kwaliteit en voedingswaarden behouden. Flashfrozen noemen we dat ook wel..

... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

9 Items

per pagina
Oplopend sorteren
  1. Cote de Boeuf Black Angus USA (prime grade)
  2. cote de boeuf simmentaler
  3. Dry aged cote de boeuf Rubia Gallega
    Rubia Gallega Cote de boeuf Dry Aged
Bekijken als Grid List

9 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is een cote de boeuf?

Côte de Boeuf is het ribstuk van het rund. Rib steak noemen ze het daarom ook wel. Of Prime Rib en dat geeft meteen het ‘niveau’ van deze fijne steak aan.  PRIME. Cote de Boeuf is populair bij meatlovers en dat is niet zo gek, want het heeft alles in huis: een goed formaat, mooie marmering, sublieme malsheid en smaak. Heel veel smaak zelfs, mede dankzij het rijpen en bereiden aan het been. Het is op-en-top BBQ-vlees, want het bevat voldoende vet om lekker mals te blijven op de grill. Het is een ribeye aan bot, gesneden van de laatste ribben van het rund. Dat deel bevat weinig spieren (in vergelijking met de lende) en is daardoor wat fijner van draad en dus malser.

Côte de Boeuf leent zich overigens ook heel goed voor dry-aging. Minimaal 28 dagen aan het bot, wat zorgt voor zo’n 20% vochtverlies en een intense smaak. Je hebt ze dan ook vast wel eens zien hangen in een rijpingskast bij een gerenommeerde slagerij of restaurant.

Waarom de naam cote de boeuf?

Er is een hele goede reden waarom cote de boeuf, cote de boeuf heet. Het is een naam van Franse afkomst, als je immers cote de boeuf naar het Nederlands vertaalt, kom je uit op ‘rib van ’t rund’ en dat is dus precies wat het is. Cote de Boeuf vinden we een zeker een betere benaming want dat heeft iets stoers en iets chics. De cote de boeuf is immers een Rolls Royce onder de steaks.

Maar de naam van cote de boeuf dus, waarschijnlijk is dat Frans, omdat de cote de boeuf ook een Franse afkomst kent. De geschiedenis gaat namelijk helemaal terug naar oude slagerijen in Frankrijk, waar het stuk vlees een waar pronkstuk van menig gastronomisch feestmaal was. Dus haal die kurkentrekker tevoorschijn, bereidt een fantastische cote de boeuf en schenk er een goed fles wijn bij in..

Cote de Boeuf dry aged

Zoals al eerder gezegd leent een cote de boeuf zich heel goed voor dry-agen. Een cote de boeuf is van nature een sappig en mooi gemarmerd stuk vlees. Bij het dry-agen van vlees wordt het vlees gerijpt zonder enige bescherming tegen de lucht. Dit gebeurt in een gecontroleerde omgeving. Gedurende deze periode, meestal tussen de 21 en 60 dagen, ondergaat het vlees een natuurlijke enzymatische afbraak, waardoor het rijker wordt van smaak en de textuur verfijnder wordt. Tijdens het dry-agen verliest het vlees wat vocht, wat de smaak concentreert en zorgt voor een intense, nootachtige smaak. Bovendien wordt het natuurlijke collageen in het vlees afgebroken, waardoor het malser wordt dan ooit tevoren. Tijdens het dry-aging proces ontstaat er ook een dunne, droge korst aan de buitenkant van het vlees. Deze korst is als een smaakvolle bescherming, waardoor het vlees veilig en smakelijk blijft terwijl het rijpt. Oh, deze korst halen we er natuurlijk wel vanaf voordat we ’t verkopen. Is immers niet zo lekker.

Cote de boeuf bakken in 5 stappen

Een cote de boeuf bakken begint natuurlijk bij het selecteren van een mooie cote de boeuf. Als je ‘m bij Butchery bestelt, ben je daar in ieder geval van verzekerd. Hierbij in 5 stappen hoe je een cote de boeuf kan bereiden:

  1. Laat de Cote de Boeuf op kamertemperatuur komen
  2. Leg de Cote de Boeuf een uur in de oven of BBQ op 50C
  3. Dan lekker kruiden met je favoriete rub of peper en zout
  4. In 3 a 4 minuten aan elke kant goudbruin bakken op heet vuur
  5. Het been eraf snijden en nog 30sec per kant afgrillen

Cote de boeuf op de BBQ

Is ’t weer om de BBQ aan te steken? Zeker doen dan! Cote de Boeuf doet ’t fantastisch op de BBQ. Door de Cote de Boeuf op de BBQ te grillen, krijgt het vlees die heerlijke rokerige en gegrilde smaak die zo geliefd is bij veel vleesliefhebbers. De directe hitte van de BBQ helpt om een smakelijke korst aan de buitenkant van het vlees te creëren, terwijl de binnenkant sappig en mals blijft.Om de beste resultaten te krijgen, kun je de reverse sear-methode combineren met het grillen op de BBQ. Begin door de Cote de Boeuf op een lage temperatuur indirect te garen, dit zorgt ervoor dat het vlees gelijkmatig wordt verwarmd en niet te gaar wordt aan de buitenkant voordat de binnenkant op temperatuur is. Grill ‘m vervolgens af voor die heerlijke korst.

Cote de boeuf reverse sear

De Cote de Boeuf leent zich uitstekend voor de reverse sear-methode. Deze techniek is een geweldige manier om een perfect gelijkmatig gegaarde steak te bereiden, met een heerlijke korst aan de buitenkant.

Bij de reverse sear-methode begint het vlees met een langzame, lage garing op een lage temperatuur in de oven of indirecte warmte op de barbecue. Dit zorgt ervoor dat het vlees gelijkmatig en rustig gaar wordt, zonder het risico van verbrande randjes.

Vervolgens, nadat het vlees de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt, wordt het kort en krachtig geseard op hoog vuur of directe hitte, of in een gloeiendhete grillpan. Dit geeft het vlees die heerlijke, knapperige korst aan de buitenkant, terwijl de binnenkant nog steeds sappig en mals blijft.

De Cote de Boeuf is een perfecte kandidaat voor de reverse sear omdat het een dik stuk vlees is, met een mooie vetmarmering. Door de langzame garing wordt het vlees gelijkmatig gaar, zonder dat het aan de buitenkant te gaar wordt voordat de binnenkant op temperatuur is.

Cote de boeuf kopen online

Cote de Boeuf kopen online lijkt een ver-van-je-bed-show, maar in werkelijkheid is het heel eenvoudig. Je kunt immers online veel gerichter zoeken. Cote de Boeuf online bestellen bij The Butchery is dus een goed idee. We verkopen de mooiste vleesrassen en gaan verder dan de slager om de hoek. The Butchery verkoopt bovendien alleen maar vlees van dieren die een goed leven hebben gehad. Denk aan rassen als Black Angus, Simmentaler, Rubia Gallega, Wagyu en meer. Fijne gedachte toch? Cote de Boeuf kopen online is easy: kies je steak naar keuze en 'hang er een gewicht aan'. Wij leveren 'm vervolgens gekoeld bij je thuis. Handig toch? En mocht je vragen hebben, neem gerust contact op!

Cote de boeuf quickfrozen geleverd

Hoe je vlees geleverd wordt? Het vlees wordt shockfrozen bij je thuisgeleverd. Dat wil zeggen, binnen een uur ingevroren op extreem lage temperatuur met behoud van smaak, structuur en voedingswaarden. Op maandag t/m vrijdag leveren we tussen 17.00 – 22.00. Avondlevering dus. Voor 11.00 besteld = dezelfde avond in huis en je kiest zelf je leverdag. Wel zo handig. De koerier komt rond 13.00/14.00 de pakketten bij ons ophalen, dus de pakketten zijn gemiddeld zo’n 7 uur onderweg. Gekoeld uiteraard. Je ontvangt ’s middags een track & chat mail. Daarmee kun je je pakket volgen, maar ook in contact komen met de koeriersdienst, mochten er onverwachte wijzigingen optreden. En voor vragen over het vlees, de bereiding of andere zaken, kun je natuurlijk altijd bij ons terecht via info@butchery.nl

Online cote de boeuf bestellen

Hoe makkelijk is ’t dat je tegenwoordig je cote de boeuf gewoon online kan kopen. De keuze bij The Butchery is reuze, dus er zit ongetwijfeld wat bij waar je naar op zoek bent. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Rubia Gallega Cote de Boeuf dry aged? Een wat ouder rund én gedry-aged, wat er samen voor zorgt dat er een de smaak van deze cote de boeuf intens is of ga je liever voor een Amerikaanse Cote de boeuf van Prime Grade? Stuk voor stuk zijn ze geselecteerd op kwaliteit én fijne herkomst door onze vakkundige slagers. Gooi vooral nog wat kipfilet, een pondje gehakt én wat vlees voor een extra BBQ sessie in je mandje en reken af. Zorgen wij ervoor dat je je bestelling krijgt op de afgesproken dag.