T-bone / porterhouse

The Butchery onderscheidt zich online met ambacht. Elke T-bone en Porterhouse is onder handen genomen door Meesterslagers. Premium geselecteerd vlees van de beste vleesrassen wordt zorgvuldig gesneden en dubbel getrimd tot perfecte steaks. Daarna wordt het vlees individueel vacuüm verpakt en binnen het uur ingevroren. Flashfrozen noemen ze dat.

sort-ascending
Bistecca all Fiorentina Porterhouse Chianina Bistecca all Fiorentina Porterhouse Chianina
check-circle Morgen in huis
116,99
Porterhouse Black Angus USA
check-circle Morgen in huis
70,39
T-bone Simmentaler
check-circle Morgen in huis
22,49
T-Bone Black Angus USA
check-circle Morgen in huis
51,79
T-bone Black Angus AUS
check-circle Morgen in huis
59,19
Wagyu porterhouse 8+ Australia
check-circle Morgen in huis
159,99
T-bone Avilena Negra Iberica Dry Aged T-Bone Avilena Negro Iberica
check-circle Morgen in huis
69,99
Porterhouse Black Angus AUS
check-circle Morgen in huis
75,99
Porterhouse Dry Aged Rubia Gallega
check-circle Morgen in huis
90,29
T-bone Arouquesa Dry Aged T-bone Arouquesa
check-circle Morgen in huis
62,99
Dry Aged T-bone Black Angus POR Dry Aged T-bone Black Angus POR
check-circle Morgen in huis
87,99
Wagyu T-bone 8+ Australia
check-circle Morgen in huis
134,99
dry aged porterhouse romagnola
check-circle Morgen in huis
80,99
Cote a L'os Wagyu 8+ Australia
check-circle Morgen in huis
125,99

14 Product(en)

Wat is een T-bone?

T-Bone… het is misschien wel de ultieme steak voor steaklovers. Het is immers the best of two worlds. Deze stoere steak komt uit de helft van de ruggenwervel die doormidden wordt gezaagd, waardoor twee T-bones ontstaan. Met aan de ene kant van de T een entrecote, aan de andere kant een tournedos. En dan dat bot ertussen, wat voor extra smaak zorgt… Wat een feest! Die fijne stevige bite van de entrecote en het boterzachte, malse vlees van een tournedos in één steak. Veel beter wordt het niet. Voor veel echte liefhebbers is een T-bone dan ook de ultieme steak. Is een t-bone een steak voor mannen? Niet per se en áls dat al het geval is, dan is dat vanwege het formaat. Want een T-bone is een flinke steak, dat kunnen we wel stellen. Overigens is het entrecote-gedeelte bij een t-bone groter dan het tournedos-deel. Dat is in de regel ook waardoor je een porterhouse kunt onderscheiden van een t-bone.

Op The Butchery vind je steaks van kwalitatieve rassen als Nebraska Prime USA, Drents Blond, Rancho's Reserve, Pampa Beef, Galicia Seleccionada en veel meer. Eén ding hebben al deze rassen gemeen: de runderen hebben een goed leven gehad. T-bone kopen bij The Butchery is dus hoe dan ook een bewuste keuze.

Wat is een Porterhouse?

Net als de T-Bone is de Porterhouse een T-vormige steak, onderverdeeld in ossenhaas en entrecote. Het verschil tussen een T-Bone en een Porterhouse Steak zit ‘m in het formaat en dan met name de ossenhaas. Wil je de grootst mogelijke steak op tafel? Ga dan voor Porterhouse! Alle Porterhouse Steaks zijn T-Bones, maar andersom is dat zeker niet het geval. Volgens het U.S. Department of Agriculture's Institutional Meat Purchase Specifications moet een Porterhouse-steak minstens 1.25 inches (3,2 cm) dik zijn op het wijdste deel. Een T-bone moet ten minste 0.5 inches (1,3) dik zijn. Er zijn restaurants die Porterhouse steaks van 1,5 kilo serveren.

Wat is het verschil tussen een t-bone en een porterhouse?

Hoewel beide T-bone en Porterhouse steaks vergelijkbaar zijn en uit hetzelfde deel van het rund worden gesneden, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. De T-bone steak en Porterhouse steak worden bijvoorbeeld beiden gesneden uit de lendenen van het rund, precies tussen de ribben en de lendewervels. Beide steaks bevatten een T-vormig bot in het midden, waarbij het bovenste deel van de T-bone het korte ribgedeelte is, en het onderste deel het lange lende-gedeelte. Het belangrijkste verschil tussen de twee zit in de grootte van de ossenhaas. Bij een T-bone steak is de ossenhaas meestal kleiner dan dat van een Porterhouse steak. Om te worden geclassificeerd als een Porterhouse moet de ossenhaas ten minste 1,25 inch (ongeveer 3,2 cm) breed zijn op het breedste punt. Als de ossenhaas kleiner is, wordt het meestal beschouwd als een T-bone.

T-bone of Porterhouse sous-vide

Zowel T-bone als Porterhouse steaks lenen zich uitstekend voor sous vide bereiding. Sous vide is een geweldige techniek om vlees gelijkmatig en precies te garen, met behoud van sappigheid en malsheid. Bij het sous vide koken wordt het vlees vacuüm verpakt in een speciale plastic zak en ondergedompeld in een waterbad met een constante lage temperatuur, meestal rond de gewenste kerntemperatuur voor de steak. Het vlees wordt langzaam gegaard tot het de exacte temperatuur heeft bereikt, waardoor het gelijkmatig door en door gaar wordt. Na het sous vide proces, kan het vlees kort worden geseard op hoog vuur om een heerlijke korst aan de buitenkant te creëren. Dit searen kan worden gedaan in een hete pan, op een grill of met behulp van een brander, afhankelijk van je voorkeur.

T-bone of Porterhouse op de BBQ

T-bone en Porterhouse kunnen perfect op de BBQ. Hierbij kan je uit verschillende bereidingswijzen kiezen. Je zou ‘m eerst aan kunnen grillen en vervolgens op het indirecte deel op kerntemperatuur laten komen of je kunt het omdraaien en dus de steak eerst op kerntemperatuur laten kopen en vervolgens afgrillen. Dit wordt ook wel de reverse sear methode genoemd. Ideaal voor grote steaks, wat de t-bone en porterhouse natuurlijk zijn. Zelf porterhouse of t-bone op de BBQ grillen? Check dan vooral het recept Porterhouse steak van de BBQ

T-bone of porterhouse bakken in 7 stappen

In 7 stappen kan je al je porterhouse of t-bone bakken. Hierbij dus een bereidingsadvies waar je stap voor stap meegenomen wordt in de bereiding.

  1. Plan vooruit, ontdooi het de t-bone een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5 uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
  3. Bak of grill de t-bone rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
  4. Verplaats de t-bone naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet erbij in.
  5. Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Voor rare 52C, medium rare 54C, medium 57C en rose/well done 62C.
  6. Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
  7. Kruid de t-bone na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

T-bone kopen online

Vlees kopen online is al lang niet bijzonder meer. Sterker nog: online vind je zonder enige moeite wat te zoekt. Je kunt zelf je ras kiezen, je cut, je gewicht en alle informatie eromheen is veelal beschikbaar en je hoeft er de deur niet eens voor uit. Het ambacht erachter blijft echter hetzelfde. The Butchery werkt vanuit een bestaande slagerij (Lantinga), waar onze slagers alle steaks met liefde voor het vak versnijden. Zo ook de t-bone. Een t-bone of porterhouse kopen online is eenvoudig en snel. We leveren van maandag t/m vrijdag tussen 17.00 en 22.00. Avondlevering dus. Je kiest zelf je leverdag en krijgt je t-bone quickfrozen geleverd. Dat houdt in op extreem lage temperatuur in hele korte tijd ingevroren met optimaal kwaliteitsbehoud. Handig toch? En mocht je vragen hebben, neem gerust contact op!

T-bone of Porterhouse quickfrozen geleverd

Je had ’t vast al gezien, maar het vlees wat je bij ons besteld wordt quickfrozen bij je thuis geleverd. Gelijk na het trimmen en op maat snijden van de steaks worden de steaks vacuüm verpakt om vervolgens binnen een uur op een extreem lage temperatuur ingevroren te worden. Dit doen we, zodat smaak, structuur en voedingswaarden behouden blijven. Je bestelling wordt vervolgens in de vriezer bij elkaar gezocht en in een doos met isolatiezak en droogijs verpakt, zodat ’t bevroren bij je aankomt. Ideaal, want zo kan ’t thuis gelijk weer de vriezer in!

Online Porterhouse bestellen

Een open deur, maar ook een porterhouse kopen gaat heel eenvoudig online. Sterker nog: niet elke slager om de hoek heeft Porterhouse steaks liggen en online vind je vaak veel eenvoudiger wat je zoek! Bij een online slager heb je zelfs keuze in ras, zo vind je precies wat je zoekt. Een porterhouse van Black Angus USA of een Dry Aged porterhouse van Rubia Gallega bijvoorbeeld? Hebben we gewoon! Je kiest gemakkelijk het gewenste gewicht en betaalt dus precies voor wat je krijgt. Ideaal! Gooi vooral je mandje vol met de mooiste steaks, BBQ-vlees en wellicht nog wat BBQ-accessoires en reken veilig af. Zorgen wij ervoor dat je je bestelling thuisbezorgd krijgt op de afgesproken dag.

Meest gekocht
Pulled pork LIVAR kant-en-klaar Pulled pork LIVAR kant-en-klaar
check-circle Morgen in huis
14,99
Black Angus burger - cheddar/jalapeno Black Angus burger - cheddar/jalapeno
check-circle Morgen in huis
4,99
Burgerbun Brioche Black
check-circle Morgen in huis
2,99
Laden...