Meet The Butchery....

Ja hoor, we zijn losssss! Al twee jaar zijn we achter de schermen bezig met The Butchery, dus tijd om éindelijk de luiken open te gooien. Welkom! Onder 't mom GOOD FOOD, GOOD MOOD vind je hier een uitgebreid slagersassortiment, variërend van een pond gehakt en een kipfiletje tot prachtige braadstukken, exclusief vlees en luxe steaks van de mooiste vleesrassen. Maar ook wijn, pasta's, groenten, brood, maaltijden, sweets, recepten, een heuze ButcherClub en meer... Een platform waar foodies zich hopelijk thuisvoelen dus. Met veel - heel veel producten - dus leef je vooral uit met de zoekbalk, als je geen zin hebt om het hele assortiment bij langs te gaan. Online vlees bestellen is easypeasy vanaf nu ;-)

Lantinga Slagerij & Vershuis

Laat ik beginnen met een voorstelrondje. Mijn naam is Bert-Jan Lantinga: derde generatie uit 'n slagersfamilie en foodie (klinkt suf?) in de breedste zin van het woord. The Butchery is ontstaan vanuit stenen winkels: Lantinga Slagerij & Vershuis in Meppel en Wanneperveen.  In mijn vak heb ik stiekem alweer best wat kilometers achter de rug. Eigen winkels, een marktkraam, catering in alle soorten en maten (zoals Sensation White in New York met sterrenchef Ron Blaauw), de ontwikkeling van kant-en-klaar maaltijdenconcept Meat & Meals (landelijk uitgerold als franchise formule), voormalig bestuurslid van de KNS (Koninklijke Nederlandse Slagersbond) en mijn benoeming tot Meesterslager (best trots op). De droom van een slagerij zonder grenzen is er echter altijd geweest. Tijdens een vakantie met Suus (mijn vriendin), inmiddels alweer ruim 2 jaar geleden, is het idee van een online slagerij ontstaan. Ik weet heus: dat was twee jaar geleden al niet nieuw en inmiddels zijn er weer flink wat vlees websites bij gekomen, elk met een eigen specialiteit. Maar toch wilden we ons plan om heel Nederland te bedienen voortzetten... Want onze gedachten waren inmiddels volledig op hol.

Wat maakt The Butchery dan van toegevoegde waarde?

Wat is dan onze toegevoegde waarde? Ik kan zeggen kwaliteit en dat ís natuurlijk ook zo, maar daarover kan ik natuurlijk niet oordelen bij andere partijen. De  toegevoegde waarde zit 'm denk ik vooral in ons assortiment, want naast de mooiste steaksoorten, braadstukken en BBQ-klassiekers kun je op The Butchery ook gewoon een pondje gehakt, slavink, schnitzel of kipfiletje bestellen. Kortom: het grootste online slagersaanbod so far. En als je dan toch bezig bent, kun je meteen je groenten, brood, wijn, kaas, pasta, wijnen, delicatessen, etc ook mee pakken. Hoef je helemaal geen boodschappen meer te doen voor de BBQ en weet je meteen dat je producten van (h)eerlijke kwaliteit zijn! The Buchery werkt vanuit het bestaande assortiment van Lantinga Slagerij & Vershuis. Hier hebben we alle specialisten uit de regio onder één dak gebracht. Dagelijks verse groente van groenteboer De Lange, brood van Bakkerij Pandriks, de mooiste wijnen van Eleveld, gebak van Amoureus, pasta's en delicatessen, etc. etc. We zijn in Meppel een one-stop-shop winkel begonnen met (h)eerlijke producten en dat bleek een schot in de roos. Mensen vinden het fijn om zich niet druk te maken om de herkomst van producten, de leefbaarheid van dieren en onnodige kunstmatige toevoegingen in hun eten. En wees eerlijk: dat ís toch ook fijn? 

#sharethegoodfoodfeeling

Dat idee is overigens niet van de ene op de andere dag ontstaan. We wilden eigenlijk een online steakshop lanceren, met een klein, specialistisch assortiment. Elke zichzelf respectererende internetondernemer zal immers zeggen: maak keuzes en specialiseer je ergens in. Een logisch verhaal. En toch hebben we gaandeweg in de afgelopen twee jaar ons assortiment uitgebreid. Want stel, je gaat all the way met een BBQ en bestelt bijvoorbeeld een dikke cote de boeuf en Boston Butt om pulled pork mee te maken; is het dan niet heel handig om ook meteen een pondje gehakt, groenten en noem het maar op mee te bestellen? Allemaal van slagerskwaliteit? Kun je meteen je dagelijkse (food)boodschappen doen, je bent er immers nu toch en wij hebben 't vers liggen in onze winkels. Groenten, pasta's, olijfolie, kruiden, wijnen, enz. We verkopen het allemaal en ik durf te zeggen: alles eerlijk en van topkwaliteit. En wat we tot slot óók graag willen is de joy of food met jullie delen. #sharethegoodfoodfeeling. Daarom vind je op The Butchery recepten (waarvan je de ingrediënten evt. meteen in je mand kunt gooien), een uitgebreide giftshop, inspiratie, The Butchery Academy en een ButcherClub (waarover later meer)...  Het oorspronkelijke idee van een specialistische steakshop is inmiddels ietwat uit de hand gelopen, maar zo gaan die dingen nu eenmaal...

Minder, maar beter...

Wij beseffen ook: boodschappen doe je tegenwoordig op elke hoek van de straat. Maar we zijn óók allemaal druk en bovendien wordt de consument in het algemeen kritischer - zeker met die dramatische vleesschandalen uit de massa-industrie. Wij zijn voorstander van het motto Less is More. Oftewel: minder, maar beter. Of je nu dagelijks vlees eet of flexitariër bent, kies in elk geval eerlijk vlees van goede kwaliteit. Is voor iedereen beter... Onze lijfspreuk in de winkels luidt al jaren: Proef de Oorsprong... Opa Lantinga is daarmee begonnen, niet wetende dat hij anno 2018 hartstikke hip zou zijn ;-).

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de manier waarop onze producten jouw voordeur bereiken... die info volgt heel spoedig. 

Nogmaals: welkom op The Butchery! Vragen of tips? Stel ze gerust op info@butchery.nl

Lfs,

Bert Jan Lantinga