Soms komt er ineens iets op je pad, waarvan je denkt dat het je aanbod nog verder kan ondersteunen. Vinobox is zo ‘iets’.  Als fervent wijnliefhebbers zijn we al een tijdje op zoek naar een fijne partner. Omdat we vinden dat je bij je leest moet blijven, willen we het namelijk graag ‘gewoon’ bij vlees houden. Is al gevarieerd genoeg immers. Wij zijn slagers, in hart en nieren. Maar wel échte foodies en wat ons betreft hoort bij een fijne steak ook een fijne wijn op z’n tijd. En dat laten we dus liever aan de expert over.

Steak & wijn is altijd een goed idee.  Vinobox

Dus. Zo kwamen we ineens in gesprek met de mensen achter Vinobox, een bevlogen concept waarbij de kenners zich al een behoorlijke tijd buigen over de wijnvoorkeuren van hun klanten. Want hoewel wijn natuurlijk een kwestie van smaak is, schijnt er dus een logica achter te zitten. Klinkt ook wel weer logisch. Die logica heeft vinobox min of meer kunnen ontdekken en daarop hebben ze een fantastisch concept bedacht.

Wat is vinobox dan precies?

Vinobox is een concept met persoonlijke en flexibele wijnabonnementen. Je vult een uitgebreid wijnprofiel in, geeft aan hoeveel flessen je wilt ontvangen en op basis daarvan ontvang je (eenmalig of maandelijks) een op maat gemaakte vinobox. Hoe fijn is dat?

“Mensen weten vaak niet welke wijn ze moeten kiezen, met als gevolg dat ze vaak hetzelfde drinken”, aldus oprichter Flip Harmsma. “Dit terwijl er prachtige wijnen zijn die je aangenaam kunnen verrassen.”

Precíes dat gebeurt ons (team Butchery) ook en wij krijgen er FOMO van (lees: Fear of Missing Out). Elke maand een wijnbox op basis van ons smaakprofiel klinkt dus als muziek in de oren! Leer je nog ‘es wat. Vinobox bezorgt die wijnbox – geheel afgestemd op je persoonlijk smaak – ook nog eens gratis aan huis. Top toch? Iedere wijn is handmatig gekozen en Vinobox informeert uitgebreid over de druif, het wijnhuis én bijpassende gerechten. Stuk voor stuk ingrediënten voor een totale wijnervaring. En precies daarin zagen we een mooie basis voor een samenwerking.

Wijn/Spijs aanbevelingen

Dus. Wat gaan we dan doen? We gaan van start met mooie wijn/spijs aanbevelingen. Met zorg opgetekend door de sommelier van Vinobox. We trappen alvast af met Japans Wagyu, want bij de rolce royce onder de vleesrassen, wil je geen verkeerde wijn drinken immers. En komen meer leuke dingen aan, dus stay tuned.

De eerste wijn/spijs aanbeveling vind je hier.

Nieuwgierig naar vinobox? Neem gerust een kijkje op www.vinobox.nl