Braadworst LIVAR - old Amsterdam/mosterdzaadjes

Braadworst LIVAR Old Amsterdam/mosterdzaadjes
Deze braadworst combineert het rijke vlees van LIVAR varken met de intense smaak van Old Amsterdam kaas en de bite van hele mosterdzaadjes. Het vlees krijgt door de kaas een romige textuur, terwijl de mosterdzaadjes voor een pittige kick zorgen. De worst heeft een knapperige bite en laat bij elke hap de verschillende smaken samenkomen. Perfect voor liefhebbers van karakter in hun vlees, waarbij de kwaliteit van het LIVAR vlees mooi naar voren komt.
Wat is een braadworst?
Een braadworst is gemalen vlees dat in een natuurlijk omhulsel wordt gestopt en vervolgens wordt gebakken of gegrild. Het verschil met andere worsten zit hem in de grove structuur en het feit dat je de worst vers bereidt. Door het natuurlijke omhulsel krijgt de worst tijdens het bakken een knapperig laagje, terwijl het vlees van binnen mals en vol van smaak blijft. Bij deze LIVAR braadworst zorgen de toegevoegde ingrediënten voor extra smaaklagen die het vlees complementeren zonder te overheersen.
LIVAR
LIVAR is het Limburgs Kloostervarken, ontstaan uit een kruising van meerdere oude Europese varkensrassen. Deze varkens leven bij de abdij in Echt met veel ruimte om te bewegen en uitloopgebieden waar ze kunnen rondlopen. Binnen krijgen ze onbeperkt toegang tot voer en liggen ze op dikke lagen stro. Het vlees kenmerkt zich door een mooie vetdooradering en rijke smaak, wat resulteert in de typische volle LIVAR smaak. De rustige leefomgeving draagt bij aan vlees met stevigheid en karakter, wat deze braadworst zijn bijzondere smaak geeft.
Braadworst LIVAR Old Amsterdam/mosterdzaadjes online bestellen?
Voor deze braadworst van LIVAR varken met Old Amsterdam kaas en mosterdzaadjes ben je bij The Butchery aan het goede adres. De worsten worden per stuk gemaakt en gevuld met de karakteristieke ingrediënten. Online bestellen gaat snel: order voor 11.00 uur en heb het nog dezelfde dag thuis in Nederland en België. Past het tijdstip niet? Dan stel je eenvoudig een andere bezorgdag in. De braadworsten komen flash-frozen en vacuüm ingepakt bij je aan, waardoor de smaak en textuur perfect bewaard blijven.
Hoe bak je een braadworst?
Een braadworst is eenvoudig te bereiden, om en om in een braadpan. Even wellen in water kan voorkomen dat de saucijs knapt, maar die gewoonte lijkt een soort van ouderwets. Uiteraard draai je een saucijs met een tang en niet door er met een vork in te prikken. Dan verliest het vlees zijn vocht en dat is zonde. Braadworstjes doen het natuurlijk ook super op de BBQ of gril!
In het kort
Grillen/BBQ: Zo'n 8 minuten op 180 - 200 graden of een hete grillpan [tussendoor omdraaien]
Bakken: 10 minuten zacht braden in olie, roomboter of ghee [tussendoor omdraaien]
Sous vide: 1 uur op 65C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.
Ingredienten
varkensvlees, MOSTERD, aardappelzetmeel, azijn, dextrose, foelie, kardemom, kleurstof: E160b, kruiden, melk (LACTOSE), mosterdzaad, nootmuskaat, specerij, stremsel, water, witte peper, zetmeel, zout, zuursel (MELK), antioxidant: E300, conserveermiddel: E251, voedingszuur: E330Voedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 901 |
| Energie (kcal) | 216 |
| Vet (g) | 15.2 |
| Verzadigd vet (g) | 6.7 |
| Koolhydraten (g) | 1.1 |
| Suikers (g) | 0.3 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 18.5 |
| Zout (g) | 1.81 |
Braadworst LIVAR - old Amsterdam/mosterdzaadjes
+ Broodjes (kies gewenste aantal in checkout)
+ Toppings & musthaves
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
-
Reviews
Braadworst LIVAR Old Amsterdam/mosterdzaadjes
Deze braadworst combineert het rijke vlees van LIVAR varken met de intense smaak van Old Amsterdam kaas en de bite van hele mosterdzaadjes. Het vlees krijgt door de kaas een romige textuur, terwijl de mosterdzaadjes voor een pittige kick zorgen. De worst heeft een knapperige bite en laat bij elke hap de verschillende smaken samenkomen. Perfect voor liefhebbers van karakter in hun vlees, waarbij de kwaliteit van het LIVAR vlees mooi naar voren komt.
Wat is een braadworst?
Een braadworst is gemalen vlees dat in een natuurlijk omhulsel wordt gestopt en vervolgens wordt gebakken of gegrild. Het verschil met andere worsten zit hem in de grove structuur en het feit dat je de worst vers bereidt. Door het natuurlijke omhulsel krijgt de worst tijdens het bakken een knapperig laagje, terwijl het vlees van binnen mals en vol van smaak blijft. Bij deze LIVAR braadworst zorgen de toegevoegde ingrediënten voor extra smaaklagen die het vlees complementeren zonder te overheersen.
LIVAR
LIVAR is het Limburgs Kloostervarken, ontstaan uit een kruising van meerdere oude Europese varkensrassen. Deze varkens leven bij de abdij in Echt met veel ruimte om te bewegen en uitloopgebieden waar ze kunnen rondlopen. Binnen krijgen ze onbeperkt toegang tot voer en liggen ze op dikke lagen stro. Het vlees kenmerkt zich door een mooie vetdooradering en rijke smaak, wat resulteert in de typische volle LIVAR smaak. De rustige leefomgeving draagt bij aan vlees met stevigheid en karakter, wat deze braadworst zijn bijzondere smaak geeft.
Braadworst LIVAR Old Amsterdam/mosterdzaadjes online bestellen?
Voor deze braadworst van LIVAR varken met Old Amsterdam kaas en mosterdzaadjes ben je bij The Butchery aan het goede adres. De worsten worden per stuk gemaakt en gevuld met de karakteristieke ingrediënten. Online bestellen gaat snel: order voor 11.00 uur en heb het nog dezelfde dag thuis in Nederland en België. Past het tijdstip niet? Dan stel je eenvoudig een andere bezorgdag in. De braadworsten komen flash-frozen en vacuüm ingepakt bij je aan, waardoor de smaak en textuur perfect bewaard blijven.
Hoe bak je een braadworst?
Een braadworst is eenvoudig te bereiden, om en om in een braadpan. Even wellen in water kan voorkomen dat de saucijs knapt, maar die gewoonte lijkt een soort van ouderwets. Uiteraard draai je een saucijs met een tang en niet door er met een vork in te prikken. Dan verliest het vlees zijn vocht en dat is zonde. Braadworstjes doen het natuurlijk ook super op de BBQ of gril!
In het kort
Grillen/BBQ: Zo'n 8 minuten op 180 - 200 graden of een hete grillpan [tussendoor omdraaien]
Bakken: 10 minuten zacht braden in olie, roomboter of ghee [tussendoor omdraaien]
Sous vide: 1 uur op 65C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.
Ingredienten
varkensvlees, MOSTERD, aardappelzetmeel, azijn, dextrose, foelie, kardemom, kleurstof: E160b, kruiden, melk (LACTOSE), mosterdzaad, nootmuskaat, specerij, stremsel, water, witte peper, zetmeel, zout, zuursel (MELK), antioxidant: E300, conserveermiddel: E251, voedingszuur: E330Voedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 901 |
| Energie (kcal) | 216 |
| Vet (g) | 15.2 |
| Verzadigd vet (g) | 6.7 |
| Koolhydraten (g) | 1.1 |
| Suikers (g) | 0.3 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 18.5 |
| Zout (g) | 1.81 |
