Chateaubriand Black Angus PRIME USA

Chateaubriand Black Angus USA: een klassieker, gesneden uit het dikke uiteinde van de haas (kophaas).

Wat is Chateaubriand?

Chateaubriand is het dikke uiteinde van de haas en wordt ook wel kophaas genoemd. Dit stuk bestaat bij het uitsnijden uit twee delen, waardoor Chateaubriand vroeger vaak werd opgebonden met een dunne laag varkensvet eromheen; een stuk vlees genoeg voor minimaal twee personen. Omdat dit - toch wel kostbare - stuk vlees bij het trancheren uit elkaar valt, wordt een (drie)dubbele ossenhaas (midden van de haas) tegenwoordig ook Chateaubriand genoemd. Zo ook onze Chateaubriand Black Angus USA.

Chateaubriand Black Angus USA

Hoe beter en ‘meer ontspannen’ het rund, hoe lekkerder de haas. En dat zit wel goed bij Chateaubriand Black Angus USA. Veehouders van raszuiver Black Angus runderen houden zich aan de richtlijnen van ‘Non Hormone Treated Caddle’; een waarborg dat de dieren geen hormonen, preventieve antibiotica of dierlijke grondstoffen toegediend krijgen. De koeien grazen op uitgestrekte weiden en krijgen alleen maar plantaardige voeding (voornamelijk gras, mais en granen), waardoor zij op natuurlijke en gezonde wijze worden grootgebracht. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Goede kwaliteit rundvlees vergt nu eenmaal een goede omgang met de dieren.

 


Chateaubriand is een feestelijke roast die je op verschillende manieren kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Chateaubriand low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1,5 uur

Reversed sear Chateaubriand (garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C (rund, kalf)
Medium rare 54C (rund, kalf)
Medium 57C (rund, lam, kalf)
Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

Bereiding Chateaubriand Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor Chateaubriand

Rare: 52C in 2 uur
Medium: 54C in 2 uur
Medium/Rare: 56C in 2 uur

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 530.86
Energie (kcal) 127.00
Vet (g) 3.90
Verzadigd vet (g) 1.70
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 23.00
Zout (g) 0.08

Schrijf een review

Schrijf een review. Log in of maak een account.

Chateaubriand Black Angus PRIME USA

Schrijf een review
Chateaubriand van het Amerikaanse Black Angus rund

check-circle Delivery on Maandag
  • check-circle check-circle Delivery on Maandag of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt
Product label

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
check-circle Delivery on Maandag
9,95
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
check-circle Delivery on Maandag
10,50
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
check-circle Delivery on Maandag
10,50
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Delivery on Maandag
10,50
Croix Valley Worcestershire Sauce & Marinade
check-circle Delivery on Maandag
10,50
Steak Seasoning
check-circle Delivery on Maandag
5,99
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on Maandag
13,49

Altijd handig bij steaks

Smoking Chunks Beech Keij
check-circle Delivery on Maandag
9,95
Bge Houtskool Dutch Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on Maandag
18,95
Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on Maandag
15,99
Big Green Egg houtskool puur Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on Maandag
37,50

Bijpassende recepten

Chateaubriand met Lobster tails | Surf and Turf

Meest gekocht
Rookworst met old Amsterdam & mosterd LIVAR Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on Maandag
Normale prijs 4,99 4,49
erwtensoep Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on Maandag
6,99
Kogelbiefstuk Regiorund
check-circle Delivery on Maandag
7,19