Braadstuk

Braadstuk

Puur ambacht online. Bij The Butchery vind je de mooiste braadstukken! Uiteraard van premium vleesrassen en vakkundig getrimd en op maat gesneden door onze Slagers, zodat de braadstukken klaar voor bereiding zijn als ze bij je thuisgeleverd worden.

... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

11 Items

per pagina
Oplopend sorteren
  1. Honey Glazed X-Mas Ham LIVAR
    Honey glazed partyham LIVAR
  2. Iberico procureur
  3. Porchetta LIVAR
    Porchetta LIVAR (ongekruid)
  4. Cupim Zebu
    Cupim Zebu
Bekijken als Grid List

11 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is een braadstuk?

Een braadstuk is niks meer dan een mooi groot stuk vlees om in z’n geheel te braden. ’t Zal je dan ook niet verbazen dat een braadstuk zowel van varken, rund als wild kan zijn. Sterker nog, alles wat je onder ‘roast’ vindt, is een braadstuk. Alles wat zwaarder is dan 500 gram, ofwel een pond, en aan het stuk bereid wordt is een braadstuk. Oh, overigens is een braadstuk meestal wel wat hoger, in plaats van heel plat. Dat bak je immers meer als een steak. Denk bijvoorbeeld aan een flat iron steak. Die kan immers ook zwaarder zijn dan 500 gram.

Wat is een sukadebraadstuk?

Een sukadebraadstuk is een sukade aan 1 stuk. Waarschijnlijk ben je wel al bekend met sukadelapjes of flat iron steak. Deze komen ook beide van de sukade. Maar als je ’t dus niet aan lapjes snijdt of er een steak uithaalt, dan heb je sukade aan stuk en dus sukadebraadstuk. Ideaal om aan 1 stuk te braden en aan tafel in mooie plakken te snijden. Aanrader!

Wat is een varkensbraadstuk?

Een varkensbraadstuk is een mooi stuk varkensvlees aan 1 stuk. Hierbij kan je dus denken aan bijvoorbeeld een ribeye roast van het Livar varken, een mooi stuk varkensfilet of zelfs aan een partyham of porchetta.

Zijn er ook braadstukken van wild?

Zekers zijn er ook braadstukken van wild! Een reebout is immers een mooi groot stuk wild, wat je in z’n geheel kan braden. Zelfde geldt voor de wild zwijn roast, wild zwijn frenched racks, of de hertenrugfilet. Ideaal voor in het wildseizoen en helemaal perfect voor de feestdagen. Braadstukken van wild zijn immers ongekend populair in december. Zo zet je echt wat bijzonders op tafel!

Braadstuk uit de oven

Braadstuk leent zich supergoed voor de oven. Een braadstuk moet immers vaak wat langer garen en als ’t in de oven zit hoef je er bijna niet naar om te kijken. Zorg ervoor dat je per soort vlees een goede bereidingswijze op zak hebt, een mooi stuk wild bereid je immers net wat anders dan een procureur.

Sukadebraadstuk uit de oven

Oke, in onderstaande video komt hij niet echt uit de oven, maar er wordt in de video wel vermeld dat het in de oven kan met een richtlijn erbij!

Braadstuk van de BBQ

Wat in de oven kan, kan ook op de BBQ! Enne, de BBQ geeft net een extra dimensie aan ’t vlees. Je kunt immers wat spelen met rookhout en verschillende soorten kolen. Kortom, braadstuk van de BBQ kan prima als je ’t ons vraagt! Maar als je ’t liever binnen in de pan of oven doet, doe je ding! Altijd een dik pluspunt aan zo’n mooi braadstuk, als het huis zo lekker naar eten gaat geuren.

Wat eet je bij braadstuk?

Braadstuk gaat sowieso mooi samen met een groente- en aardappelgerecht. Wat dacht je van een mooie aardappelgratin, lekker gekruide roseval aardappeltjes in schil of een smeuige puree? Kan je gelijk lekker combineren met stoofpeertjes, rode kool of gegrilde groenten.. Oh, wil je een mooie wijn erbij? Kies die dan vooral uit op basis van je braadstuk.

Braadstuk online kopen?

Procureur, partyham, sukadebraadstuk: een braadstuk koop je ook gewoon online en wel van de mooiste rassen. Op The Butchery vind je de meest prachtige vleesrassen zoals onder andere Livar, Black Angus USA en Iberico, allemaal met een eerlijke herkomst. Vlees met een eerlijke herkomst dus en natuurlijk een waanzinnige smaak. Een braadstuk van een ras als Livar is onmiskenbaar sappiger dan 'regulier' varkensvlees uit de bio-industrie. Dat verschil moet je zelf geproefd hebben. Een braadstuk maakt een feestelijke gelegenheid nét even wat feestelijker. Een familiediner, kerstdiner of 'gewoon' een lekkere BBQ... Een fijne rollade of een braadstuk om bijvoorbeeld pulled pork mee te maken, maakt altijd indruk!

Wil je dus een braadstuk online kopen? Dat is heel eenvoudig. Kies je favoriet(en), plaats je bestelling en wij leveren het frozen bij je thuis.

Braadstuk quickfrozen geleverd

Net als eigenlijk al ons vlees wordt ook het braadstuk quickfrozen bij je thuisgeleverd. Wat dit precies betekent vraag je je af? Geven we graag antwoord op. Om ’t vlees zo ‘vers’ mogelijk bij je af te leveren, snijden we het direct na binnenkomst. Het braadstuk wordt op maat gesneden en al het ‘vuil’, zoals vliesjes bijvoorbeeld, wordt er alvast vanaf gehaald door onze Meesterslagers, zodat je ‘m thuis niet meer hoeft te trimmen. Vervolgens wordt het braadstuk gevacumeerd en krijgt het een etiket met productinformatie. Ten slotte vriezen we ’t op een speciale manier in, waardoor de voedingswaarde behouden blijft en er dus een gering kwaliteitsverlies bestaat. Zelfs minder dan wanneer ’t een paar dagen bij de slager in de toonbank ligt. Je bestelling ontvang je bevroren thuis, als dit niet ’t geval is altijd even aan de bel trekken, en kan je het vlees gelijk weer in de vriezer plaatsen.

Braadstuk online bestellen

Iberico procureur, Presa Ibérico, of Nekbraadstuk Iberico; de mooiste braadstukken van het befaamde Spaanse varken en meer premium vleesrassen vind je hier op The Butchery. Braadstuk online kopen is heel eenvoudig. Sterker nog. Online vind je precies wat je zoekt! Niet elke slager heeft een uitgebreid Iberico of braadstukken assortiment. Wij bezorgen door heel Nederland én België. Kies je favoriet, plaats je bestelling en wij leveren het quickfrozen thuis. Voor 11h besteld, zelfde avond in huis! Oh vanaf 60 euro leveren we trouwens gratis. Dus gooi naast je braadstuk gerust nog wat steaks, BBQ vlees of dagelijkse toppers in je winkelwagen. Immers altijd handig om wat vlees in de vriezer te hebben voor een spontaan broodje hamburger, een karbonade bij de dagelijkse dis of een tournedos voor de zondag.. Enne, kan dus zo weer de vriezer in!

We werken ook samen met Leen Menken (daglevering Nederland & Wallonië), een koerier die overdag levert en gespecialiseerd is in geconditioneerd transport. Zo hebben ze structureel kwaliteitscontroles op temperatuur. Met beide levermogelijkheden kan je dus ervanuit gaan dat je bestelling bevroren geleverd wordt.