Japans Wagyu flank steak Kagoshima A5+ BMS12

WAGYU steak bereiden

- Plan vooruit, ontdooi het vlees een dag vantevoren (of een uur in koud water) en haal het 2uur vantevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen

- Verwarm de pan tot maximale hitte zonder olie of vetstof, wagyu heeft van zichzelf voldoende vet om een mooie kosrt te krijgen. 

- Kruid de steak pas halverwege of achteraf met zout, peper of andere kruiden is niet aan te raden.      

- Bak de steak op de eerste kant volgens het onderstaande schema eerder draaien mag ook als je een mindere korst wenst.  

- Meet de kerntemperatuur. Gebruik de temperaturen uit het schema. Wagyu komt het best tot zijn recht bij medium rare 53-55C 

- Rusten, laat de steak 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor extra doorgaring (wagyu mag iets gaarder gegeten worden                       

Dikte van de Wagyu steak

2 centimeter dikke Wagyu steak

- Rare 50-52C: 2 min. per kant
- Medium rare 53-55C: 2,5 min. per kant
- Medium 56-58C: 3 min. per kant       

3 centimeter dikke Wagyu steak

- Rare 50-52C: 3 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 3,5 minuten per kant
- Medium 56-58C: 4 minuten per kant      

4 centimeter dikke Wagyu steak

- Rare 50-52C: 4 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 5 minuten per kant
- Medium 56-58C: 6 minuten per kant        

5 centimeter dikke Wagyu steak

- Rare 50-52C: 5 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 6 minuten per kant
- Medium 56-58C: 7 minuten per kant        

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 785.84
Energie (kcal) 188.00
Vet (g) 12.20
Verzadigd vet (g) 4.00
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 19.50
Zout (g) 0.08
star star star star star
Perfect heerlijk vlees
Review door |

Schrijf een review

Schrijf een review. Log in of maak een account.

Japans Wagyu flank steak Kagoshima A5+ BMS12

1 ReviewBekijken

check-circle Delivery on 'Maandag'
  • check-circle check-circle Delivery on 'Maandag' of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Starting at € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
check-circle Delivery on 'Maandag'
9,95
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on 'Maandag'
9,95
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
check-circle Delivery on 'Maandag'
10,50
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
check-circle Delivery on 'Maandag'
10,50
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Delivery on 'Maandag'
10,50
Croix Valley Worcestershire Sauce & Marinade
check-circle Delivery on 'Maandag'
10,50
Steak Seasoning
check-circle Delivery on 'Maandag'
5,99
Seasalt flakes
check-circle Delivery on 'Maandag'
3,99

Altijd handig bij steaks

Bge Houtskool Dutch
check-circle Delivery on 'Maandag'
18,95
Smoking Chunks Beech Keij
check-circle Delivery on 'Maandag'
9,95
Big Green Egg houtskool puur
check-circle Delivery on 'Maandag'
37,50
Aanmaakblokjes
check-circle Delivery on 'Maandag'
11,40
Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on 'Maandag'
15,99

Bijpassende recepten

Flank Steak rol (naar recept Jord Althuizen)

Flank steak in een whiskey marinade

Meest gekocht
gepaneerde schnitzel livar Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on 'Maandag'
5,99
erwtensoep Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on 'Maandag'
6,99
Kogelbiefstuk Regiorund
check-circle Delivery on 'Maandag'
7,19