Lamstournedos Agnei Iberico

Lamstournedos Agnei Ibérico
Een tournedos is een klein rond stuk vlees dat bekendstaat om zijn zachtheid. Bij lam wordt dit stuk uit de rug gesneden en krijg je mooie porties die snel te bereiden zijn. Even kort in de pan of op de grill en je hebt een stuk vlees dat niet meer nodig heeft dan wat zout en peper.
Wat is een lamstournedos?
De tournedos is compact van vorm en wordt uit het rugdeel gehaald. Het vlees heeft een fijne structuur en blijft daardoor gelijkmatig tijdens het bakken. Je hoeft er niet veel mee te doen: even dichtschroeien en daarna kort laten doorgaren. Dat maakt het een stuk vlees dat je makkelijk bereidt, maar dat toch bijzonder voelt om op tafel te zetten.
Agnei Ibérico
Agnei Ibérico komt uit Aragón in Spanje. De lammeren krijgen de tijd om te groeien en worden gevoerd met granen en maïs. Dat zorgt voor vlees dat zacht van structuur is en een duidelijke, volle smaak heeft. Het ras wordt in Spanje al jaren gewaardeerd en vind je ook vaak terug in de professionele keuken. Het is lamsvlees dat net wat rijker en uitgesprokener is dan je gewend bent.
Lamstournedos Agnei Ibérico online bestellen?
Bij The Butchery bestel je deze tournedos eenvoudig online. Bestel vóór 11 uur en je hebt hem dezelfde avond nog in huis in Nederland en België. Komt dat moment niet uit, dan kies je zelf een andere dag of tijd. Onze slagers snijden de tournedos zorgvuldig en leveren hem vacuüm verpakt en flash-frozen. Zo heb je altijd vlees in huis dat klaar is om te bereiden.
Tournedos bakken stap voor stap
- Haal de tournedos minstens een uur van tevoren uit de koelkast en uit de verpakking zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
- Dep de tournedos droog met keukenpapier en maal er naar smaak peper en zout overheen.
- Zet een pan op het vuur met een scheutje olie (of een flinke klont roomboter).
- Leg de tournedos in de pan zodra de olie warm is en bak ‘m ongeveer 1 minuut per centimeter per kant. Is je tournedos 2cm dik? Bak ‘m dan 2 minuten per kant. Wil je graag op kerntemperatuur bakken? Hou dan de volgende kerntemperaturen aan: rood 48 graden, medium rood 50 graden, medium 52 graden en doorbakken 56 graden.
- Wikkel de tournedos in aluminiumfolie en laat vijf minuten rusten.
TIP: Bak je op gas? Houd dan de biefstuk goed in beweging. Op inductie kan je ‘m beter, op het draaien na, met rust laten.
Ingredienten
lamsfiletVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 686 |
| Energie (kcal) | 164 |
| Vet (g) | 9.2 |
| Verzadigd vet (g) | 4.6 |
| Koolhydraten (g) | 0.0 |
| Suikers (g) | 0.0 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 20.4 |
| Zout (g) | 0.18 |
Lamstournedos Agnei Iberico
+ Lekker makkelijk
+ Altijd lekker
- Morgen in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
- Haal de tournedos minstens een uur van tevoren uit de koelkast en uit de verpakking zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
- Dep de tournedos droog met keukenpapier en maal er naar smaak peper en zout overheen.
- Zet een pan op het vuur met een scheutje olie (of een flinke klont roomboter).
- Leg de tournedos in de pan zodra de olie warm is en bak ‘m ongeveer 1 minuut per centimeter per kant. Is je tournedos 2cm dik? Bak ‘m dan 2 minuten per kant. Wil je graag op kerntemperatuur bakken? Hou dan de volgende kerntemperaturen aan: rood 48 graden, medium rood 50 graden, medium 52 graden en doorbakken 56 graden.
- Wikkel de tournedos in aluminiumfolie en laat vijf minuten rusten.
-
Voedingswaarde
-
Reviews
Lamstournedos Agnei Ibérico
Een tournedos is een klein rond stuk vlees dat bekendstaat om zijn zachtheid. Bij lam wordt dit stuk uit de rug gesneden en krijg je mooie porties die snel te bereiden zijn. Even kort in de pan of op de grill en je hebt een stuk vlees dat niet meer nodig heeft dan wat zout en peper.
Wat is een lamstournedos?
De tournedos is compact van vorm en wordt uit het rugdeel gehaald. Het vlees heeft een fijne structuur en blijft daardoor gelijkmatig tijdens het bakken. Je hoeft er niet veel mee te doen: even dichtschroeien en daarna kort laten doorgaren. Dat maakt het een stuk vlees dat je makkelijk bereidt, maar dat toch bijzonder voelt om op tafel te zetten.
Agnei Ibérico
Agnei Ibérico komt uit Aragón in Spanje. De lammeren krijgen de tijd om te groeien en worden gevoerd met granen en maïs. Dat zorgt voor vlees dat zacht van structuur is en een duidelijke, volle smaak heeft. Het ras wordt in Spanje al jaren gewaardeerd en vind je ook vaak terug in de professionele keuken. Het is lamsvlees dat net wat rijker en uitgesprokener is dan je gewend bent.
Lamstournedos Agnei Ibérico online bestellen?
Bij The Butchery bestel je deze tournedos eenvoudig online. Bestel vóór 11 uur en je hebt hem dezelfde avond nog in huis in Nederland en België. Komt dat moment niet uit, dan kies je zelf een andere dag of tijd. Onze slagers snijden de tournedos zorgvuldig en leveren hem vacuüm verpakt en flash-frozen. Zo heb je altijd vlees in huis dat klaar is om te bereiden.
Tournedos bakken stap voor stap
TIP: Bak je op gas? Houd dan de biefstuk goed in beweging. Op inductie kan je ‘m beter, op het draaien na, met rust laten.
Ingredienten
lamsfiletVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 686 |
| Energie (kcal) | 164 |
| Vet (g) | 9.2 |
| Verzadigd vet (g) | 4.6 |
| Koolhydraten (g) | 0.0 |
| Suikers (g) | 0.0 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 20.4 |
| Zout (g) | 0.18 |