Rib eye roast Black Angus USA (prime grade)

Past deze steak bij jou?

Beantwoord een paar vragen en we helpen jou binnen één minuut de beste steak te vinden.

Oeh wat een mooi stuk vlees voor een lekkere low & slow sessie. Mooi gemarmerd en van supermooi vlees. Hier kun je me af en toe wel voor wakker maken...

Bert-Jan Lantinga

Wat is een rib eye roast?

Heerlijke Rib eye Roast van Black Angus USA: perfect voor Low&Slow bereiding. Doorregen met vet, rammend vol smaak en botermals. Voor het echte werk! 

Black Angus USA

Black Angus USA runderen groeien op in Noord-Amerika en lopen de eerste 24 maanden vogelvrij rond op het terrein van een boer, in hectare soms zo groot als de provincie Utrecht. In die twee jaar is er nauwelijks bemoeienis van de mens. Na 2 jaar 'verhuizen' de Black Angus USA runderen naar een feedlot. Een feedlot is een grote wei, maar niet met gras als ondergrond. Google het maar eens om hier een beeld van te krijgen. In de feedlots wordt gestart met een zogenaamd graangevoerd 'dieet' van 120 dagen. Daarom wordt ook wel gesproken van graangevoerd rundvlees. De voeding verandert geleidelijk van gedroogd gras naar uiteindelijk graan. 

Een entrecote- of ribeye roast zijn feestelijke braadstukken die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Entrecote- of ribeye roast low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C
Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur

Reversed sear Entrecote- of ribeye roast

(garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 3 uur.

Bereiding Entrecote- of ribeye roast Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor runderrollade

Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 944.68
Energie (kcal) 226
Vet (g) 15.8
Verzadigd vet (g) 7.7
Koolhydraten (g) 0
Suikers (g) 0
Vezels (g) 0
Eiwitten (g) 20.9
Zout (g) 0.08

Rib eye roast Black Angus USA (prime grade)

Rib eye roast van 100% Certified Black Angus USA. 

 139,99

check-circle Morgen in huis

+ Smaakmakers

+ 3,99 | 100 gram kruidenboter Cafe de Paris
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met black garlic
+ 5,99 | 100 gram Butchery's steak seasoning
+ 10,50 | 354 gram Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade

+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)

+ 39,99 | 10x Argentijnse rode garnalenspies [80 gram per stuk]
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Mobile Image

Oeh wat een mooi stuk vlees voor een lekkere low & slow sessie. Mooi gemarmerd en van supermooi vlees. Hier kun je me af en toe wel voor wakker maken...

Bert-Jan Lantinga

Rib eye roast van 100% Certified Black Angus USA. 

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Cattle Drive BBQ Dry Rub -strooibus 306g
14,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
9,95
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
9,95
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
10,50
check-circle Morgen in huis
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
13,49
check-circle Morgen in huis
Steak Seasoning
5,99
check-circle Morgen in huis

Altijd handig bij steaks

Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm
15,99
check-circle Morgen in huis
Grill Team casserole
4,45
check-circle Morgen in huis
Bge Houtskool Dutch Bge Houtskool Dutch
18,95
check-circle Morgen in huis
Big Green Egg houtskool puur Big Green Egg Houtskool Puur
37,50
check-circle Morgen in huis
Ovaal serveerbord palm l200x b127 x h20mm Ovaal serveerbord palm l200x b127 x h20mm
15,99
check-circle Morgen in huis