Rib-eye roast Aberdeen Angus

RIB-EYE ROAST ABERDEEN ANGUS

De rib-eye roast van Aberdeen Angus is een groot stuk vlees dat je goed kunt gebruiken als je iets bijzonders wilt maken, zonder al te veel gedoe. Het is eigenlijk een hele ribeye aan één stuk, wat het perfect maakt om langzaam te garen in de oven of op de barbecue. Door het vet dat door het vlees loopt blijft het mooi sappig en krijgt het een volle, echte rundsmaak.

WAT IS EEN RIB-EYE ROAST?

Een rib-eye roast komt uit het ribgedeelte van het rund. Het vlees is goed dooraderd met vet, wat ervoor zorgt dat het niet uitdroogt en veel smaak heeft. Omdat je het in z’n geheel gaart, blijft het vanbinnen lekker sappig. Je snijdt het pas aan tafel in plakken. Zo blijft het vlees stevig, maar wel mals. Je kunt het bereiden in de oven of langzaam garen op lage temperatuur. Laat het na het garen even rusten en snijd het daarna in dikke plakken. Meer hoeft het niet te zijn.

RANCHO’S RESERVE ABERDEEN ANGUS

Dit stuk vlees komt van Aberdeen Angus runderen uit Uruguay. De dieren leven buiten en krijgen een natuurlijk dieet van gras, granen en mais. Er worden geen hormonen of antibiotica gebruikt. Daardoor krijg je vlees met een goede structuur en een volle, pure smaak. Geen fratsen, gewoon eerlijk vlees van runderen die op een rustige manier zijn grootgebracht.

RIB-EYE ROAST ABERDEEN ANGUS ONLINE BESTELLEN?

Je bestelt deze rib-eye roast makkelijk online bij The Butchery. Onze Meesterslagers snijden en trimmen elk stuk met de hand, zodat je altijd een goede verhouding tussen vlees en vet hebt. Bestel je voor 11.00 uur, dan wordt je bestelling dezelfde avond nog geleverd in Nederland en België. Past dat niet? Dan kies je zelf wanneer het je uitkomt. We leveren het vlees quickfrozen en vacuümverpakt, zodat het onderweg goed blijft.

Een entrecote- of ribeye roast zijn feestelijke braadstukken die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Entrecote- of ribeye roast low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C
Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur

Reversed sear Entrecote- of ribeye roast

(garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 3 uur.

Bereiding Entrecote- of ribeye roast Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor runderrollade

Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 844.36
Energie (kcal) 202
Vet (g) 13
Verzadigd vet (g) 6.3
Koolhydraten (g) 0
Suikers (g) 0
Vezels (g) 0
Eiwitten (g) 21.1
Zout (g) 0.08

Rib-eye roast Aberdeen Angus

Een heerlijke graangevoerde rib eye van premium steakhouse kwaliteit. Van het Aberdeen Angus rund uit Uruguay..

check-circle Dinsdag in huis

+ Smaakmakers

+ 3,99 | 100 gram kruidenboter Cafe de Paris
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met black garlic
+ 3,99 | 100 gram Butchery's seasalt flakes
+ 5,99 | 100 gram Butchery's steak seasoning

+ Maak een Surf&Turf

+ 34,99 | 2x 125 gram kreeftenstaart Canada
  • check-circle check-circle Dinsdag in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt
Een heerlijke graangevoerde rib eye van premium steakhouse kwaliteit. Van het Aberdeen Angus rund uit Uruguay..
Product label

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
check-circle Dinsdag in huis
9,95
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
check-circle Dinsdag in huis
9,95
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
check-circle Dinsdag in huis
10,50
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
check-circle Dinsdag in huis
10,50
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Dinsdag in huis
10,50
Steak Seasoning
check-circle Dinsdag in huis
5,99
Seasalt flakes
check-circle Dinsdag in huis
3,99
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
check-circle Dinsdag in huis
13,49

Altijd handig bij steaks

Bge Houtskool Dutch Bge Houtskool Dutch
check-circle Dinsdag in huis
18,95
Aanmaakblokjes
check-circle Dinsdag in huis
17,95
Smoking Chunks Oak Keij
check-circle Dinsdag in huis
9,95
Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm
check-circle Dinsdag in huis
15,99
Smoking Chunks Beech Keij
check-circle Dinsdag in huis
9,95
Meest gekocht
kipsate yakitori Kipsate yakitori (voorgegaard)
check-circle Dinsdag in huis
8,99
Braadworst LIVAR chorizo Chorizo Braadworst LIVAR
check-circle Dinsdag in huis
8,99
Iberico spareribs Iberico Spareribs
check-circle Dinsdag in huis
27,99