Schouderkarbonade LIVAR

Wat is schouderkarbonade?

Karbonade is misschien wel het meest gegeten varkensvlees van Nederland. Het vlees komt van de gehele rug, ook wel karbonadestreng genoemd. Schouderkarbonade Livar wordt gesneden van het voorste gedeelte van de karbonadestreng en bevat veel vet en relatief weinig bot. Rijk van smaak dus, want vet is een smaakmaker en bovendien houdt vet het vlees lekker sappig. Met schouderkarbonade Livar gaat dat nog eens dubbelop, want het Limburgs Kloostervarken staat bekend om zijn prachtige smaak en structuur.

Schouderkarbonade Livar

The Butchery is official dealer van LIVAR varkensvlees, absoluut de nummer 1 in Nederland als je het ons vraagt. LIVAR heeft dan ook als enige varkensvleesconcept 3* beter leven toegekend gekregen van de Dierenbescherming. De oorsprong van bontgekleurde LIVAR varkens ligt op Abdij Lilbosch in het Limburgse Echt. Daar werden de dieren liefdevol verzorgd door monniken en konden ze in de kloostertuinen de hele dag wroeten in de modder. Inmiddels leven heus niet meer alle Livar varkens op Abdij Lilbosch, maar wél op hoogwaardige scharrelboerderijen, waar ze versgeteelde Limburgse granen worden gevoerd. Die herkomst komt het vlees onmiskenbaar ten goede. LIVAR vlees is doorregen met vet, dé smaakdrager van vlees. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waaedoor het vlees mals en sappig blijft. Met Schouderkarbonade Livar zit je dus helemaal goed. 

Voedingswaarde van rauwe schouderkarbonade LIVAR per 100 gram

Energie (kJ) 776 Koolhydraten (milligram) 0
Energie (kcal) 186 Vitamine B1 (milligram) 0,59
Eiwit (gram) 19,1 Vitamine B6 (milligram) 0,41
Vet (gram) 12,2 Vitamine B12 (microgram) 0,65
Verzadigde vetzuren (gram) 4,7 Vitamine D (microgram) 0,1
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) 5 IJzer (milligram) 1
Meervoudig onverzadigde vetzuren (gram) 1,4 Zink (milligram) 3,03
Transvetzuren (gram) 0 Natrium (milligram) 62
Cholesterol (milligram) 44,4

Hoe bereid je een schouderkarbonade Livar?

Maak de karbonade eerst op smaak. Dat kan op verschillende manieren. Peper en zout volstaat, maar je hebt ook specifieke karbonadekruiden. Net wat je lekker vindt. Voor een lekker krokante schouderkarbonade schroei je het vlees eerst kort op hoog vuur aan beide kanten dicht. Zet vervolgens het vuur lager en bak – afhankelijk van de dikte – om en om gaar in zo’n 10 tot 15 minuten. Schouderkarbonade doet het trouwens ook goed op de BBQ. Omdat het vlees wat vetter is, droogt het namelijk niet snel uit.

Heerlijk van smaak, maar met bakken niet echt mals. Ik heb 3 manieren van bakken geprobeerd. Binnenkort ga ik een paar stuks stoven.
Review door |

Schrijf een review

Schrijf een review. Log in of maak een account.

Schouderkarbonade LIVAR

1 ReviewBekijken
Schouderkarbonade van het Limburgs Kloostervarken

Maandag in huis
  • Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
  • Vanaf € 75,- GRATIS verzending.
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt