Rib-eye kopen | Eerlijk vlees van The Butchery.nl

Rib eye

Rib eye

  • ✔ Voor 11u besteld, zelfde avond in huis (ma-vr)
  • ✔ Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
  • ✔ Superieure Slagerskwaliteit
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 20

per pagina
Pagina
Aflopend sorteren
  1. Rib Eye Aberdeen Angus

    Rib Eye Aberdeen Angus

    € 10,99
    x
  2. Rib eye Black Angus USA

    Rib eye Black Angus USA (prime grade)

    € 19,79
    x
  3. dry aged rib eye Drents natuurrund

    Dry aged rib eye Limousin (bio gehouden)

    € 11,19
    x
  4. RIBEYE WAGYU

    Wagyu Rib Eye 8/9 marbling Australia

    € 55,99
    x
  5. Rib eye Hereford

    Rib eye Hereford

    € 11,69
    x
  6. Simmentaler Ribeye

    Simmentaler Ribeye

    € 11,99
    x
  7. Rubia Gallega Ribeye Dry Aged

    Rubia Gallega Ribeye Dry Aged

    € 34,99
    x
  8. Kalfsrib-eye (biologisch gehouden)

    Kalfsrib-eye (biologisch gehouden)

    € 10,99
    x
  9. Rib-eye roast Aberdeen Angus

    Rib-eye roast Aberdeen Angus

    € 35,99
    x
  10. Rib eye roast Hereford

    Rib eye roast Hereford

    € 43,19
    x
  11. prime rib eye rack dry aged rubia gallega

    Prime rib eye rack Dry Aged Rubia Gallega

    € 68,99
    x
  12. Rib eye roast black angus usa

    Rib eye roast Black Angus USA (prime grade)

    € 116,99
    x
  13. Cote de veau (biologisch gehouden)

    Cote de veau (biologisch gehouden)

    € 11,99
    x
  14. Chuck Eye Steak

    Chuck Eye steak Black Angus USA

    € 10,99
    x
  15. Porkroast rack LIVAR

    Porkroast rack LIVAR

    € 35,09
    x
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 20

per pagina
Pagina
Aflopend sorteren

Wat is een rib eye?

Rib eye wordt gesneden uit de fijne rib van het rund, die ligt in het verlengde van de dunne lende (entrecote). Rib eye is wat ronder van vorm dan de dunne lende en het vlees is doorregen met vet, dus lekker mals. Ook top op de BBQ dus. Meatlovers kiezen dan ook met regelmaat voor rib eye. Een goede ribeye is botermals en vol van smaak. Dat komt door de hoge graad van marmering, oftewel intramusculair vet. Bovendien wordt rib eye gesneden uit een spier die door het rund nauwelijks wordt gebruikt. En ‘luie spieren’ zorgen nu eenmaal voor zacht en mals vlees. Ook medium gebakken blijft die malsheid en smaak intact.

Waarom de naam?

Daar zijn verschillende theorieën over. De één zegt dat  rib-eye steak haar naam dankt aan de ronde vorm van de spier waaruit het vlees gesneden wordt. Die vorm doet denken aan een oog. Anderen zeggen dat het stuk vlees wordt gesneden uit de ‘eye of the rib’. Klinkt eveneens logisch. En dan zijn er nog mensen die beweren dat het kleine stukje vet in het midden van een rib eye het stuk vlees op een oog laat lijken. Tja… kies jij maar…

Rib Eye online kopen

Dat is eenvoudig! Bestel je je ribeye online bij The Butchery, des te beter natuurlijk ;-) Wij hebben ribeye van de mooiste vleesrassen, allemaal met een 100% Dierenwelzijn Garantie. Denk aan USA Black Angus, grasgevoerd Uruguayaans Aberdeen Angus & Australisch Wagyu. Vlees met een waanzinnig smaak, mede dankzij de goede herkomst. Rib eye online kopen doe je dus gewoon lekker bij The Butchery.