Ribeye

Ribeye

Bekijken als Grid List

13 Items

per pagina
Oplopend sorteren
 1. Rib eye Black Angus USA Prime

  Rib eye Black Angus USA Prime

  € 18,99 (250 gram)

  Vanavond in huis

 2. Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12

  Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12

  € 47,59 (ca. 170 gram)

  Vanavond in huis

 3. -15% Rib eye Aberdeen Angus

  Rib eye Aberdeen Angus

  € 14,27 (ca. 300 gram) Normale prijs € 16,79

  Vanavond in huis

 4. Rib eye Black Angus AUS

  Rib eye Black Angus AUS

  € 22,79 (ca. 300 gram)

  Vanavond in huis

 5. Wagyu Rib Eye 8/9 marbling Australia

  Wagyu Rib Eye 8+ Australia

  € 35,99 (ca. 225 gram)

  Vanavond in huis

 6. Rubia Gallega Ribeye

  Rubia Gallega Ribeye Dry Aged

  € 24,49 (ca. 350 gram)

  Vanavond in huis

 7. simmentaler ribeye

  Simmentaler Ribeye

  € 10,99 (ca. 250 gram)

  Vanavond in huis

 8. dry aged rib eye Blonde d'aquitaine

  Dry aged rib eye Blonde d'Aquitaine

  € 12,49 (ca. 250 gram )

  Vanavond in huis

 9. Rib eye Black Angus CAN

  Rib eye Black Angus CAN

  € 26,59 (ca. 350 gram)

  Vanavond in huis

 10. Dry aged rib eye Charra

  Dry aged rib eye Charra

  € 27,99 (ca. 400 gram)

  Vanavond in huis

 11. Rib eye Black Angus NZL

  Rib eye Black Angus NZL

  € 26,59 (ca. 350 gram)

  Vanavond in huis

 12. Rib eye Blonde d'Aquitaine

  Rib eye Blonde d'Aquitaine

  € 18,99 (ca. 500 gram )

  Vanavond in huis

 13. Kalfsribeye

  Kalfsribeye

  € 10,99 (ca. 250 gram)

  Vanavond in huis

Bekijken als Grid List

13 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is een ribeye?

Ribeye wordt gesneden uit de fijne rib van het rund, die ligt in het verlengde van de dunne lende (entrecote). Rib eye is wat ronder van vorm dan de dunne lende en het vlees is doorregen met vet, dus veel smaak en lekker mals. Ook heel op de BBQ dus. Echte liefhebbers van steaks kiezen dan ook met enige regelmaat voor rib eye. Een goede ribeye is botermals en vol van smaak. Dat komt door de hoge graad van marmering, oftewel intramusculair vet, oftewel vet tussen de spieren. Bovendien wordt rib eye gesneden uit een spier die door het rund nauwelijks wordt gebruikt. En ‘luie spieren’ zorgen nu eenmaal voor zacht en mals vlees. Ook medium gebakken blijft die malsheid en smaak intact. Zeker als je kiest voor een mooi ras, zoals Black Angus rib eye. Maar ook rassen Aberdeen Angus, Hereford, Wagyu, Simmentaler, Rubia Gallega geven prachtige ribeyes met heel veel smaak af!

Waarom de naam ribeye?

Waar de naam rib-eye vandaan komt? Daar zijn verschillende theorieën over. De één zegt dat rib-eye steak haar naam dankt aan de ronde vorm van de spier waaruit het vlees gesneden wordt. Die vorm doet denken aan een oog. Anderen zeggen dat het stuk vlees wordt gesneden uit de ‘eye of the rib’. Klinkt eveneens logisch. En dan zijn er nog mensen die beweren dat het kleine stukje vet in het midden van een rib eye het stuk vlees op een oog laat lijken. Tja… kies jij maar… Oh en nog een leuk wist-je-datje: wist je dat Tomahawk steak ook wel wordt gezien als een ribeye met een handvat?

Bereiding ribeye bakken

Hoe je de perfecte ribeye bakt? Dat laat onze chef Ruben Meijboom in een notenboom zien in onderstaand filmpje.

Welke wijn bij ribeye?

Welke wijn bij ribeye is natuurlijk persoonlijk en de keuze is reuze. Wel is - zeker in de winter - een krachtige rode wijn bij uitstek geschikt. De romige, uitgesproken smaak van ribeye vraagt om een krachtige, smaakvolle wijn zoals bijvoorbeeld een mooie Italiaanse wijn uit Piemonte of Toscane. Maar ook een cabernet sauvignon, Zinfandel of syrah gaat heel goed samen met een kwalitatieve ribeye.

Rib Eye kopen online 

Rib eye kopen online is eigenlijk doodeenvoudig. Sterker nog: online vind je vaak makkelijker wat je zoekt dan bij de slager om de hoek. Bovendien is online alle informatie voorhanden, waardoor je precies weet wat je koopt. 

Ribeye bestellen online

Ribeye bestellen bij The Butchery betekent verzekerd zijn absolute topkwaliteit. Of je nu kiest voor Black Anus rib eye voor Zuid-Amerikaanse ribeye van Hereford of Aberdeen Angus: het zijn stuk voor stuk authentieke vleesrassen, waarbij smaak en kwaliteit onmiskenbaar is gegarandeerd!

Online ribeye kopen 

Hereford, Simmentaler, Rubia Gallega, Aberdeen Angus of Black Angus USA: wij verkopen rib eye van de mooiste vleesrassen. Rassen die één ding sowieso met elkaar gemeen hebben, namelijk een fijne herkomst. Steaklovers lopen weg met ribeye en dat is niet voor niets natuurlijk. Het vlees wordt gesneden uit de fijne rib van het rund. Rib eye is wat ronder van vorm dan de entrecote en het vlees is ook meer doorregen met vet. Intramusculair vet noemen ze dat. Een goeie ribeye is dan ook botermals. Dat wordt nog eens versterkt door het feit dat rib eye wordt gesneden uit een spier dat niet veel wordt gebruikt door het rund. Luie, of beter gezegd, ontspannen spieren zorgen nu eenmaal voor zacht vlees!

Ribeye online kopen bij The Butchery, is een fluitje van een cent. Wij hebben rib eye van de mooiste vleesrassen, allemaal met een eerlijk herkomst en waanzinnige smaakeigenschappen. Het bestelproces is bovendien heel eenvoudig. Je kiest je favoriete steak(s), plaatst je bestelling en kunt bij afrekenen zelf je gewenste leverdag kiezen. Als je voor 11.00 bestelt, heb je je bestelling dezelfde avond nog in huis. Quickfrozen, dus met optimaal behoud van smaak- en voedingsstoffen!