Tartaar Blonde d'Aquitaine

Wat is tartaar?

Tartaar, ook wel rundertartaartje genoemd, is mager gemalen rundvlees dat meestal kort wordt gebakken of gegrild. Het vlees is van nature zeer mager, meestal zonder veel vet of bindweefsel, waardoor het snel gaart en mals blijft. Tartaartjes zijn een populaire keuze als onderdeel van een licht hoofdgerecht, vooral vanwege de eenvoud in bereiding en de zachte smaak van het vlees. 

Tartaar van Drents Blond

Deze rundertartaar komt van Butchery's Drents Blond.  Dit vlees is afkomstig van het Franse runderras Blonde d'Aquitaine, maar is grootgebracht in onze directe omgeving. Uiteraard door boeren die met respect omgaan met hun dieren. 

Bereiding en smaak van tartaar

Tartaar worden kort gebakken op middelhoog vuur, zodat de buitenkant licht bruin is en de binnenkant sappig en mals blijft.  Tartaartjes worden vaak op smaak gebracht met peper, zout en andere kruiden zoals paprikapoeder of tijm, uiteraard afhankelijk  van je eigen smaak. Het malse vlees leent zich goed voor eenvoudige bereidingen, waarbij de natuurlijke smaak van het rundvlees naar voren komt. Perfect bijvoorbeeld bij de AVG maaltijd! 

Traditionele en moderne variaties

Klassieke tartaar wordt vaak gebakken en geserveerd met aardappelen en groenten. In moderne variaties worden tartaartjes soms gevuld met ingrediënten zoals kaas of kruiden voor extra smaak, of zelfs gemarineerd in een speciale saus. Door de veelzijdigheid van rundvlees kunnen ze ook verwerkt worden in hamburgers of als onderdeel van een gourmetmaaltijd. De keuze is reuze, maar tartaar wordt bovenal gegeten bij de 'magere' doordeweekse maaltijd.

The art of craftsmanship 

Bij The Butchery zijn we enorm trots op ons ambacht. Al het vlees gaat door handen van onze Meesterslagers en wordt met liefde verwerkt tot een mooi eindproduct. Zo ook onze tartaar.  Onze rundertartaartjes worden met zorg bereid en vers ingevroren (binnen het uur in een shockfreezer - om de kwaliteit te waarborgen. Bestel voor 11.00 uur en je hebt je bestelling dezelfde avond nog in huis. 

Met de tartaar van The Butchery zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel, waarbij de pure smaak van topkwaliteit rundvlees de hoofdrol speelt. Geen poespas, gewoon goed vlees.

Snelle bereidingswijze tartaar

Grillen/bakken: 4 minuten voor rosé [inclusief draaien] in olie, roomboter of ghee
Sous vide: 1 uur op 50C en dan afgrillen

Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina. 

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 493.24
Energie (kcal) 118.00
Vet (g) 2.50
Verzadigd vet (g) 1.10
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 23.80
Zout (g) 0.08

Tartaar Blonde d'Aquitaine

Smaakvolle tartaar van Drents Blond. Van rund uit de regio, gemalen, gekruid en tot tartaar gemaakt in eigen slagerij. Puur ambacht!

check-circle Maandag in huis
  • check-circle check-circle Maandag in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt
Product label

Vriezer vullers

hamburger blond d'aquitaine
check-circle Maandag in huis
5,99
Rubia Gallega burgers Rubia Gallega Burgers
check-circle Maandag in huis
5,99
Fijne verse worst LIVAR
check-circle Maandag in huis
4,99
Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno
check-circle Maandag in huis
Normale prijs 8,99 8,09
rundergehakt rubia gallega
check-circle Maandag in huis
3,99
Kipfilet scharrel Kipfilet Scharrel
check-circle Maandag in huis
8,99
Kipdijfilet Scharrel Kipdijfilet Scharrel
check-circle Maandag in huis
8,99
kipschnitzel scharrel
check-circle Maandag in huis
8,99
Meest gekocht
Kogelbiefstuk Regiorund
check-circle Maandag in huis
Normale prijs 8,39 7,55
Franse uiensoep Franse uiensoep
check-circle Maandag in huis
4,99
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
check-circle Maandag in huis
Normale prijs 3,99 3,59