WILDSEIZOEN

Het wildseizoen is voor mij altijd een van de hoogtepunten van het jaar. De rijke, uitgesproken smaken passen perfect bij de herfst en winter, en elk jaar is het weer een genoegen om het assortiment wild weer aan te vullen. Dit jaar doen we er nog een schepje bovenop: bij een bestelling vanaf €125,- geef ik, tijdens de wildweken, eendenborst cadeau! Vakkundig geselecteerd door onze slagers en een favoriet onder onze klanten. Een mooie kans om iets extra’s toe te voegen aan je wilddiner dit seizoen, maak je immers bijvoorbeeld een mooie Canard à l'Orange mee!

WILD BESTSELLERS

Reepeper
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 14,99 13,49
Wilde hazenpeper kant-en-klaar
check-circle Morgen in huis
14,99
Eendenborst filet de canette
check-circle Morgen in huis
12,99
Hertenbiefstuk
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 6,49 5,84

WILD; TOEGANKELIJKER DAN OOIT

Het wildseizoen is een tijd van culinaire traditie en vakmanschap, maar het eten van wild heeft een lange geschiedenis die veel verder teruggaat dan de keukens van vandaag. Ooit was wild eten immers een privilege van de adel, en de jacht was een statussymbool voor de elite. Alleen zij die land en macht bezaten, mochten de jachtgronden betreden. Hert, fazant, haas en ander wildvlees sierden de rijkelijk gevulde tafels van kastelen en landhuizen, vaak geserveerd tijdens grote feesten.


Door de eeuwen heen bleef wildvlees iets bijzonders, iets wat je niet zomaar elke dag at. Het was een luxeproduct, iets dat door de natuur werd geschonken en, logisch ook, dat met respect moest worden behandeld. Deze status zorgde ervoor dat wild in de traditionele Europese keuken een steeds prominentere plek verwierf. 


Tegenwoordig is wild, gelukkig, niet langer alleen voorbehouden aan de adel. Hoewel de jachtwetten in veel landen streng gereguleerd zijn om de natuur te beschermen, is wildvlees nu toegankelijker dan ooit. Toch heeft het eten van wild zijn charme behouden. De intense, volle smaken en de vaak ambachtelijke bereiding maken wild nog steeds tot een favoriet voor speciale gelegenheden, vooral tijdens de herfst- en wintermaanden wanneer het wildseizoen in volle gang is.


In onze slagerij proberen we deze eeuwenoude traditie in ere te houden. Met zorg geselecteerd wildvlees, dat je in onze webshop vindt, zorgt ervoor dat iedereen in Nederland & België thuis kan genieten van de rijke historie van het wildseizoen. Of het nu gaat om een klassieker als hazenpeper of een feestelijk gerecht zoals hertenbiefstuk, wild brengt altijd een stukje geschiedenis met zich mee.

Frenched racks hert
check-circle Morgen in huis
95,99

WILD GEVOGELTE

Fazantpoten Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
9,99
Wilde gans heel
check-circle Morgen in huis
16,99
eendenboutjes Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
9,99
Wilde fazant
check-circle Morgen in huis
16,99

CANARD À L'ORANGE

Canard à l'Orange, een klassiek Frans gerecht, combineert de rijke smaak van eendenborst met een zoet-zure sinaasappelsaus. Het gerecht vindt zijn oorsprong in de Franse keuken, waar het sinds de Renaissance een ware delicatesse is. Chef Ruben Meijboom neemt je in deze receptvideo stap voor stap mee om dit fameuze gerecht zelf op tafel te zetten. Met zijn duidelijke uitleg wordt het bereiden van de Canard à l'Orange extra leuk, waardoor jij thuis kunt genieten van dit culinaire hoogtepunt.

LAAT JE INSPIREREN

Naast een mooi wildassortiment, kan je ook wildrecepten vinden bij The Butchery. Hieronder alvast een greep uit onze recepten. Meer recepten vinden? Blader gerust door de receptenpagina, vul je winkelmandje en ga lekker aan de slag! 

Eendenborst met sinaasappel-rode wijnsaus en paksoi

Hertenrack met Truffelpuree en Wijn-Chocoladesaus

Wildstoof van ree en konijn

WILDSEIZOEN VAN START!

De herfst is ingetreden, het is ietwat donker buiten en de bockbieren vloeien weer rijkelijk. Het heeft wel wat. Traditiegetrouw gaat op 15 oktober óók het Wildseizoen weer officieel van start.

HERTENBIEFSTUK BAKKEN IN 8 STAPPEN

Tijdens het wildseizoen eet je, jawel, hertenbiefstuk! De mooie malse steak is immers goed verkrijgbaar tijdens dit seizoen en de volle, uitgesproken smaak past perfect bij het herfstige weer.

KLASSIEKE WILDGERECHTEN IN EUROPA

De herfst heeft officieel zijn intrede gedaan, en dat betekent maar één ding voor de culinaire fijnproever: het wildseizoen is weer begonnen. In heel Europa wordt het wildseizoen gevierd, dit is hoe!

WILD ALS STEAK

reerugfilet
check-circle Morgen in huis
37,49
Hertenrugfilet
check-circle Morgen in huis
47,99
Hertenbiefstuk
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 6,49 5,84
Wild zwijn biefstuk
check-circle Morgen in huis
9,99