Yakitori

Bekijken als Rooster Lijst

10 Items

per pagina
Aflopend sorteren
  1. DIY churrasco spiesenpakket

    DIY churrasco spiesenpakket

    € 59,99 (4 personen)

    Morgen in huis

  2. Japans Wagyu ossenhaaspuntjes

    Japans Wagyu ossenhaaspuntjes Kagoshima A5+ BMS12

    € 49,99 (ca. 200 gram)

    Morgen in huis

  3. Ossenhaaspuntjes WAGYU

    Wagyu ossenhaaspuntjes 8+ Australia

    € 29,99 (ca. 200 gram)

    Morgen in huis

  4. Kipdijfilet Scharrel

    Kipdijfilet Scharrel

    € 6,99 (ca. 500 gram (5st.) )

    Morgen in huis

  5. Yakiniku ossenhaasspiesjes Wagyu Kagoshima A5+ BMS12

    Yakiniku ossenhaasspiesjes Wagyu Kagoshima A5+ BMS12

    € 59,99 (4x ca. 60 gram)

    Morgen in huis

  6. Kippenhuid Scharrel

    Kippenhuid Scharrel

    € 4,99 (400 gram multiple skins)

    Morgen in huis

  7. Kipfilet scharrel

    Kipfilet Scharrel

    € 6,99 (2x ca. 180/200 gram)

    Morgen in huis

  8. Scharrelkipfilet met vel Label Rouge

    Scharrelkipfilet met vel Label Rouge

    € 10,49 (2x ca. 175 gram)

    Morgen in huis

  9. rundergehakt butchery beef

    Rundergehakt Blonde d'Aquitaine

    € 2,79 (ca. 250 gram )

    Morgen in huis

  10. Kipdijfilet gehakt Scharrel

    Kipdijfilet gehakt Scharrel

    € 7,99 (ca. 500 gram )

    Morgen in huis

Bekijken als Rooster Lijst

10 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Wat is Yakitori?

Yakitori is heel letterlijk Japans kippenvlees aan een spies. Echt volgens de Japanse traditie wordt het vlees aan een kushi gespiesd, oftewel een braadspit van bamboe of staal. Vervolgens worden de spiesen gegaard boven houtskoolvuur en bij voorkeur ook nog op smaak gemaakt door een taresaus.

Voor yakitori wordt kip in de breedste zin van het woord gebruikt. Het meest bekend (vooral in Nederland) is natuurlijk kipdij (momo), kippenborst (sasami) en kippenvleugels (tebasaki), maar in Japan is men ook niet vies van bijvoorbeeld de kippenmaag, -hart, -staart en -kraakbeen.

Butchery’s yakitori

Toegegeven: de producten in deze categorie zijn niet allemaal yakitori zoals ze dat in Japan bedoeld hebben. Wij maken net zo makkelijk Yakitori beef spiesen namelijk. In Japan is daar weer een andere naam voor, namelijk Kushiyaki. In Nederland kennen we yakitori vooral als gelakte spiesen, dus spelen we een beetje vals en hebben we deze categorie gevuld met vlees dat zich perfect leent om op deze wijze te bereiden.<

Hoe maak je Yakitori?

Yakitori maken is niet moeilijk, maar een kwestie van de juiste ingrediënten in huis halen. Wat je nodig hebt?

  • Kip (kan dus zijn wat je wilt. Zelfs kippenhuid, wat overigens heel smakelijk is)
  • Satéstokjes (8 stuks)
  • Mirin (zoete rijstwijn) (8 el)
  • Sake (4 el)
  • Sojasaus (8 el)
  • Bruine basterdsuiker (1 el)
  • zout

Snijd de kip in blokjes, rijg aan de spiesjes en maak op smaak met zout. Zet vervolgens afgedekt weg in de koelkast. Doe vervolgens alle ingrediënten in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat zo’n 30 minuten pruttelen totdat er een stroperige substantie ontstaat. Haal nu de spiesjes tevoorschijn en grill deze op een bakplaat, in de pan of op de BBQ. Lak de yakitori rondom meermaals tijdens het garen, zodat je een lekker sticky eindproduct hebt. Bestrooi bij het serveren met wat verse lenteui en sesamzaadjes en je hebt een waanzinnig gerecht!

Yakitori online kopen?

Yakitori online kopen is tegenwoordig een fluitje van een cent! Kies je vlees, gooi het in de winkelmand en plaats je bestelling. Je kunt zelf je levermoment kiezen. Als je vóór 10.00 bestelt, kun je het dezelfde avond al in huis hebben. Maar we leveren ook overdag, dus de keuze is aan jou. Je ontvangt je vlees flashfrozen met optimaal behoud van voedingswaarden. Kan dus eventueel zo weer de vriezer in. Veel makkelijker wordt het dus niet!