Oh what a week...

The Butchery is Nationaal Kampioen  Butchery Nationaal Kampioen

Wellicht weet je al dat Lantinga Slagerij & Vershuis in Meppel & Wanneperveen het moederbedrijf is achter The Butchery. That's where the magic happens... Een slagerij waar inmiddels de derde generatie actief is en waar ambacht nog altijd met passie wordt uitgevoerd. Die passie is afgelopen week bekroond met - jawel - het Nationaal Kampioenschap op de prestigieuze Internationale slagersvakwedstrijden La Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau. Na een spannende - geheel verzorgde – diner-dansant avond met vele Nederlandse rubriekswinnaars bleven er voor Nederland uiteindelijk nog 2 deelnemers over. Dé grote Nederlandse winnaar werd Lantinga Slagerij & Catering (The Butchery), die met hun inzendingen op meerdere categorieën het hoogste Nederlandse gemiddelde in de wacht sleepte. Als Nederlands kampioen mocht Lantinga de felbegeerde Verstegen Bokaal in ontvangst nemen.

Winnende kant-en-klaar gerechten

De crème de la crème van de internationale slagerswereld was aanwezig. Gerenommeerde slagers uit Italië, Denemarken, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk deden mee aan deze jaarlijkse kwaliteitsmeting. ‘Wij zijn supertrots op dit resultaat. Het is een eer om deze prijs te winnen en een absolute kroon op ons werk’, aldus Bert-Jan Lantinga en Meester worstmaker Henri van Heerde, die de scepter zwaait op de ambachtelijke worstmakerij in Wanneperveen. 

De vakwedstrijd van de Confrérie kent verschillende rubrieken, waaronder worstmakerij en kant-en-klaar gerechten. Gedurende de twee keuringsdagen worden alle producten twee keer gekeurd door internationale juryleden. De jury beoordeelt vakmanschap en creativiteit, maar vooral de grondstofsortering en samenstelling, bereiding en smaak van de producten. Lantinga behaalde met 10 ingezonden producten in 5 verschillende categorieën het hoogste gemiddelde en werd daarmee Nationaal Kampioen. De Duitsers gingen er uiteindelijk met de Europese bokaal vandoor.

Confrerie des Chevaliers

De confrérie (wat staat voor broederschap) stamt oorspronkelijk uit Jargeau, een pittoresk Frans dorpje gelegen aan de overs van de Loire. In 1981 ontstond hieruit de Nederlandse dochter-confrérie genaamd ‘Grand-Bailliage des Pays-Bas’, dat vandaag de dag is uitgegroeid tot een prestigieuze internationale vakwedstrijd met zo’n 4500 slagers vanuit de hele wereld in het ledenbestand.

Ouderwets ambacht bij Slagerij Lantinga / The Butchery

Bij Lantinga wordt het ambacht nog met veel passie uitgevoerd en dat uit zich onder andere in de productie in eigen worstmakerij van vleesspecialiteiten, vleeswaren, worstsoorten en natuurlijk kant-en-klaar maaltijden. Lantinga benadrukt dat hij in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat. Er wordt gebruik gemaakt van traditionele recepten en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen. Dat deze producten niet alleen heel lekker, maar ook van uitzonderlijke kwaliteit zijn, heeft de slager met deze internationale vakwedstrijd daadwerkelijk bewezen.

Korting op maaltijden

Nieuwsgierig geworden naar de ambachtelijke kant-en-klaar maaltijden van The Butchery? Om ons succes te vieren, hebben we deze week 10% korting op alle kant-en-klaar maaltijden. Mooi moment om ze te proberen dus ;-)