erwtensoep

Actie = verlopen

Gratis erwtensoep + LIVAR Rookworst*

Naast worst en vleeswaren werken onze mannen van de worstmakerij  veel meer traditionele recepten uit. In de winter gaan er bijvoorbeeld duizenden liters huisgemaakte erwtensoep (snert) doorheen! Met een goede huisgerookte LIVAR rookworst natuurlijk, dat spreekt voor zich. Wij vinden onze rookworst van het Limburgs Kloostervarken persoonlijk een absolute winnaar. Met de hand gemaakt en in een echte rookkast gerookt (dus geen rookaroma!), heerlijk door de snert of bij een stamppot. In Meppel en omstreken is dit alom bekend, maar natuurlijk willen we graag dat heel Nederland kennismaakt met onze huisgemaakte erwtensoep + rookworst. Daarom tijdelijk een unieke actie. Bij besteding van €75 of meer, krijg je van onze een liter erwtensoep + LIVAR rookworst cadeau. En natuurlijk horen we heel graag wat je ervan vindt. 

Uit eigen worstmakerij 

Al onze worsten en vleeswaren komen dus uit eigen worstmakerij, gevestigd in Wanneperveen. Onze Meester Worstmaker Henri van Heerde zwaait er de scepter en doet dat al jaren met heel veel passie. Puur ambacht dus. Zijn we trots op!

Henri en zijn mannen gebruiken eigen gecreëerde recepturen en daarbij komt ’t mengen van het vlees met de kruiden, vocht en zout heel precies. Gebruik je niet de juiste techniek en/of temperatuur? Dan heb je een flinke kans dat je worst niet zo lekker wordt als je van tevoren in gedachten had. En zoals gezegd wordt elke worst met de hand gemaakt en in onze eigen rookkasten gerookt. Geen rookaroma's dus, maar dat spreekt bij ons voor zich.

Als je verder kijkt naar de worsten in onze webshop, zie je dat er allemaal draadjes aan de worst zitten. Dit komt omdat wij gebruik maken van echte darmen, dat vinden wij ’t allerlekkerst (én het meest natuurlijk). Bij het gebruik van een echte darm hou je namelijk de knapperige bite die je in een worst wil hebben. 

Wist-je-datje: Waarom worst krom is

Dan sluiten we af met een wist-je-datje... Worsten zijn krom, anders is ’t geen echte worst nietwaar? De welbekende rookworst is altijd hoefijzervormig en ook saucijsjes hebben een kromming. Dit komt doordat de darm bij het dier in kwestie ook opgerold in de buik ligt. Vul je deze lege darm weer met worstdeeg, dan neem ’t zijn natuurlijke vorm weer aan, inclusief alle bochten om in de buik te passen.

GRATIS de erwtensoep + rookworst ontvangen? Die krijg je dus bij bestellingen v.a. € 75. Je ontvangt je bestelling quickfrozen, dus kan zo de vriezer in. Kun je even vooruit! TIP: gebruik vooral de filters of de zoekbalk bovenin om snel te vinden wat je zoekt!

Shop