Wist je dat onze braadworstjes, rookworstjes, burgers, soepen, vleeswaren en nog veel meer uit eigen Worstmakerij komen? Daar werkt onze Meester Worstmaker met zijn team aan de meest goddelijke recepturen. Zijn we megatrots op natuurlijk. Wil je hier meer over weten? Dan zeker even verder lezen!

Uit eigen worstmakerij 

Onze professionele Worstmakerij is gevestigd Wanneperveen, waar dus dagelijks met veel passie voor het vak wordt gewerkt aan het Butchery assortiment. Onze Meester Worstmaker Henri van Heerde zwaait er de scepter en doet dat al jaren met heel veel passie. Puur ambacht dus. Zijn we trots op! Zo hebben we meer dan 15 smaken van braadworstjes, meer dan 20 burgers, de beroemdste erwtensoep uit de hele omgeving en de meest heerlijke rookworsten. 

Worst uit eigen worstmakerij

Henri en zijn mannen gebruiken eigen gecreëerde recepturen en daarbij komt ’t mengen van het vlees met de kruiden, vocht en zout heel precies. Gebruik je niet de juiste

techniek en/of temperatuur? Dan heb je een flinke kans dat je worst niet zo lekker wordt als je van tevoren in gedachten had. En zoals gezegd wordt elke worst met de hand gemaakt en - in geval van rookworst - in onze eigen rookkasten gerookt. Geen rookaroma's dus, maar dat spreekt bij ons voor zich.

Als je verder goed kijkt naar de worsten in onze webshop, zie je dat er allemaal draadjes aan de worst zitten. Dit komt omdat wij gebruik maken van echte darmen, dat vinden wij ’t allerlekkerst (én het meest natuurlijk). Bij het gebruik van een echte darm hou je namelijk de knapperige bite die je in een worst wil hebben. 

Recepten met braadworst  

Met braadworst kun je letterlijk alle kanten op. Zo vind je op onze receptenpagina de meest uiteenlopende recepten, variërend van saucijzenbroodjes tot smoked cheddar/jalapeno worstjes en van stamppotjes tot broodje bapao tot grilworst tot Antwerpse worstenbroodjes. Maar wat wij óók altijd heerlijk vinden, is een snackschaal met verschillende braadworstjes. Werkt altijd op een feestje! Snijd de braadworstjes in plakken, doe er een lekkere dip bij (wij zijn zelf nogal fan van sambalmayonaise of mosterdmayo) en je hebt een superlekkere snack.

Naast worst en vleeswaren werken onze mannen van de worstmakerij  veel meer traditionele recepten uit. In de winter gaan er bijvoorbeeld duizenden liters huisgemaakte erwtensoep (snert) doorheen! Met een goede huisgerookte LIVAR rookworst natuurlijk, dat spreekt voor zich. Wij vinden onze rookworst van het Limburgs Kloostervarken persoonlijk een absolute winnaar. Met de hand gemaakt en in een echte rookkast gerookt (dus geen rookaroma!), heerlijk door de snert of bij een stamppot. In Meppel en omstreken is dit alom bekend, maar via The Butchery s de erwtensoep nu in heel Nederland en België verkrijgbaar. Aanrader hoor!

Wist-je-datje: Waarom worst krom is

Dan sluiten we af met een wist-je-datje... Worsten zijn krom, anders is ’t geen echte worst niet waar? De welbekende rookworst is altijd hoefijzervormig en ook saucijsjes hebben een kromming. Dit komt doordat de darm bij het dier in kwestie ook opgerold in de buik ligt. Vul je deze lege darm weer met worstdeeg, dan neem ’t zijn natuurlijke vorm weer aan, inclusief alle bochten om in de buik te passen.

Wil je ook lekker worstjes bestellen? Gebruik vooral de filters of de zoekbalk bovenin om snel te vinden wat je zoekt!

Bekijk alle Worstjes >>