Waarom Woensdag Gehaktdag 

Waarom Woensdag Gehaktdag? Nou, da's een oude traditie. Maar hoewel wij de hele week door kilo's gehakt verkopen, blijft de traditie in ere, that's for sure. Geloof het of niet, maar op woensdag verkopen in onze winkels nog altijd by far het meeste gehakt. 

Vandaag dan ook: HOH kerriegehakt en HOH Strofanoffgehakt in de aanbieding.

Achter de traditie schuilt een logisch verhaal. Vroeger slachtte de slager namelijk zelf en wel op maandag. Op dinsdag werden de karkassen uitgebeend en in vlees gesneden (karbonades, riblappen, steaks, je kent 't wel). Het vlees dat hierbij overbleef ging op woensdag door de gehaktmolen. Niet gehakt, maar gemalen dus. Maar da's gepiel in de marge. 

Woensdag Gehaktdag was ongetwijfeld langzaam verdwenen naar de achtergrond, ware het niet dat er in 1949 een prijsvraag werd uitgeschreven om het Nederlandse Slagersvak een boost te geven met een goeie slogan. De winnaar? Jawel. Woensdag, gehaktdag; goed voor een geldprijs van maar liefst 25 gulden. In de jaren 60 werd de slogan opnieuw leven in geblazen en op één of andere manier zit de woensdag gehaktdag nog altijd bij mensen in het systeem. Net als meatless monday en vrijdag visdag. Misschien is het gewoon makkelijk? Tegenwoordig wordt gehakt op elke dag van de week gemaakt en verkocht (veel verkocht), maar op woensdag toch écht nog altijd het meest. Want, jawel, dan is het gehaktdag.

Derde Gehaktdag van Mei

In de Tweede Kamer is het trouwens ook gehaktdag op woensdag. De derde gehaktdag van mei, om precies te zijn. Op die dag wordt het financiële beheer van de regering geëvalueerd en wordt er door de oppositie ongetwijfeld gehakt gemaakt van het beleid. Wij zijn er nooit bij, maar daar twijfelen we eigenlijk niet aan...

Hoe dan ook. Als je het ons vraagt, is gehakt altijd een goed idee. Pasta, ovenschotels, een goeie slagersbal: gewoon altijd lekker? Wij hebben gehakt in alle soorten en maten, dus leef je uit.

Gehakt Bestellen