Braadworst LIVAR - gorgonzola/veenbes

Braadworst LIVAR – gorgonzola/veenbes
Een braadworst zoals je hem niet vaak tegenkomt. De pittige smaak van gorgonzola en het frisse van veenbes geven deze worst een uitgesproken karakter. Lekker in de pan of op de grill, waar de combinatie van hartig en zoet nog sterker naar voren komt.
Wat is een braadworst?
Braadworst wordt gemaakt van gemalen vlees dat wordt gekruid en tot worst wordt gevormd. Het is een klassieker in de Nederlandse keuken en staat bekend om zijn veelzijdigheid. In deze variant is gekozen voor LIVAR-vlees, aangevuld met gorgonzola en veenbes. Het resultaat is een worst die zowel hartige diepte als een lichte zoetheid heeft, een verrassende twist op een vertrouwd product.
LIVAR – Limburgs kloostervarken
LIVAR staat voor Limburgs kloostervarken, een uniek concept dat zijn oorsprong vindt in Abdij Lilbosch in Echt. De varkens leven in ruime kloostertuinen, krijgen lokaal geteelde granen en worden met zorg grootgebracht. Die manier van houden leverde LIVAR als enige Nederlandse varkensvleesconcept drie Beter Leven sterren van de Dierenbescherming op. Het vlees staat bekend om zijn karakteristieke smaak en constante kwaliteit.
Braadworst LIVAR – gorgonzola/veenbes online bestellen?
Bij The Butchery bestel je deze braadworst eenvoudig online. Onze slagers maken de worsten zorgvuldig klaar en zorgen dat de kwaliteit altijd hoog is. Jij kiest zelf het bezorgmoment dat jou het beste past. Het vlees wordt flash-frozen en vacuüm verpakt geleverd.
Hoe bak je een braadworst?
Een braadworst is eenvoudig te bereiden, om en om in een braadpan. Even wellen in water kan voorkomen dat de saucijs knapt, maar die gewoonte lijkt een soort van ouderwets. Uiteraard draai je een saucijs met een tang en niet door er met een vork in te prikken. Dan verliest het vlees zijn vocht en dat is zonde. Braadworstjes doen het natuurlijk ook super op de BBQ of gril!
In het kort
Grillen/BBQ: Zo'n 8 minuten op 180 - 200 graden of een hete grillpan [tussendoor omdraaien]
Bakken: 10 minuten zacht braden in olie, roomboter of ghee [tussendoor omdraaien]
Sous vide: 1 uur op 65C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.
Ingredienten
varkensvlees, gorgonzola (EI, GERST, GLUTEN, HAVER, KHORASANTARWE, ROGGE, SPELT, TARWE), aardappelzetmeel, dextrose, foelie, kardemom, nootmuskaat, suiker, veenbes, water, witte peper, zout, antioxidant: E300, conserveermiddel: E202, verdikkingsmiddel: E401, E440, voedingszuur: E330Voedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 762 |
| Energie (kcal) | 182 |
| Vet (g) | 11.9 |
| Verzadigd vet (g) | 4.7 |
| Koolhydraten (g) | 2.7 |
| Suikers (g) | 2.4 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 16.0 |
| Zout (g) | 1.43 |
Braadworst LIVAR - gorgonzola/veenbes
+ Broodjes (kies gewenste aantal in checkout)
+ Toppings & musthaves
- Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
-
Reviews
Braadworst LIVAR – gorgonzola/veenbes
Een braadworst zoals je hem niet vaak tegenkomt. De pittige smaak van gorgonzola en het frisse van veenbes geven deze worst een uitgesproken karakter. Lekker in de pan of op de grill, waar de combinatie van hartig en zoet nog sterker naar voren komt.
Wat is een braadworst?
Braadworst wordt gemaakt van gemalen vlees dat wordt gekruid en tot worst wordt gevormd. Het is een klassieker in de Nederlandse keuken en staat bekend om zijn veelzijdigheid. In deze variant is gekozen voor LIVAR-vlees, aangevuld met gorgonzola en veenbes. Het resultaat is een worst die zowel hartige diepte als een lichte zoetheid heeft, een verrassende twist op een vertrouwd product.
LIVAR – Limburgs kloostervarken
LIVAR staat voor Limburgs kloostervarken, een uniek concept dat zijn oorsprong vindt in Abdij Lilbosch in Echt. De varkens leven in ruime kloostertuinen, krijgen lokaal geteelde granen en worden met zorg grootgebracht. Die manier van houden leverde LIVAR als enige Nederlandse varkensvleesconcept drie Beter Leven sterren van de Dierenbescherming op. Het vlees staat bekend om zijn karakteristieke smaak en constante kwaliteit.
Braadworst LIVAR – gorgonzola/veenbes online bestellen?
Bij The Butchery bestel je deze braadworst eenvoudig online. Onze slagers maken de worsten zorgvuldig klaar en zorgen dat de kwaliteit altijd hoog is. Jij kiest zelf het bezorgmoment dat jou het beste past. Het vlees wordt flash-frozen en vacuüm verpakt geleverd.
Hoe bak je een braadworst?
Een braadworst is eenvoudig te bereiden, om en om in een braadpan. Even wellen in water kan voorkomen dat de saucijs knapt, maar die gewoonte lijkt een soort van ouderwets. Uiteraard draai je een saucijs met een tang en niet door er met een vork in te prikken. Dan verliest het vlees zijn vocht en dat is zonde. Braadworstjes doen het natuurlijk ook super op de BBQ of gril!
In het kort
Grillen/BBQ: Zo'n 8 minuten op 180 - 200 graden of een hete grillpan [tussendoor omdraaien]
Bakken: 10 minuten zacht braden in olie, roomboter of ghee [tussendoor omdraaien]
Sous vide: 1 uur op 65C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.
Ingredienten
varkensvlees, gorgonzola (EI, GERST, GLUTEN, HAVER, KHORASANTARWE, ROGGE, SPELT, TARWE), aardappelzetmeel, dextrose, foelie, kardemom, nootmuskaat, suiker, veenbes, water, witte peper, zout, antioxidant: E300, conserveermiddel: E202, verdikkingsmiddel: E401, E440, voedingszuur: E330Voedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 762 |
| Energie (kcal) | 182 |
| Vet (g) | 11.9 |
| Verzadigd vet (g) | 4.7 |
| Koolhydraten (g) | 2.7 |
| Suikers (g) | 2.4 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 16.0 |
| Zout (g) | 1.43 |