Armadillo eggs

Bereidingswijze

Damn je zal wel denken. Wat is in VREDESMAAN een armadillo egg? Nou tailgate culture in The States is groot onderdeel van veel mensen hun leven. Voornamelijk in the south.

Evenementen zoals collage football zijn intens populair, en iedereen gaat met zijn truck staan op het parkeerplaats met vrienden en daar lekker de BBQ aansteken. Hiervoor zijn simpele gerechten nodig, en dit is er één van.
 
Klaar voor een smaakexplosie? Here we go!

Bereidingswijze Armadillo Eggs

Steek de BBQ, smoker of oven aan op 120C. Ik gaar ze zelf in de smoker, maar wat je wilt. Snijd het vel van je worsten en doe de vulling in een kom. Zorg dat de cream cheese kamertemperatuur is en bedek met een goede laag all purpose rub. Mix dit door elkaar. Snij de bovenkant van de jalapeño eraf en verwijder de zaadlijsten met de achterkant van een lepel uit de jalapeño. Vul de jalapeño dan met de cream cheese. Vorm de worsten vulling om de jalapeño heen, als een soort ei. Probeer dit zo egaal te doen als mogelijk. Wikkel dan de bacon om de worsten vulling heen, zodat je een mooie en glorieuze bacon ei krijgt. Laagje BBQ rub aan alle kanten en op de smoker, BBQ of oven voor ongeveer 90 minuten of totdat de bacon crispy is. Glaze met trots jouw armadillo eggs met een mooi laag BBQ saus en plaats terug de warmte in totdat de saus goed blijft plakken.

Wees gewaarschuwd, niet meteen een hap nemen want ze zijn vulkanisch heet van binnen. Cream cheese die als lava op je lip zit is niet aan te raden. Ook zak dit rechtstreeks naar je dijen.
 
Totally worth it though!

ENJOY!
Bekijk Alle Braadworstjes >>
Bekijk meer recepten