Pulled Pork Eggs Benedict

Bereidingswijze

Ik [Jeremy] hou zoveel van BBQ dat ik het ook graag heb als ontbijt. En ik kan geen betere ontbijt bedenken dat deze echte klassieker.
 
Eggs Benedict is normaal gezien gepocheerde eieren met Hollandaise saus op een Engelse muffin.
 
Maaaaaar wij gaan gewoon even lekker gek doen en hier pulled pork aan toevoegen. Dus plaats die muesli terug in de kast, gooi die boterham uit het raam. We’re eating proper breakfast today!

Je kunt voor dit recept leftover pulled pork gebruiken, bijvoorbeeld van dit recept, maar je kunt óók kiezen voor onze kant-en-klare pulled pork. Die hebben onze slagers met liefde low&slow bereid en kun je op allerlei manieren gebruiken. Voor dit recept, voor pulled pork nachos, in een salade, tussen een broodje, noem maar op. Dikke tip dus!

Bereidingswijze Pulled pork eggs benedict

Warm pulled pork op in een pannetje met een beetje BBQ saus en boter.

Hollandaise saus

Hollandaise is 1 van de 5 “mother sauces” dus altijd goed om te leren maken.

Plaats een kom boven een pan licht kokend water. Zorg dat de kom niet het water aanraakt, de stoom is heet genoeg. Plaats in de kom 4x eigeel en gooi het eiwit weg. Voeg hier ook de suiker, zout en citroensap aan toe. Gebruik een garde om het beslag luchtig te kloppen. Het zal lichter van kleur worden.

LET OP: als je het eigeel te snel gaart krijg je scrambled eggs… Ook lekker, maar niet te bedoeling dus je kunt altijd de kom van het vuur halen. Terwijl je constant het beslag luchtig klopt met de garde, voeg je hier klontje bij klontje de boter aan toe. Zodra je een mooi dik mengsel hebt gecreëerd, verwijder je de Hollandaise saus van het vuur en plaats je een deksel op de kom. Op die manier blijft de saus lang genoeg warm. 

Er zijn twee manieren om de eieren te maken. Pocheren of als je heeeeel erg sexy eieren wilt hebben dan kan je ze sous vide doen op 62C voor minimaal een uur. Dan wordt je eiwit én je eigeel zijdezacht.

Gepocheerde eieren

Breng in een pan een laag water van minstens 6 cm aan de kook en doe de witte wijnazijn erbij.  Draai nu het vuur laag zodat het water niet meer borrelt. Maak nu een draaikolk, breek voorzichtig een ei en laat het ei in de draaikolk glijden, zodat het eiwit zich om het eigeel heenvouwt. Houd het water tegen de kook aan en laat het ei in zo'n 3 minuten gaar worden voor een zacht gepocheerd ei en 5 minuten voor een wat harder gepcheerd ei. Doe hetzelfde met de andere eieren. Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken. Bestrooi met peper en eventueel zout.

Pulled Pork Eggs Benedict
Ik heb Engelse crumpets gebruikt als bodem, traditioneel worden Engelse muffins gebruikt maar die zijn niet makkelijk om te vinden. Een mooi stuk brood licht getoast is ook super lekker.

Plaats eerst een laag pulled pork op het brood, plaats hier voorzichtig het gepocheerde eitje op en bestrooi met versgemalen zout en peper. Top af met een dikke luxueuze laag Hollandaise saus en garneer tot slot af met fijngesneden bieslook. Kans is groot dat je de rest van de dag niet hoeft te eten!

ENJOY!
Bekijk alle pulled pork >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept