Steak Seasoning

Butchery's Steak Week

Als we érgens trots op zijn, is het wel ons authentieke ambacht. The Art of Craftsmanship. Elke steak komt niet alleen van zorgvuldig uitgezochte  runderrassen van topkwaliteit, maar is ook met liefde triple getrimd door onze Meesterslagers. Best of the best dus. En om het af te maken hebben we zelf een steak seasoning samengesteld. Perfect in balans en je krijgt 'm gratis bij besteding van €120.- Benieuwd wat je vindt van onze eigen kruidenmix! De actie is geldig van 25 februari t/m 10 maart.

steak week

STEAK BESTSELLERS

Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12 Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
check-circle Vanavond in huis
47,99
Wagyu entrecote 8/9 marbling Australia
check-circle Vanavond in huis
32,99
Haasbiefstuk Aberdeen Angus Tournedos Aberdeen Angus
check-circle Vanavond in huis
14,99
Rib eye Black Angus USA Prime Rib eye Black Angus USDA Prime
check-circle Vanavond in huis
21,59

STEAK SNIJDEN, DE ONMISBARE FINISHING TOUCH

Als er steak op het menu staat, draait alles om de perfecte bereiding. Maar wist je dat hoe je de steak aansnijdt minstens zo belangrijk is? Snijd je verkeerd, dan verandert je malse steak in een taaie schoenzool – en dat zou zonde zijn. Onze chef, Ruben Meijboom, laat in een video precies zien hoe je dit voorkomt.

Vlees bestaat uit spierweefsel en vet. Die spiervezels worden ook wel de draad van het vlees genoemd, en per vleessoort loopt die draad anders. Bij een bavette zie je lange, duidelijke vezels, terwijl entrecote wat fijner is en tournedos bijna geen zichtbare draad heeft.

De gouden regel? Gebruik altijd een scherp mes en snijd haaks op de draad. Doe je dit goed, dan krijg je korte vezels en een boterzachte steak. Snijd je verkeerd, dan blijven de vezels lang en taai – en dat wil je niet. Dus onthoud: een goede steak verdient de juiste snijtechniek. Zo haal je écht het beste uit je vlees!

BIG STEAK FAVORIETEN

Bavette Black Angus 100% Grassfed
check-circle Vanavond in huis
27,49
WAGYU PICANHA Wagyu picanha 8+ Australia
check-circle Vanavond in huis
84,49
Picanha Hereford
check-circle Vanavond in huis
32,19
Dry aged cote de boeuf Rubia Gallega
check-circle Vanavond in huis
82,79

HOMEMADE JUS

Houd je wel van iets extra's bij je steak, maar liever geen dikke saus? Wist je dat onze chef diverse culinaire recepten voor jus heeft bedacht en dat je die vanaf nu kant-en-klaar kunt kopen? 

kruidenboter

STEAKBUTTER

Ook zo gek op kruidenboter bij je steak? Kies dan voor een van onze homemade steakbutters. Tip: laat een klontje kruidenboter smelten op je steak terwijl hij nog in de pan ligt, zo trekt de smaak er extra goed in.

STEAK SEASONING

Zeg je steak, zeg je kruiden. Kruiden en steak zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of je alleen van wat pure seasaltflakes op je steak houdt, of verschillende rubs wilt proberen..

BUTCHERY'S BBQ SHOP

Als je bij ons een BBQ aanschaft, gaat die een leven lang mee. Een keuze die je dus doordacht moet maken. Wij nemen daar graag de tijd voor. Daarom kun je op de website een afspraak inplannen op een moment dat het jou uitkomt. Oók ’s avonds en in het weekend. Private shopping met toegewijde experts met liefde voor het vak. Uiteraard onder het genot van een kop koffie…

LAAT JE INSPIREREN

Dol op steaks en wel zin om eens iets nieuws te proberen? Onze receptenpagina staat ramvol met mooie steak recepten. van de BBQ, sous vide, in de pan, reversed sear en al dan niet met de lekkerste bijgerechten. Laat je inspireren, gooi je steak in je mandje en ga lekker aan de slag! Hieronder een aantal populaire steak recepten uitgelicht..

Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Morgen in huis
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Morgen in huis
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Morgen in huis
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Morgen in huis
Recept bekijken Bekijk

WHY OUR BEEF IS BETTER

Wist je dat al onze steaks komen van zorgvuldig uitgezochte runderrassen van de allerbeste kwaliteit en vervolgens triple-trimmed zijn door onze Meesterslagers? Lees er alles over!

chimichurri

CHIMICHURRI

Een goede sala kan de smaak van [rood] vlees flink ophalen. Chimichurri is zo’n salsa. Een Zuid-Amerikaanse salsa om precies te zijn. In landen als Argentinië, Brazilië en Uruguay krijg je het standaard bij je steak

reverse sear

REVERSED SEAR

Dé manier om een dikke steak 'veilig' te bereiden? Eerst volledig garen tot de bijna gewenste kerntemperatuur en dan hard afgrillen. Oftewel: reversed sear. Wil je weten hoe je dit precies aanpakt?

LEKKER BIJ STEAK

Steak Seasoning
check-circle Vanavond in huis
5,99
Kruidenboter Cafe de Paris Kruidenboter Cafe de Paris
check-circle Vanavond in huis
Normale prijs 3,99 3,59
Culinaire Jus Black garlic
check-circle Vanavond in huis
5,99
Meest gekocht
Kipdijfilet Scharrel Kipdijfilet Scharrel
check-circle Vanavond in huis
Normale prijs 9,99 8,99
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
check-circle Vanavond in huis
Normale prijs 4,99 4,49
gepaneerde schnitzel livar Gepaneerde schnitzel LIVAR
check-circle Vanavond in huis
5,99