Even wat gezelligs in deze herfstige dagen. Het is immers bijna Halloween en dat roept nu eenmaal gezellige beelden op. Jeremy maakte voor ons drie op deze vrolijke feestdag geïnspireerde recepten: Feetloaf, Halloweenies en – jawel – Wuhan Wings. Krijg je al trek? 

Wat is Halloween?

Even een kleine inleiding: wat 'vieren' we nu eigenlijk met Halloween? De naam Halloween is afkomstig van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve [allerheiligenavond], de dag waarop de doden worden herdacht. Heel vroeger zelfs het liefst 'dressed up' als zombie, want dat maakte de afstand met de doden minder groot. Er werd namelijk gekookt voor overleden familieleden. Vroeger werd Halloween vooral gevierd in Amerika, Canada, Engeland en Ierland, maar de traditie wint steeds meer terrein in Europa. Tegenwoordig is het namelijk vooral een griezelig kinderfeest, waarbij kids zich verkleden en ‘trick&treat’ lopen langs de huizen. Als het éven kan met lichtgevende pompoenen. Maar ook volwassenen gaan los op deze traditie. Want die leent zich daar perfect voor immers. Dus waarom niet all the way gaan met een paar creepy recepten?

Halloween recepten

Feetloaf, Halloweenies en Wuhan Wings: klinkt smerig, smaakt fantastisch! Dus willen we je de recepten niet onthouden. Let's go!

Halloween recept 1: BatWings 

De laatste anderhalf jaar zijn pittig geweest voor ons allemaal, dus kun je iets toepasselijkers verzinnen dan datgene waardoor we in deze ellendige Covid situatie zijn gekomen? Bat Wings it is! Gitzwarte vleermuisvleugels… krijg je al trek? Behalve dan dat het geen vleermuisvleugels zijn, maar chicken wings. Die dus precíes op Wutan Wings lijken, maar goddelijk smaken. Scoren dus!
Bekijk hier het recept

Halloween recept 2: Halloweenies 

Halloweenies, oftewel mummies van weenies, een Amerikaanse benaming voor hotdogs. Supersimpel om te maken, onwijs leuk voor kids en toch té cute om te presenteren? En ze zijn overheerlijk, ook niet onbelangrijk. We love it! Oh... en ook fijn: ALLE braadworstjes zijn in de aanbieding [-20%], dus leef je uit!
Bekijk hier het recept

Halloween recept 3: Feetloaf

Ja, je leest het goed. Geen Meatloaf, maar Feetloaf. Daar krijg je meteen trek van, niet? Het idee van een afgesneden voet opeten zal er waarschijnlijk niet voor zorgen dat je gaat watertanden. Maar hey, doe 'es gek. Meatloaf is een zeer populair gerecht uit de States, nu dus met een creepy twist. Een waardig Halloween recept!
Bekijk hier het recept

Wil je één van deze recepten maken? Superleuk als je ons tagt!

Facebook: @butchery_online
Instagram: @instabutchery

En als je dan óók nog de #sharethegoodfoodfeeling gebruikt, worden we echt helemaal blij.

HAPPY HALLOWEEN!