Koningsdag komt eraan en de weerberichten zien er top uit. Alle reden om goeie snacks op tafel te zetten. Of een bodempje te leggen, zeg maar. Hieronder 15 Koningsdag recepten met een feestelijke touch... Vijftien inderdaad. Wilde eigenlijk een top 10 maken, maar kon niet stoppen. Knal die tafel maar vol, zou ik zeggen... :-)

Koningsdag Bites

Worstproeverij

Simpel en doeltreffend, want (bijna) iedereen houdt van braadworst. Onze slagers zijn bovendien dol op foodpairing, dus we hebben ze in meer dan 15 smaken. Superlekker tussen een broodje of bij de AGV, maar óók heel lekker op een borrelplateau met een sausje erbij. Sambalmayonaise, mosterdmayo of truffelmayo: het is allemaal zo gemaakt en de combinatie met braadworst is zó goed!Oh en wist je dat we allerlei mooie recepten met braadworst online hebben staan? Worstenbroodjes, corn dogs, saucijzenbroodjes, you name it... Perfect als start van een lange dag... Bekijk hier onze braadworsten.

Iberico Rib fingers

Nog zo’n topsnack: Ibérico rib fingers. Dat zijn – jawel – ribben zonder bot. En ze zijn in de aanbieding! Je kunt ze low & slow klaarmaken, maar óók hot en vlot op de grill. Zelfs in een grillpan dus. Een rub is voldoende, maar deze babi pangang stijl rib fingers zijn ook echt de bom. Of met sriracha of sambal mayo, óók heel lekker. Staan maar liefst 4 recepten online en de rib fingers zijn dit weekend in de aanbieding, dus inslaan maar! TIP: haal er pitabroodjes bij en je maakt er een volwaardige lunch mee!

Kingsteak

The Butchery zou The Butchery niet zijn als er geen steak in dit lijstje zou staan. Een steak snijd je immers ook op als snack. Als je écht wilt uitpakken of iets bijzonders wilt proeven? De A5 BMS12 Wagyu entrecote is altijd een goed idee. Niet goedkoop, want daar is dit vlees te exclusief voor, maar wel écht de Japanse Real Deal en hé... we vieren de verjaardag van de koning. Graag een keer dry aged vlees proberen? Dan hebben we een mooie deal voor je: 15% korting op Dry aged T-Bone van het mooie Spaanse runderras Rubia Gallega. Liever een dikke vette cote de boeuf, picanha of bavette? Leef je uit, zou ik zeggen. Steak is áltijd een goed idee. En mocht je helemaal all the way willen: hier lees hoe je chimichurri maak. De salsa onder de salsa's als het gaat om vlees!

Ribs, Ribs, Ribs

Wie ons een beetje volgt, weet dat we dol op ribs zijn. Spareribs, short ribs, Kalbi ribs, St.Louis Style... you name it, we love it. En we hebben dus ook volop recepten online staan. Van sjiek-de-friemel met verse truffel tot peanut butter jelly ribs tot - jawel - de inmiddels befaamde stroopwafel spareribs. Dikke vette aanrader en legt zeker een goede bodem. Kijk bij de recepten, selecteer ribs in de zoekbalk en kies je favoriet!

Burnt Ends

Voor de fanatieke BBQ’ers onder ons: pork belly burnt ends. Een zoete, smokey snack van de BBQ. Nog nooit gemaakt? Geloof ons: doen! Maak je je gasten (en vooral jezelf ook) heel gelukkig mee...  

Pulled pork nachos

Nachos uit de oven of van de BBQ is altijd een hit op feestjes en partijen, maar als je er pulled pork bij doet, maak je pas echt de blits. En het klinkt lastiger dan het is. Natuurlijk is zelf pulled pork maken een feest en daar heb je het hele weekend de tijd voor, maar als je geen (low & slow) BBQ’er bent, kun je pulled pork ook gewoon kant-en-klaar kopen, namelijk hier. Handig!! En dan maak je er dus eenvoudig dit recept mee.

Patatje Stoofvlees

Comfortfood tot he max en perfect voor te bereiden: een patatje stoofvlees. Wie vindt dat nu niet lekker? We hebben een heel fijn recept voor je > Patatje stoofvlees recept. Zondag alvast je stoofvlees opzetten en op Koningsdag verse frieten erbij bakken. Easy does it!

Zelfgemaakte kipnuggets

Voor de kleinsten: zelfgemaakte kipnuggets in een dorito jasje. Smaakje dorito kies je zelf. Je kunt ze op de BBQ klaarmaken, maar natuurlijk ook prima in de oven of Airfryer. Aanrader. Klik hier voor een recept. 

Garlic & Honey Chicken Wings

Chicken wings, daar houdt iedereen van toch? Tenminste, als je niet bang bent je handen vies te maken. Lekker finger food en dus perfect voor een BBQ op Koningsdag... Hier een recept.

Broodje hamburger

Het wordt bijna flauw, want burgers komen vast en zeker in elk lijstje van ons terug, maar what can we say? We zijn burgerlovers! Niet voor niets bieden we meer dan 20 burgers aan in de meest uiteenlopende smaken. Cheddar/jalopeno, ras al hanout, Thai green curry of mini black angus burgers voor de kids: met een burger kun je éigenlijk niet fout gaan. Je vindt verschillende recepten online! En extra fijn... de cheddar/jalapeno burgers en mini old amsterdam burger + oranje burger buns  zijn in de aanbieding!

Butchery’s Croquetten

Tuurlijk Butchery's Croquetten! Koningsdag is precies een dag voor een lekkere kroket. En dan niet zomaar een kroket, maar ambachtelijke croquetten in een culinair jasje. We hebben meer dan 10 smaken. Wat denk je van rendang, kip sambal, lobster of parmezaan/truffel? ’t Is immers feest! Je vindt ze hier

Breakfast voor Kings & Queens

Stevig ontbijt en dan door naar de stad? Wat denk je van Bonuts? Ja, dat zijn donuts met bacon en chilijam. Oh my, zoet en zout, best of two worlds. 

Gyoza van Pulled Beef

Oké, deze is voor de keukenprinsen en -prinsessen en dus vast niet voor iedereen. Maar aangezien het Koningsdag is, kunnen we er net zo goed een royal tintje aan geven. Want wat denk je van zelfgemaakte gyoza’s? Kost wat tijd en moeite, maar dan heb je écht wat. Duijvelslekker maakte dit fantastische gerecht voor ons en wij bleven er bijna in hangen. Doe er je voordeel mee…

Korean Style Kalbi short tribs

Kalbi shortribs, Korean ribs, Flanken Style of Assado de Tiro... noem ze hoe je ze noemen wilt, maar ze staan al een behoorlijk tijdje online en ze zijn niet normaal populair. En het fijne is: je hoeft er geen uren mee bezig te zijn, want ze kunnen ook prima hot & fast worden klaargemaakt. Inspiratie nodig? Hier vind je een recept die meer dan de moeite waard is!

BBQ Bacon Bourbon Meatballs

Ja, je leest het goed. Last, but definitely not least. Meatballs omwikkeld met bacon geïnjecteerd met whiskey van de BBQ. Deze uberfeestelijke BBQ snack vind je hier. Fijne hekkensluiter voor wie de verjaardag van de Koning écht goed wil vieren…

NOU… aan inspiratie voor Koningsdag in elk geval geen gebrek. Hot & Fast of Low & Slow: voor iedereen zit er wel iets tussen. Maak er in elk geval wat van. In deze tijden moet je zelf de slingers ophangen en iets lekkers op tafel is dan natuurlijk al het halve werk. Zit er niets of niet genoeg voor je tussen? Meer recepten vind je op onze receptenpagina, die wekelijks met allerlei lekkers wordt aangevuld. 

ENJOY EN LEVE DE KONING!