Kalfstournedos

Past deze steak bij jou?
Beantwoord een paar vragen en we helpen jou binnen één minuut de beste steak te vinden.
Kalfstournedos
Kalfstournedos is een malse steak gesneden uit de haas van het kalf. Het vlees is lichter en subtieler van smaak dan rundvlees, wat het geschikt maakt voor gerechten waarin verfijning centraal staat. Je kunt hem kort bakken in wat boter of combineren met roomsauzen of een klassieke jus. Voor een goede smaak bak je de kalfstournedos het best rosé.
Wat is een kalfstournedos?
Een tournedos is een dikke plak vlees gesneden uit de haas, het malste deel van het dier. Bij kalfsvlees wordt dit stuk gewaardeerd om de zachte structuur en milde smaak. Het vlees is mager en bevat nauwelijks vet, maar blijft door de fijne vezelstructuur toch mals. Kalfsvlees is lichter van kleur en heeft een subtielere smaak dan rund. Qua malsheid wordt de kalfstournedos vaak vergeleken met ossenhaas, maar dan lichter en fijner.
Kalfstournedos online bestellen?
Bij The Butchery bestel je kalfstournedos. Bestel je vóór 11.00 uur, dan heb je het dezelfde avond in huis in Nederland en België. Past dat niet, dan kies je zelf wanneer het uitkomt. Onze meesterslagers snijden het vlees en daarna wordt het flash-frozen en vacuümverpakt.
Tournedos bakken stap voor stap
- Haal de tournedos minstens een uur van tevoren uit de koelkast en uit de verpakking zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
- Dep de tournedos droog met keukenpapier en maal er naar smaak peper en zout overheen.
- Zet een pan op het vuur met een scheutje olie (of een flinke klont roomboter).
- Leg de tournedos in de pan zodra de olie warm is en bak ‘m ongeveer 1 minuut per centimeter per kant. Is je tournedos 2cm dik? Bak ‘m dan 2 minuten per kant. Wil je graag op kerntemperatuur bakken? Hou dan de volgende kerntemperaturen aan: rood 48 graden, medium rood 50 graden, medium 52 graden en doorbakken 56 graden.
- Wikkel de tournedos in aluminiumfolie en laat vijf minuten rusten.
TIP: Bak je op gas? Houd dan de biefstuk goed in beweging. Op inductie kan je ‘m beter, op het draaien na, met rust laten.
Ingredienten
kalfsvleesVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 715 |
| Energie (kcal) | 171 |
| Vet (g) | 10.1 |
| Verzadigd vet (g) | 5.1 |
| Koolhydraten (g) | 0.0 |
| Suikers (g) | 0.0 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 20.0 |
| Zout (g) | 0.23 |
Kalfstournedos
+ Smaakmakers
+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
- Haal de tournedos minstens een uur van tevoren uit de koelkast en uit de verpakking zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
- Dep de tournedos droog met keukenpapier en maal er naar smaak peper en zout overheen.
- Zet een pan op het vuur met een scheutje olie (of een flinke klont roomboter).
- Leg de tournedos in de pan zodra de olie warm is en bak ‘m ongeveer 1 minuut per centimeter per kant. Is je tournedos 2cm dik? Bak ‘m dan 2 minuten per kant. Wil je graag op kerntemperatuur bakken? Hou dan de volgende kerntemperaturen aan: rood 48 graden, medium rood 50 graden, medium 52 graden en doorbakken 56 graden.
- Wikkel de tournedos in aluminiumfolie en laat vijf minuten rusten.
-
Voedingswaarde
-
Reviews
Kalfstournedos
Kalfstournedos is een malse steak gesneden uit de haas van het kalf. Het vlees is lichter en subtieler van smaak dan rundvlees, wat het geschikt maakt voor gerechten waarin verfijning centraal staat. Je kunt hem kort bakken in wat boter of combineren met roomsauzen of een klassieke jus. Voor een goede smaak bak je de kalfstournedos het best rosé.
Wat is een kalfstournedos?
Een tournedos is een dikke plak vlees gesneden uit de haas, het malste deel van het dier. Bij kalfsvlees wordt dit stuk gewaardeerd om de zachte structuur en milde smaak. Het vlees is mager en bevat nauwelijks vet, maar blijft door de fijne vezelstructuur toch mals. Kalfsvlees is lichter van kleur en heeft een subtielere smaak dan rund. Qua malsheid wordt de kalfstournedos vaak vergeleken met ossenhaas, maar dan lichter en fijner.
Kalfstournedos online bestellen?
Bij The Butchery bestel je kalfstournedos. Bestel je vóór 11.00 uur, dan heb je het dezelfde avond in huis in Nederland en België. Past dat niet, dan kies je zelf wanneer het uitkomt. Onze meesterslagers snijden het vlees en daarna wordt het flash-frozen en vacuümverpakt.
Tournedos bakken stap voor stap
TIP: Bak je op gas? Houd dan de biefstuk goed in beweging. Op inductie kan je ‘m beter, op het draaien na, met rust laten.
Ingredienten
kalfsvleesVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 715 |
| Energie (kcal) | 171 |
| Vet (g) | 10.1 |
| Verzadigd vet (g) | 5.1 |
| Koolhydraten (g) | 0.0 |
| Suikers (g) | 0.0 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 20.0 |
| Zout (g) | 0.23 |
